Dodaj do ulubionych

Trasa Berlin- Elbląg

IP: *.elblag.vectranet.pl 10.08.09, 22:27
Jeszcze w sierpniu wybieram sie z kolezka po samochod do berlina i mam
pytanka. Jaka najlepsza trase wybrac z Berlina do Elblaga najlepiej zeby
zachaczyc po drodze Bydgoszcz. Jak bedzie podawac przykladowe trasy dojazdu to
napiszcie czy to jest autostrada (czy mozna grzac ile fabryka dala). Na co
treba uważać itp. Nie wiem o co sie jeszcze zapytac pierwszy raz bede jechal
autem poza granica kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: *.elblag.vectranet.pl 10.08.09, 22:39
      a i moze ktos sie orientje w cenach biletow ulgowych i normlanych na trasie Eg-
      Berlin. Bo na stronie pkp nie mozna wyswietlic tych informacji
      • Gość: mieszkaniec Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: *.elblag.vectranet.pl 10.08.09, 22:49
        *kolegą
    • Gość: swiatowy Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: 91.104.75.* 10.08.09, 23:07
      A juz myslalem ze chodzi o szybka kolej i petycje do premiera
      • 1lazio Re: Trasa Berlin- Elbląg 11.08.09, 09:16
        a ja myślałem,że wlazłeś na to forum aby pochalić się tramwajami w
        Olsztynie ale się zawiodłem!
    • 1lazio Re: Trasa Berlin- Elbląg 11.08.09, 09:23
      sprawdziłem trasę z Elbląga do Berlina przez Bydgoszcz a nie
      odwrotnie ale to to samo, odległość 581km,czas jazdy ok 8
      godz.42min. w Niemczech oczywiście autostrada bez ograniczeń no
      chyba ,że są znaki,z Elblaga lecisz na
      Malbork,Sztum,Kwidzyn,Grudziadz, Świecie,Bydgoszcz,Nakło,
      Piła,Wałcz,Stargard Szczeciński,Szczecin, Kołbaskowo i dalej już na
      Berlin ,ze Szczecina do Kołbaskowa autostrada
      • Gość: elba Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:36
        Gdzie cie niesie do Szczecina? Chyba że jedziesz rowerem Wigry 2!
        Z Berlina jedziesz prosto na Poznań przez Frankfurt n/Odrą. Z
        Poznania do Bydgoszczy. Amen Do czego ci Szczecin i Stargard,
        kołbaskowo. Różnica minimum 50 km.
        • Gość: mieszkaniec Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: *.elblag.vectranet.pl 11.08.09, 11:16
          Dzieki wielkie za propozycje. A czemu akurat podales trasa w kierunku szczecina.
          Chyba niezly luk bym musial zrobic:D Sprawdze te dwie trasy jeszcze w necie.
    • Gość: mieszkaniec Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: *.elblag.vectranet.pl 11.08.09, 11:27
      Może i Lazio ma racje jak patrzyłem na Google earth to z Bydgoszczy do Szczecina
      tylko trochę trzeba tak powiem w gore jechać ale jest to prawie na tym samym
      poziomie, a później to chyba jest tam w Niemczech autostrada która się ciągnie z
      północy na południe wzdłuż Odry, bo moja rodzina z południa Polski
      (dolnośląskie) jeździ ta autostrada w Niemczech nad Polskie morze.
      • 1lazio Re: Trasa Berlin- Elbląg 11.08.09, 17:31
        sprawdzałem na nawigacji,mam w miare nową wersję Automapy napisałem
        tylko to co mi pokazała
        • Gość: mieszkaniec Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: *.elblag.vectranet.pl 11.08.09, 17:42
          Dzięki. Dzwoniłem do kumpla i inna droga załatwi auto. Po drugie sprawdzałem
          bilet. Z poznania do berlina koszt 250 zł plus bilet z Elblaga do Poznania.
          • Gość: pR0SiAczek Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: *.gorzow.mm.pl 17.08.09, 22:19
            pociagiem najlepiej pojechać do szczecina - bezpośrednio, tam za 28EUR kupujesz
            bilet grupowy (moze na nim jechac max.5 osób) i wyjdzie ci sporo taniej nawet
            jak sam pojedziesz. sporo jest tez "konikow" na glownym w szczecinie ktorzy za
            30-40pln wezma cie do "grupy na jego bilecie". jak jedziesz w wiecej niz 2 osoby
            to lepiej kupic ten grupowy bo jeszcze masz cala komunikacje w berlinie w jego
            cenie :D dobra oferta, bo calodzienny bilet na strefy ABC w stolicy niemiec
            kosztuje 6,50EUR za osobe.
    • Gość: pR0SiAczek Re: Trasa Berlin- Elbląg IP: *.gorzow.mm.pl 17.08.09, 22:10
      szkoda ze dopiero zerknalem na forum ;) wiele o trasach sugerowanych objazdach
      moglbym napisac :) DK22 niemal na calej dlugosci latam dosyc czesto. Do Berlina
      tez kilka sciezek moge wskazac. Dla potomnych i tych co trafili na ten watek
      poszukujac odpowiedzi napisze kilka zdan mimo wszystko.
      Z Elblaga do Berlina najlepiej uderzac DK22 (w zasadzie nie ma remontow obecnie)
      za Krzeszycami skrecasz w lewo na Osno Lubuskie, a w Osnie na Rzepin dojezdzasz
      do DK2 i po przekroczeniu granicy jestes na A12. Niestety obecnie spory odcinek
      autostrady jest remontowany (ogr. do 60) - mniej wiecej 16,0-23,0km okolice
      Furstenwalde i w zaleznosci od pory dnia mozna utknac. Uwazac trzeba po POLIZEI
      lubi bez powodu (nie chce pisac ze za to ze z PL jestesmy) samochody do kontroli
      - na niemal kazdym zjezdzie stoja.
      Generalnie jest pare punktow krytycznych na trasie (weekendowe korki). Jadac z
      Elblaga odcinek wspolny z DK11 Podgaje-Jastrowie. Jadac z powrotem wjazd do
      starogardu i malborka. Generalnie polecam DK22, bo droga DK10 z bydgoszczy do
      szczecina jest duzo gorsza niz walcz-kostrzyn.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka