ksyffka 06.11.09, 13:35 Cym czyścicie taki stolik? Mleczko cif niestety nie zawsze jest skuteczne.Malowidła po flamastrach i kredkach świecowych (pastelach) wciąż częściowo zostają.Macie jakiś sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafe.inka Re: stolik mamut- ikea 06.11.09, 13:41 Ja daję radę szorstkim, ale nie metalowym zmywakiem i płynem do mycia naczyń. Nie wszystko od razu schodzi, ale nie jest źle. Poza tym stolik już nie jest nowy, więc luz Aha, i "po szkodzie" zaczęłam kupować dzieciom flamastry zmywalne - na niektórych takie oznaczenie widnieje na opakowaniu. Ślady po kredkach świecowych wycieram bez większego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: stolik mamut- ikea 06.11.09, 13:45 ja powiem szczerze, że potraktowałam kredki świecowe cifem szorstka gąbką i zlazł cholerstwo. Ale szorowałam i szorowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaa29 Re: stolik mamut- ikea 06.11.09, 13:59 u nas sprawdziła sie gąbka i mleczko , tylko z innej firmy (chyba skrzat) Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: stolik mamut- ikea 06.11.09, 14:17 Gąbka i płyn do naczyń. Zawsze skuteczne. Nie mam zmywalnych flamastrów . Szwagier kiedyś czyścił cifem ale zarysował fragmenty i nie wygląda to już tak estetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jkw2006 Re: stolik mamut- ikea 06.11.09, 20:52 a ja polecam mycie mokrymi chusteczkami (najlepiej chyba pampersowe lub dzidziuś ścierały). Odpowiedz Link Zgłoś
maria220 Re: stolik mamut- ikea 06.11.09, 20:52 u mnie też szorowaniem płynem do naczyń skutkuje Odpowiedz Link Zgłoś