Dodaj do ulubionych

Mróz i dziecko

01.12.10, 10:20
Dziś -16 stopnie u nas.... Młody już zdrowy ale ostatnie raz był na dworze jak było 0. Przeczekać aż sie troche ociepli czy wychodzić na -16? Nie bedzie to za duży szok dla nie przyzwyczajonego organizmu ?
Obserwuj wątek
    • stypkaa Re: Mróz i dziecko 01.12.10, 10:43
      Ja bym wyszła, ale po 1. w okolicach południa kiedy temperatura powinna być najwyższa, a po 2. na max. 30-40 min. Chyba, że okaże się że w południe będzie -10 i ładne słoneczko to pewnie bym została do godzinki.
    • mgd3 Re: Mróz i dziecko 01.12.10, 11:03
      Ja mam prosty patent na spacery. Od zawsze uwielbiam spacerować, i ocenę pogody mam po prostu taką - jeżeli sama bym wyszła na spacer, to z dzieckiem też wyjdę. Jakoś podejście niech leje, wieje i się trzęsie a dziecko trzeba przewietrzyć do mnie nie przemawia. wink
      Dzisiaj - nie wyjdzie. Sama prawie zamarzłam idąc do pracy i nie uważam żeby to była pogoda na spacerki.
      • ancymon123 Re: Mróz i dziecko 01.12.10, 11:41
        Ja wychodziłam (teraz siedze w pracy, więc nie mam jak wychodzić, oprócz weekendów), do -15 stopni jak nie wiało i było "ogólnie ładnie".
    • w_miare_normalna Re: Mróz i dziecko 01.12.10, 13:32
      Bez przesady, na 15 minut można wyjśc. Ja wiem, że więcej ubierania niż spacerowania, ale zawsze się dzieciak troszkę dotleni wink
      • jotka_k Re: Mróz i dziecko 01.12.10, 13:44
        u nas dziś -10 ale tak wieje że olałam spacer
    • deodyma Re: Mróz i dziecko 01.12.10, 14:58
      ubierz cieplo na cebule, nasmaruj twarz dziecka jakims dobrym kremem i smialo mozesz wyjsc z nim do miasta.
      ja tak wlasnie robie.
      gorzej, jak temp spadnie jeszcze nizej i bedziesz wtedy musiala z dzieckiem wyjsc.
      co wtedy?
      ja tam wychodze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka