zjawa1
16.05.11, 22:59
Powiem szczerze, ze nigdy nie mialam z tym do czyienia...I tak na dobra sprawe to nie wiem co, o tym myslec!
Dlatego prosze Was o pomoc w tej kwestii. Nie wiem opinie Waszych lekarzy, jakies doswiadczenia itp.
Sterdy miejscowy w areozolu-niby malo inwazyjny, a jednak na ulotce jest wiele ,,ale!!!!! i Przeciwskazan.
Sprawa dotyczy oczywiscie mojego dziecka. Nie ma kataru, jako takiego. Tylko tuz po nocy,, cos mu tam sie" wysmarka i to zielono-zolte smarki, a wiec bliskie bakteryjnej czy grzybiczej przypadlosci.
Nie sadze, ze to na tle alergii...
MAly ma niestety znow problem z uszami po dlugo leczonej grypie typu A.
Czyli klasyk z przed 6 miesiecy-plyn w uszach w jednym to uchu tym razem.
Lekarz bez dokladnych badan przepisal mu steryd do nosa w spreju.... No mam watpliwosci, bo ten steryd ma szereg skutkow ubocznych i nie moze tez byc stosowany prz np. grzybiczych problemach.
Ja malemu nie robilam tym razem wymazu, wiec nie mamm 100% pewnosci, ze nie jest to grzyb czy bakteryjne schorzzenie.
Steryd ten typowy na alergie, wg. mnie to nie jest katar alergiczny na 99%!
Co mam zrobic wg. Was? Jakie sa opinie na ten temat i doswiadczenia Wasze?
Dodam na koniec ze steryd naaprawde konkretny, moze nawet spowodowac zapalenie spojowek-a wiecie, ze bite 2 tygodnie to leczylam plus rogowke uszkodzona!
Ogolnie jetem pod,, wielkim wrazeniem" skutkow ubocznych tego leku-szok jak dla mnie!!!!