Mój synek ma 4 lata i wczoraj zauważyłam,że słabiej słyszy na prawe ucho

. Już dużo wcześniej miałam podejrzenia że źle słyszy bo ciągle pytał "co?" jak coś mu powiedziałam.Tzn nie ciągle ale często. Ale były też sytuacje,że powiedziałam coś po cichu i słyszał,wiec uznałam,że nie słyszy jak jest czymś zajęty i sie "wyłącza".Pół roku temu byłam z nim u laryngologa bo wkładał palec do ucha jakby chciał coś z niego wyciagnąć.Spytałam czy go boli uszko a on na to,że nie ale chyba mu jakiś kamyczek wpadł do uszka. Wybrałam sie więc z nim do laryngologa bo uznałam,że może to "niesłysznie" ma z tym jakiś związek.Że może faktycznie coś mu to ucho zatyka.No ale pani laryngolog ucho obejrzała i stwierdziła,że nic w nim nie ma.Wspomniałam jeszcze o tym jego niedosłyszeniu ale pani laryngolog powiedziała,ze może być tak jak pisałam wyżej (że jak jest zajęty zabawą to sie wyłącza) ale jakby mnie to niepokoiło to mam przyjść na badanie słuchu. Wczoraj mały dostał od mojej mamy jakiś tam stary zegarek.Mama przyłożyła mu zegarek do prawego ucha i spytała czy słyszy jak tyka.Mały na to ,ze nie! Przyłożyła mu do drugiego ucha a on,ze teraz słyszy.Trochę było wtedy głośno wiec jeszcze sie łudziłam,że nie słyszał przez hałas. Potem jak już było cicho znów spróbowałam "zbadać" mu słuch. Najpierw szepnęłam mu coś do tego prawego ucha i powtórzył to. Potem spróbowałam z zegarkiem.Przyłożyłam mu do prawegu ucha,mały chwile nasłuchiwał po czym powiedział,ze słyszy tykanie.Przyłożyłam mu zegarek do lewego ucha i powiedział,ze teraz słyszy bardziej.Poprzykładałam jeszcze raz to do jednego to do drugiego ucha i spytałam malego czy którymś uszkiem gorzej słyszy.Powiedział,ze tak i pokazał prawe ucho

.Dzisiaj zadzwoniłam do laryngologa ale termin wyznaczył mi dopiero na 21go czerwca.Do tego czasu będę sie zamartwiała. Mam tylko nadzieję,ze nie jest to jakieś nieodwracalne pogorszenie słuchu.Może trzeci migdał uciska na trąbkę słuchową? Od kiedy chodzi do przedszkola powięszył mu się bardzo jeden migdał podniebny,wiec moze i ten trzeci,gardłowy też się powiększył i uciska na tę trąbkę? Bardzo się martwię

.
Wiem,ze powinnam poczekać jeszcze co powie lekarz ale ciagle myśle co będzie jak lekarz potwierdzi to ,że mały gorzej słyszy na jedno ucho.Co wtedy? Konieczny będzie aparat słuchowy? Wiadomo,że jeśli to trzeci migdał to trzeba będzie go usunąć. Tak sie łudzę,ze może winny jest migdał... Tylko co,jeśli nie?