lusia1815rok 17.06.11, 08:33 obchodzicie imieniny swoich dzieci ? oczywiscie jesli ktos wogole nie uznaje imienin to oczywiste,ze nie ale w domach,gdzie sa ochodzone im doroslych... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: imieniny 17.06.11, 09:33 lusia1815rok napisał: > obchodzicie imieniny swoich dzieci ? > oczywiscie jesli ktos wogole nie uznaje imienin to oczywiste,ze nie ale w domac > h,gdzie sa ochodzone im doroslych... Obchodzimy. W mojej rodzinie imieniny są ważniejsze niz urodziny. Na urodziny to tylko życzenia, a impreza i prezenty na imieniny. W rodzinie mojego męża jest na odwrót. Skutkiem tego obchodzimy na równi i to i to. Odpowiedz Link Zgłoś
ant-nat Re: imieniny 17.06.11, 09:43 W mojej rodzinie zawsze ważniejszy były imieniny - u męża urodziny, wobec czego staramy się obchodzic i to i to, ale... Syn ma imieniny 7 dni po urodzinach więć jest jedna impreza a córka ma imieniny miesiąc po urodzinach więc też jedna impreza. A tak w ogóle to syn ma urodziny 5 - go a córka 15 go tego samego miesiąca więc w tym roku była jedna wielka impra. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: imieniny 17.06.11, 10:05 czyli zamiast 4 imprez możesz zrobić jedną ekonomicznie Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: imieniny 17.06.11, 10:01 nie-nie obchodzimy imienin,świętem są urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: imieniny 17.06.11, 10:33 obchodzimy w gronie rodzinnym jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi tak 17.06.11, 10:46 Obchodzimy, ale od czasu, kiedy syn ma świadomość, że je ma. Niespełna roczniakowi, ani 1,5rocznemu nie urządzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: imieniny 17.06.11, 10:51 Pewnie zaczniemy obchodzić kiedy pójdzie do szkoły - wiadomo- akcja z cukierkami musi byc jak najczęsciej Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: imieniny 17.06.11, 13:37 Zawsze wiem, że wpadną moi rodzice i babcia, więc przygotowana jestem (sernik, jakaś babka itd.), ale nie dzwonię i nie zapraszam specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: imieniny 17.06.11, 13:59 nie obchodzimy bo corka ma imieniny tuz przed swietami w grudniu i troche bez sensu, i tak dzien pozniej dostaje prezenty pod choinka Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: imieniny 17.06.11, 14:04 obchodzimy. ponieważ dzieci są jesienne, imieniny obchodza wiosną-latem (na szczęście większość imion świętuje kilka razy do roku). dzięki temu dzieci mają "swój dzień" dwa razy do roku, no i zorganizować imprezę łatwiej w czerwcu, niż na końcu listopada. u nas imieninowy kinderbal jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: imieniny 17.06.11, 14:25 U nas nie czeka się na imieniny, nie planuje się imprezy. Ostatnio koło południa się zorientowaliśmy, że dziś imieniny syna, rano nikt nie pamiętał. Dopiero po przedszkolu synka na tę okoliczność wyściskaliśmy, zabraliśmy na lody i kupiliśmy mu upominek, który sam sobie wybrał w sklepie. A kiedy młodszy ma imieniny - nie wiem nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: imieniny 19.06.11, 00:14 U nas gl. obchodzi sie urodziny. Ogolnie nie kumam tego fenomenu imieninowego?? W kalendarzu nie raz zapisane sa po 3 razy w ciagu roku... Urodziny sa dla mnie najwazniejsze, dany czlowiek rodzi sie tylko raz w okreslnym dniui to jest powod do swietowania. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: imieniny 19.06.11, 00:18 zjawa1 napisała: > U nas gl. obchodzi sie urodziny. Ogolnie nie kumam tego fenomenu imieninowego?? To bardzo proste. Nadając dziecku imię obierasz mu patrona. Potem dziecko obchodzi święto swojego patrona zwanep otocznie imieninami. I tak Jan będzie świętował w innym terminie jeśli jego patronem jest Jan Chrzciciel a w innym jesli to jest Jan Bosko. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: imieniny 19.06.11, 00:22 Wiem, rozumiem idee obchodzenia imienin, jednak wazniejsze dla nas sa urodziny. Taka tradycja w naszym regionie. Narodziny dziecka sa wazniejsze niz patron imienia Odpowiedz Link Zgłoś