Dodaj do ulubionych

Czy łosoś....

09.08.11, 19:22
...wędzony (ale taki w plastrach, paczkowany, np na kanapkę lub sałatkę) jest zdrowy?
Kurcze, moja córka mogłaby jeść łososia 3x dzienniesmile
Obserwuj wątek
    • go-jab Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 03:51
      mysle ze sporo w nim soli i innych konserwantow uncertain sporadycznie nie skrzywdzi ale bym nie przesadzala...
      • dagmara-k Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 08:21
        ja bym nie dala swojej, kupuje tylko siwezy wedzony, ale ja z tych jak to mowia, karmiacych trawa;P
        • hanalui Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 16:11
          dagmara-k napisała:

> ja bym nie dala swojej, kupuje tylko siwezy wedzony,

Nie wiem co ta za oksymoron swiezy wedzony? surprised?
          Bo albo swiezy, albo wedzony, albo swiezo wedzony/uwedzony.
          Wedzony juz nie swiezy bo poddany obrobce
    • wszystko-wiedzaca Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 11:15
      losos to najlepsze dla dziecka zrodlo omega 3, niech je na zdrowie, wedzone rzeczy chyba z natury nie maja konserwantow, bo po to sie je wedzi moze miec co najwyzej sol ale nie ma sie czym przejmowac.
      • martinkowa Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 11:51
        Dzięki Dziewczyny.
        Właśnie na opakowaniu napisane że skład to 100 % łososia i sól.
    • tijgertje Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 12:38
      Moj mlody tez lososia uwielbia, chyba nawet jest uzalezniony, lososia pochlania w kazdej postaci, czase zamieniajac z innymi rybami niemal codziennie. Nawet paczkowany na pewno jest duzo zdrowszy niz wiekszosc innych produktow ktorymi dzieci karminy. Jakby tyle parowek jadla, to bym sie zaczla martwicwink
      • martinkowa Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 12:48
        Chyba macie rację. A moja to w ogóle "rybolubna". Zje każdą rybę (ma to po mamie...)
        • eps Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 21:30
          ja raczej wolę kupić kawałek łososia taki nie paczkowany wędzony. Te w paczkach plastrowane wydają mi sie takie sztuczne i mają dużo soli żeby to sie nie psuło. Ale to tylko moja opinia.
    • mala_mee Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 21:43
      Nic w nadmiarze nie jest OK. Ale jak naprzemiennie z innymi to już dobrze.
    • kol.3 Re: Czy łosoś.... 13.08.11, 17:52
      To zupełnie jak ja. Widać jest w tym łososiu coś czego organizm córki bardzo potrzebuje.
    • my_valenciana Re: Czy łosoś.... 13.08.11, 22:46
      Ddiwię sie w sumietym opiniom. Pierwsze słyszę aby wędzone produkty polecane były dla dzieci. Z mojej wiedzy wynika, ze dzieciom nie powinno się podawać wędzonych ani grilowanych rzeczy w nadmiarze ze względu na szkodliwe substancje ulatniające się w procesie spalania, wnikające w produkt. Poza tym coraz częściej zdarza się, ze niektóre produkty wcale wędzone nie są tylko moczy się je w płynie, nadającym smak wędzonego mięsa też raczeni nie obojętnym dla zdrowia. JA bym uważała. Raz na jakiś czas robię dziecku sos do makaronu z wędzonym łososiem, ale tylko dlatego, ze on go uwielbia. Nie mam poczucia, ze daję mu coś zdrowego.
      Poza tym ta ilość soli, jaka znajduje się w tych paczkowanych plastach łososia nawet dla mnie jest trudna do zniesienia.
      • kol.3 Re: Czy łosoś.... 15.08.11, 09:11
        Nie opowiadaj legend. Jeśli na opakowaniu jest w składzie podany aromat dymu wędzarniczego to jest to produkt pseudowędzony (jak np. sery udające oscypki) . Niezdrowe jest wszystko - woda z kranu, chleb, powietrze, w ten sposób można nic nie jeść.
    • matka_karmiaca Re: Czy łosoś.... 14.08.11, 00:19
      Łosoś "łososiowi" nierówny. Skład na opakowaniu powinien być.
    • ata-07 Re: Czy łosoś.... 14.08.11, 15:29
      Nie wiem,czy ten wedzony jest zdrowy,ale łosoś ma więcej Omega-3 od innych ryb morkich.
      Jeśli sie je tluste ryby morkie 2 razy w tygodniu,nie potzreba kupowac Omega-3.

Nasz organizm sam nie wytwarza kwasów Omega-3, dlatego dobrze,jak ktos lubi ryby morkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka