martinkowa 09.08.11, 19:22 ...wędzony (ale taki w plastrach, paczkowany, np na kanapkę lub sałatkę) jest zdrowy? Kurcze, moja córka mogłaby jeść łososia 3x dziennie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
go-jab Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 03:51 mysle ze sporo w nim soli i innych konserwantow sporadycznie nie skrzywdzi ale bym nie przesadzala... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 08:21 ja bym nie dala swojej, kupuje tylko siwezy wedzony, ale ja z tych jak to mowia, karmiacych trawa;P Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 16:11 dagmara-k napisała: > ja bym nie dala swojej, kupuje tylko siwezy wedzony, Nie wiem co ta za oksymoron swiezy wedzony? ? Bo albo swiezy, albo wedzony, albo swiezo wedzony/uwedzony. Wedzony juz nie swiezy bo poddany obrobce Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko-wiedzaca Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 11:15 losos to najlepsze dla dziecka zrodlo omega 3, niech je na zdrowie, wedzone rzeczy chyba z natury nie maja konserwantow, bo po to sie je wedzi moze miec co najwyzej sol ale nie ma sie czym przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
martinkowa Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 11:51 Dzięki Dziewczyny. Właśnie na opakowaniu napisane że skład to 100 % łososia i sól. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 12:38 Moj mlody tez lososia uwielbia, chyba nawet jest uzalezniony, lososia pochlania w kazdej postaci, czase zamieniajac z innymi rybami niemal codziennie. Nawet paczkowany na pewno jest duzo zdrowszy niz wiekszosc innych produktow ktorymi dzieci karminy. Jakby tyle parowek jadla, to bym sie zaczla martwic Odpowiedz Link Zgłoś
martinkowa Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 12:48 Chyba macie rację. A moja to w ogóle "rybolubna". Zje każdą rybę (ma to po mamie...) Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 21:30 ja raczej wolę kupić kawałek łososia taki nie paczkowany wędzony. Te w paczkach plastrowane wydają mi sie takie sztuczne i mają dużo soli żeby to sie nie psuło. Ale to tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Czy łosoś.... 10.08.11, 21:43 Nic w nadmiarze nie jest OK. Ale jak naprzemiennie z innymi to już dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Czy łosoś.... 13.08.11, 17:52 To zupełnie jak ja. Widać jest w tym łososiu coś czego organizm córki bardzo potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: Czy łosoś.... 13.08.11, 22:46 Ddiwię sie w sumietym opiniom. Pierwsze słyszę aby wędzone produkty polecane były dla dzieci. Z mojej wiedzy wynika, ze dzieciom nie powinno się podawać wędzonych ani grilowanych rzeczy w nadmiarze ze względu na szkodliwe substancje ulatniające się w procesie spalania, wnikające w produkt. Poza tym coraz częściej zdarza się, ze niektóre produkty wcale wędzone nie są tylko moczy się je w płynie, nadającym smak wędzonego mięsa też raczeni nie obojętnym dla zdrowia. JA bym uważała. Raz na jakiś czas robię dziecku sos do makaronu z wędzonym łososiem, ale tylko dlatego, ze on go uwielbia. Nie mam poczucia, ze daję mu coś zdrowego. Poza tym ta ilość soli, jaka znajduje się w tych paczkowanych plastach łososia nawet dla mnie jest trudna do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Czy łosoś.... 15.08.11, 09:11 Nie opowiadaj legend. Jeśli na opakowaniu jest w składzie podany aromat dymu wędzarniczego to jest to produkt pseudowędzony (jak np. sery udające oscypki) . Niezdrowe jest wszystko - woda z kranu, chleb, powietrze, w ten sposób można nic nie jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: Czy łosoś.... 14.08.11, 00:19 Łosoś "łososiowi" nierówny. Skład na opakowaniu powinien być. Odpowiedz Link Zgłoś
ata-07 Re: Czy łosoś.... 14.08.11, 15:29 Nie wiem,czy ten wedzony jest zdrowy,ale łosoś ma więcej Omega-3 od innych ryb morkich. Jeśli sie je tluste ryby morkie 2 razy w tygodniu,nie potzreba kupowac Omega-3. Nasz organizm sam nie wytwarza kwasów Omega-3, dlatego dobrze,jak ktos lubi ryby morkie. Odpowiedz Link Zgłoś