Dodaj do ulubionych

nan 2 a nan 4 roznice

24.09.11, 18:36
Corka dzisiaj skonczyla 22 miesiace. Do teraz pila nan2. Lekarka nam mowila ze nie musimy zmieniac na nan 3 bo te mleka sa takie same tylko ze nan3 jest slodszy. I tak nie pomyslama ze moze juz powinna przejsc na nan 4 dla juniorow. Dzisiaj kupilam nan 4 i jestem ciekawa jaka jest roznica miedzy nan 2 a 4, czy ma to jakies znaczenie ze corka pila caly czas nan 2? Prosze o rade
Obserwuj wątek
    • aischa26 Re: nan 2 a nan 4 roznice 25.09.11, 15:01
      hej moze mi ktos cos doradzic
    • minerwamcg Re: nan 2 a nan 4 roznice 25.09.11, 15:54
      Pierwsze w ogóle słyszę o nan 4, myśmy skończyli na 3, a potem było Junior. Było, bo pewnego dnia dzieciątko zwymiotowało mleko i już żadnego innego do pyska wziąć nie chciało - choć próbowaliśmy różne, w szczególności pełnokrowie.
      Nie wiem, jaka jest różnica między nan 2 a 3 - ale to można porównać, tu i tu jest na pudełku skład. Nie wydaje mi się, żeby fakt przesiadki z nan 2 od razu na 4 miał jakieś znaczenie.
      • aischa26 Re: nan 2 a nan 4 roznice 25.09.11, 16:06
        Ja jestem zagranica i tu jest mleko nan4 junior
      • mikams75 Re: nan 2 a nan 4 roznice 25.09.11, 20:27
        moje dziecko tez pilo do 3 i bylo ok, a po juniorze (innych firm tez probowalam) wymiotowala, raz nawet dostala drgawek.
        Te "juniory" sa inaczej produkowane i miedzy 1-2-3 nie ma wielkiej roznicy a junior rozni sie juz sporo. Nie pamietam juz szczegolow, ale gdzies czytalam o tym.

Przestawilismy sie na zwykle krowie mleko.
        • aischa26 Re: nan 2 a nan 4 roznice 26.09.11, 08:31
          A do ilu lat pila mleko 3?
          • mikams75 Re: nan 2 a nan 4 roznice 26.09.11, 14:12
            do ok. roku i 2 mies.
    • agulle Re: nan 2 a nan 4 roznice 26.09.11, 10:39
      Nan 4 z tego co pamiętam (widziałam w sklepie) jest powyżej 2 r.ż.
      Rożni się od niższych (1,2,3, junior) uboższym składem witamin i innych pierwiastków. Im wyższy numer tym mniej witamin bo producent zakłada, że w późniejszym wieku organizm dziecka powinien sobie "zbierać" witaminy z innego niż mleko jedzenia.
      Najlepiej weź sobie w sklepie oba opakowania i porównaj składy i zawartość składników odżywczych.
      Moje dzieci piją na zmianę mleka Nan 2 - junior. Najczęściej jednak 2kę, bo ma najwięcej witamin.
      Od skończenia 2 r.ż. obiecuję sobie, że przechodzimy na zwykłe mleko ale jakoś tak zawsze w sklepie kupuję i ciągle piją. Pewnie tak do 3 r.ż. nam zejdzie.
    • anel_ma Re: nan 2 a nan 4 roznice 26.09.11, 14:37
      w tym wieku to ja bym olała modyfikowane i wprowadziła normalne mleko i przetwory mleczne (dla tych co uważają ze mleko krowie to trucizna)
      a różnice mozna wyczytac na opakowaniu - skład jest zawsze podany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka