Dodaj do ulubionych

gry planszowe dla 2-2,5 latka

22.10.11, 19:18
Czy mozecie polecic jakies gry planszowe dla dziecka w wieku 2-2,5 lat,takie uczace,rozwijające.
Chodzi mi konkretnie o nazwe i firmę.
Obserwuj wątek
    • agnieszka77_11 Re: gry planszowe dla 2-2,5 latka 22.10.11, 19:22
      Gry Granna. Na początek Memo i Lotto. Później Rysie i Misie, Gdzie jest Żabka, Mała Wielka Myszka. Od tych bym zaczęła.
      • wuwuem Re: gry planszowe dla 2-2,5 latka 23.10.11, 21:56
        > Gry Granna. Na początek Memo i Lotto.
        Do tego domino z granna, spadające małpki.

Moja córka w tym wieku grała już w grzyby ale to wymaga znajomości liczenia chociaż do 6.
    • iwetta-78 Re: gry planszowe dla 2-2,5 latka 22.10.11, 20:10
      Mój prawie dwulatek bardzo lubi grę Logo Duo firmy Ravensburger. Gier typu domino nie za bardzo rozumie. Memo jeszcze nie próbowaliśmy. Za kilka dni na urodziny dostanie Lotto Dom . Zobaczymy jak się sprawdzi.
      • tusia-mama-jasia Re: gry planszowe dla 2-2,5 latka 23.10.11, 11:17
        U nas Lotto Dom było pierwszą grą. Synek dostał ją jeszcze sporo przed 2 urodzinami, na początku układaliśmy, pokazywaliśmy sobie różne sprzęty, a potem - około 2 urodzin - zaczęliśmy już grać i bardzo szybko zadziałało. Polecam smile
    • zuzankas Re: gry planszowe dla 2-2,5 latka 23.10.11, 12:59
      do wyżej wymienionych gier Granny dorzucę jeszcze naszą pierwszą grę, w którą gramy do dziś (wciąż dostosowując zasady do wieku) - Kot w worku. Polecam.
    • katka_tk Re: gry planszowe dla 2-2,5 latka 23.10.11, 20:54
      u nas pierwsza gra zaraz po 2 urodzinach było granna pory roku, jak opanowała do perfekcji kupilismy gdzie jest zabka. troche trudniejsza wersja tej pierwszej. memo juz mamy, ale uczymy sie jeszcze na odkrytych obrazkach szybko szukac drugiego do pary.
      • zjawa1 Najlepsz zestawy to Granna 23.10.11, 23:23
        Naprawde rewelacyjna seria!
        Rozwijaja szereg umiejetnosci.
        tutaj masz link do ich strony, wielki wybor:
        www.granna.pl/indexmain.php
        Swietne sa: Patyczaki, guzik z pentelka, Zamek, Bim Bam, Stuk puk i wiele innych...
    • agnieszka77_11 Mozaika Fantacolor 24.10.11, 19:10
      A ktoś ma i poleca Mozaikę Fantacolor? Czy warto kupować?

allegro.pl/quercetti-mozaika-48el-fantacolor-junior-4195-i1880579912.html
      • dodo207 Re: Mozaika Fantacolor 25.10.11, 15:19
        oo właśnie szukałam tego i proszę, ktoś zapodał linkasmile znam tą gre, nasza logopeda ostatnio dała to synowi do zabawy, naprawde fajna sprawa, nawet spisałam nazwe żeby poszukać ale z innej firmy to było i dlatego nie znalazłam. Mojemu dziecku się bardzo spodobało, samo wkładanie tych "kapselków" go strasznie zajęło, tyle że nie do końca rozumiał że to trzeba układać wg kolorów, ale mając to w domu napewno by zajarzył o co chodzi. Także to polecam!
        A odnośnie gier planszowych, jak wyżej polecam Granna, syn też tym bawi się u logopedy a ja planuje to kupić, można wykorzystać na wiele sposobów,mam w tej chwili na myśli Memo, ta część "Zabawki" tam są pary, pokazujemy dziecku np.obrazek z misiem a ono ma odszukać drugi taki sam. lub można zrobić zabawe ćwiczącą pamięć- ułożyć dwa obrazki-dziecko ma je zobaczyć, zapamiętać, zakrywamy nasze dwa obrazki, i dziecko ma znaleźć te same obrazki które wcześniej zasłoniliśmy- tak nam poleciła właśnie logopeda. Są też puzzle dla takich maluchów, obrazek składający się z 2 lub 4 kawałków więc proste, i są różne wersje; zwierzęta, pojazdy, fajne są zwierzęta i ich małesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka