mal-sia 30.12.11, 21:09 motherhood.pl/produkt/spiworek-3w1.html do czego służy tak naprawde? do spania? a w raczki zimno..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3-mamuska Re: śpiworek? 30.12.11, 21:22 Tak do spania, ja ubieralam body z długim rękawem w zimie,latem z krótkim starczy, albo sama pielucha. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: śpiworek? 30.12.11, 21:31 wszystkie śpiworki (cherooke i lidowe) które miałam do tej pory są bez rękawków. jak ciepło bodziak pod a jak bardzo zimno (kaloryfery mamy zawsze skręcone) to ubieram body z długim i piżamkę więc ma dwa długie rękawy i jest git. a mój to zmarźlak i często lodowate rączki ma. mało śpiworków z rączkami jest. a mój od urodzenia śpiworkowy bo nocny wiercik. Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinka_k Re: śpiworek? 30.12.11, 21:34 dokładnie... przecież pod kołderką też się dziecka nie kładzie przykrytego pod samą szyję a już na pewno nie utrzyma rączek pod kołderką przez całą noc. U nas śpiworek świetnie się sprawdza, bo mała się nie odkrywa, pomimo wszystkich swoich nocnych akrobacji Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: śpiworek? 30.12.11, 21:42 Diecko przykryte koldra czy kocem tez ma rece na wierzchu odkryte. Nie boj sie dziecko nie zmarznie Moja dwojka siedzi spiworkowa od poczatku i nie zmarzly a w domu mam zimno bo w nocy sie w centralnym nie pali. A dla noworodka polecam jak najbardziej!! Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: śpiworek? 30.12.11, 21:46 no pewnie że polecamy dla noworodka. a potem to już zależy czy dziecko będzie spokojnie spało czy będzie wiercipiętą. mój jak go kiedy zimno kocem jeszcze nakryję na śpiworek po niespełna 30 minutach ma ten koc zwinięty w rulonik pod sobą. albo na drugim końcu łóżka, a że zmarźluch to by chyba lodowaty był. właśnie jestem na etapie poszukiwania śpiworka większego niż 110 cm i ciężko. kupujesz bodziaki z długim rękawem, mój jak był malutki i było zimno miał jeszcze jakiś pajac albo kaftanik i od samego początku spał w tych śpiworkach bezrękawkowych. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: śpiworek? 30.12.11, 23:46 domi_33 napisała: > no pewnie że polecamy dla noworodka. Bez przesady, Noworodka to wystarczy przykryć kocykiem albo flanelką. Takie wynalazki to dla niemowląt, które się bardziej w nocy turlają. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: śpiworek? 30.12.11, 23:09 polecam - bardzo fajne sa do spania, w raczki nie jest zimno. Sa tez z rekawkami jak koniecznie chcesz - ja mialam jeden taki, ale rekawki odczepilam (byly na suwak) Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: śpiworek? 30.12.11, 23:18 Bardzo przydatny wynalazek Spiworki sa swietne Przy mniejszych dzieciach trzeba koniecznie pamietac, zeby nie kupic zbyt duzego rozmiaru, bo to moze byc niebezpieczne dla dziecka. Mielismy roznych firm- tchibo,cherokee, lupilu z lidla, z biedronki,ikea etc. Wszystkie byly bez rekawow - ubieralam kaftanik lub body. Z firmy sterntaler sa spiworki z rekawkami, jednak cena zabojcza Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: śpiworek? 30.12.11, 23:44 Zawsze możesz założyć body na długi rękaw i rękawiczki. A swoją drogą to wynalazek dla niemowląt a nie dla małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: śpiworek? 30.12.11, 23:47 joshima napisała: > Zawsze możesz założyć body na długi rękaw i rękawiczki. A swoją drogą to wynala > zek dla niemowląt a nie dla małych dzieci. > Dziewczynka która się opiekowalam spała w takim do 3 r.z. Mamie nie chcialo się wstawać w nocy, jak już była większa, rano sama odpinala zamek i wychodziła z łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: śpiworek? 31.12.11, 00:11 3-mamuska napisała: > Dziewczynka która się opiekowalam spała w takim do 3 r.z. Wyjątkowo spolegliwe dziecko. Moja cóka dostałaby szału jak by miała w nocy spętane nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: śpiworek? 31.12.11, 19:15 to raczej nie jest kwestia spolegliwości dziecka, a przyzwyczajenia. moja mała spała od ok 6 m-ca do prawie trzech lat. rano jak budziła się wcześniej to się wypinała sama, a ostatnie co mogę o niej powiedziecieć to spolegliwość Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: śpiworek? 01.01.12, 16:14 > to raczej nie jest kwestia spolegliwości dziecka, a przyzwyczajenia. Owszem jest, moich dziewczyn nie udało sie przekonać do spania w tym wynalazku, choć próbowałam pare razy. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: śpiworek? 01.01.12, 20:25 silje78 napisała: > to raczej nie jest kwestia spolegliwości dziecka, a przyzwyczajenia. Raczej nie. Moja córka spała w śpiworku, do czasu kiedy zaczął jej przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: śpiworek? 02.01.12, 22:27 moj starszy synek spal w spiworkach chyba nawet jak mial jeszcze 2,5 roku albo i wiecej. Mlodszy (ma niecale 2 lata) sie zbuntowal i nowy spiworek (Lidlowski na 110cm) wlasnie sprzedalam. Szkoda by byl super, cieplutki i w ogole, a maly strasznie sie rozkopuje w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: śpiworek? 31.12.11, 15:14 nie przesadzaj, że zimno. mało kto okrywa się i śpi zakryty po szyję, w tym dzieci wiodą prym. dla noworodka bym nie kupowała, taki mikrob raczej niespecjalnie się odkrywa. ja używałam od ok 6-go miesiąca życia córki do do prawie trzech lat. później przyszło baaaardzo gorące lato i po tym czasie spała już pod kołdrą. Odpowiedz Link Zgłoś
just_tusia07 Re: śpiworek? 31.12.11, 19:57 Moja zimowa pierwsze 2 miesiące spała w rożku a potem w takich właśnie śpiworkach. Zimą w bodziaku i pajacyku (mieliśmy 18stopni) a latem cieńszy śpiworek i tylko body. Spała tak do 2.5 lat. Nawet moja teściowa była zdziwiona jaka ona rano wstawała ciepła, bo jej się zdawało że małej w tym zimno było. Odpowiedz Link Zgłoś
zonajana Re: śpiworek? 31.12.11, 22:45 Moja corka (19 mcy) od urodzenia spi w spiworkach firmy little company. Maja odpinane na suwaki rekawki, spiworki sa dwuwarstowe, mozna je uzywac oddzielnie, jak i spiete razem, sa 4 sezonowe, maja otwory przez ktore mozna dziecko w takim spiworku wpiac do fotelika samochodowego. Nog spetanych corka nie ma, bo one sa bardzo szerokie na dole. Corka nawet bez problemu w takim spiworku chodzi po podlodze, normalnie na stojaco Odpowiedz Link Zgłoś