Dodaj do ulubionych

odmrożenie?

28.01.12, 23:50
Wczoraj babcia poszła z wnuczką do sklepu. Ubrałam małą odpowiednio a buźkę nasmarowałam kremem odpowiednim na chłód (bez zawartości wody). Niestety zrobiłam to tuż przed wyjściem a nie jak zalecają 15-20 min wcześniej. W sumie były na dworze z jakies pół godziny przy tem -2 lub -3. Mała wróciła do domu z czerwonymi polikami, nosem i brodą. Dzisiaj od rana również są one czerwone choć nie tak jak wczoraj. Czy to możliwe aby sobie je odmroziła? Nie było tak bardzo zimno. Może posmarować te policzki jakąs maścią? Co w takich sytuacjach jest najlepiej wskazane?
Obserwuj wątek
    • scarlet_s Re: odmrożenie? 29.01.12, 00:21
      Moja córcia w tamtym roku odmroziła sobie buźkę, miała twarde guzy i na tym jakby siniak. Byłam u dermatologa i dostalam maść, niestety nie pamiętam nazwy.
    • tijgertje Re: odmrożenie? 29.01.12, 00:41
      Przy takich temperaturach i dluzszych pobytach na zewnatrz nikt u nas dzieciakow nie smaruje. Policzki moze miec przesuszone. czy tego kremu uzywasz regularnie, czy byl nowy? Jesli nowy, to mozliwe, ze jest to reakcja na krem, a nie na pogode. Smarowalabym jakims lagodnym kremem nawilzajacym(nie na zewnatrz!) i poczekala kilka dni. Moj mlody 2 lata temu odmrozil rece. Byly sino-fioletowe, leczylismy je 3 miesiace, pomogl dopiero steryd.
    • mama_amelii Re: odmrożenie? 29.01.12, 08:49
      Rozumiem gdyby było -15,ale -3 st i po 30 min odmrożenie??Myślę,że jutro nie będzie śladu,smaruj kremem nawilżającym,bo pewnie w tych miejscach skóra jest przesuszona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka