Dodaj do ulubionych

lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu

28.02.12, 14:45
Proszę o poradę w kwestii zakupu bucików domowych dla 2 latka z szerszą stópką i wysokim podbiciem. Mieliśmy kilka rodzajów Befado ale zawsze stopy są spocone i w zakrytych bucikach rzepy ledwo co obejmują stopę i często się rozpinają. Po domu dziecko chodzi na bosaka ale potrzebujemy bucików do klubiku czy do dziadków gdzie mały wchodzi często po schodach. Nie ma problemów z właściwym stawianiem nóżek więc zależy mi tylko aby były przewiwewne. Może coś takiego, znacie takie buciki? allegro.pl/obuwie-tekstylne-domowe-papcie-viggami-3835-r-28-i2158593083.html lub allegro.pl/zdrowa-stopa-oddychajace-kapcie-buciki-lemigo-27-i2148150987.html lub allegro.pl/kapcie-tenisowki-pascal-vi-gga-mi-r-28-nn-i2160970973.html Może być coś droższego ale bez przesady gdyż takie buciki to raz w miesiącu musimy kupować.
Obserwuj wątek
    • iwonsik Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 28.02.12, 14:46
      i kolory raczej ciemniejsze, białe podeszwy i jasny wierzch to zdecydowanie nie dla naswink
    • ponponka1 a skarpetki z podgumiowaniem? 28.02.12, 15:04

• fasol-inka Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 28.02.12, 15:48
      paputki mu kup, do znalezienia na allegro
      idealne według mnie
      • hugo43 Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 28.02.12, 18:54
        ja kupuje sandaly szmaciane zetpola,sa na rzepy.
        • hugo43 Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 02.04.12, 23:28
          hugo43 napisała:

> ja kupuje sandaly szmaciane zetpola,sa na rzepy.
          dokladnie nazywaja sie zetpol oliwier,do kupienia za ok 20pln na allegro.
      • malinowa_krowa Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 28.02.12, 20:51
        zgadzam się. mamy ten sam problem
        allegro.pl/piekne-skorzane-paputki-0-24msc-kapcie-bestseller-i2122701173.html
        sprawdzają się rewelacyjnie
        smile
        • iwonsik Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 28.02.12, 21:05
          hmm.. te paputki trochę śmiesznie wyglądają...Rozumiem, że na stopę powyżej 16cm to ten największy rozmiar dla 5 latków? to takie skarpetokapcie w lepszym wykonaniu?
          • malinowa_krowa Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 28.02.12, 21:39
            mój syn ma 1,5 roku. stopa duża 15,5 cm, dośc szeroka, wysokie podbicie, z tendencją do pocenia się. paputki wykonane ze skórki cielęcej - stopa suchutka, komfort chodzenia (jak na boso). jedynym mankamentem była zbyt ciasna gumka. wymieniliśmy ją na "dłuższą" i po problemie.
            • iwonsik Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 28.02.12, 21:48
              allegro.pl/paputki-4-5-lat-kapcie-dla-przedszkolaka-2xl-skora-i2164796445.html mówimy o czymś takim? w tych wymieniałaś gumkę?
              • malinowa_krowa Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 28.02.12, 21:56
                tak, dokładnie. cały czas piszę o tych samych kapciach. wciągnięta jest w nie taka zwykła "majtkowa" gumka.
    • obasic Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 29.02.12, 11:43
      Buciki w które wejdzie każda nóżka i w których nie będzie się nóżka pocić to te paputki skórzane i Gucio.
      Ale:
      - paputki skórzane tylko do czystych i ciepłych miejsc, po znacznym użytkowaniu podeszwa robi się śliska i brzydka, można regenerować ale generalnie nie wygląda uroczo ;-/
      - GUCIO z dużą perforcją - nóżka nigdy się nie spoci, są przewiewne. Wada - cena dość wysoka, ewentualnie mało używane.
      Po wypróbowaniu wielu bucików na dwóch dzieciach jednak Gucie się sprawdzają najlepiej ale idealne nie są wink, z powodzeniem nadają się latem na spacery jako sandałki.
      • malinowa_krowa Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 29.02.12, 12:01
        paputki piorę w pralce raz w tygodniu z dywanikami łazienkowymi.
        wink
        • eliszka25 Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 29.02.12, 14:02
          a czy po domu musza byc buty? moim zdaniem znacznie wygodniej w skarpetkach z absem, skarpetko-kapciach lub wlasnie w zalinkowanych wyzej skorzanych paputkach. moje chlopaki chodza wlasnie w tych trzech wariantach wymiennie i ani stopy im sie nie poca, ani nie jest im zimno, ani niewygodnie. tylko do tesciow kupilam im filcowe kapciuszki za kostke, bo u nich strasznie zimno od podlogi, choc dom nowy i na podlogach panele.
    • magata.d Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 29.02.12, 14:13
      Ja kupiłam podobne do tych co zalinkowałaś w smyku, ale mają skórzaną wkładkę i dziurkowaną podeszwę. Wybieraj takie, kóre sa jak najbardziej odkryte i mają właśnie wkładkę ze skóry, inaczej noga się bedzie pocić. A, i jeszcze mamy takie sandałki szmaciane też z przewiewną podeszwą i skórzana wkłądką, i takie moim zdaniem sa najlepsze dla pocacych się nóżek.
    • monsun0987 Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 29.02.12, 20:47
      my z podobnym problemem i od zawsze kupujemy skórzane kapcie. mieliśmy paputki, inch blue, a teraz preshoes, które zdecydowanie przebijają pozostałe. jakość nie do porównania. tańsze od inch blue, ale droższe od paputków. paputki tanie, ale źle uszyte i gumki źle powszywane, raz za luźne, raz za ciasne. wolę trochę dopłacić i mieć porządne preshoes
      • iwonsik Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 29.02.12, 22:26
        te "preshoes" to jednak dla maluszków. Mój syn jest 1metrowym 2latkiem ze stopą 16.5cm...Papucie odpadają. Po domu jak pisałam chodzi w skarpetkach, nie ślizga się, ale potrzebujemy coś do klubiku na zajęcia i do dziadków, gdzie zimno jest. chyba jednak zdecyduje się na coś takiego: allegro.pl/obuwie-tekstylne-domowe-papcie-viggami-3835-r-28-i2158593083.html Dziś w osiedlowym sklepie widziałam tej firmy butki i były megamiękkiesmile Sandałków nie było jednak więc chyba zamówię je zarazsmile
        • kasiachor te odpadają 02.03.12, 19:39
          allegro.pl/zdrowa-stopa-oddychajace-kapcie-buciki-lemigo-27-i2148150987.html
          lemigo jest ok, ale akurat ten model czyli Lemigo "FILIP" odpada. Jeśli dziecko ma wysoką nóżkę na podbiciu za żadne skarby nie włoży tu nóżki, są bardzo nisko zszyte. Wiem co mówię bo mam sklep dziecięcy i sprzedaję różne buciki, na 20-stu chłopców do "FILIPA" nóżkę wciśnie dwóch. Fajny na wysoką i szeroką nóżkę jest Raweks, wygodny, mocny i najtańszy.
    • minio2010 Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 04.03.12, 12:44
      Bardzo fajne paputki są w decathlonie.Kosztują 59 zł.Mięciutkie, dobrze wyprofilowane z łatwością wchodzą na stopę i z podeszwą z gumy.naprawdę polecam !!!
      www.decathlon.com.pl/PL/light-baby-shoe-129509153/
    • adrianek88 Re: lekkie buciki dla wysokiego podbicia po domu 02.04.12, 23:10
      Hmm, ja mam Inch Blue i jestem zakochana. Paputki zdrały się po dwóch tygodniach. Te są i są... już nowe bym kupiławink a te są...
      Moja córka ma już 5 lat i sporą stopę, a tylko Inch Blue ma taaaakie duże buciki.
      Nie zamieniłaby ich na żadne inne.
    • kamillasd Polecam Inch Blue 07.04.12, 01:17
      Najlepsze jest to że można je kupić nawet dla 6-7 latka. I tak na okrągło. Kapcie właściwie się nie niszczą, a są naprawdę wygodne. I moje dzieci je kochają. Ja też. Mam z głowy dylemant - w kapciach czy na boso. Po prpstu w tych ciapahc jest super. Po ogrodzie tez ganiają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka