Witam, chiałabym sie zapytac jak rozwijaja sie wasze ponad 3 latki? chodzi mi w szczegolnosci o takie umiejetnosci malowania, rysowania, liczenia, spiewania, zapamietywania wierszykow wyliczanek itd
moj synek malowac lubi srednio nie mowiac o innych formach platycznych (wycinac nie umie konkretnych ksztaltow tylko pociac papier nozyczkami, wyklejac bibula tez nie),jesli maluje cos to tylko bazgra po calej kartce, nie umie namalowac konkretnej rzeczy (kółko wychodzi mu srednio jedno na 100

) ksztaltow ani slonca drzewka itd, liczyc umie tak: raz, dwa, osiem dzisiec, osiemnascie

i tyle, z piosenkami radzi sobie tak sobie cos tam zapamieta cos tam doda od siebie, ksiazek nie lubi wogole ani ogladac ani zeby mu ktos czytal, z ubieraniem tez nie jest najlepiej, buty sciagnie sobie sam (nie zalozy) spodnie majtki jak sie przylozy to tez zdejmie, czapke sciagnie, zalozy,
moze ktos ocenic tak tylko mniej wiecej czy to jest norma dla 3,5 latka czy moze mam nad czyms popracowac wiecej?
tak sie ostatnio zaczelam zastanawiac czy mi czasem w przedszkolu(jak pojdzie od wczesnia) nie zwroca uwagi ze dziecko mniej rozwiniete, niedouczone

bo z tego co widze znajome dzieci przedszkolne nawet mlodsze od mojego umieja duzo wiecej, moj to by tylko sie autkami bawil i scigal laskotal,
nigdy nie naciskam na niego nie jest pod presja, w zasadzie tez nie porownuje tylko tak sie zaczelam zastanawiac w zwiazku z tym pojsciem do przedszkola czy nie bedzie odstawal