boski.zavodowiec 12.04.12, 17:36 tzn mam na mysli bioterapeute, wrozke lub charyzmatyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paliwodaj Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 17:39 czyzbys boski zawodowcu ( co za nick!!!!) oferowal uslugi ktores z powyzszych, nie dziekuje, nie skorzystam! Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 17:51 Nie zabralam i nigdy nie zabiore dzieci (no chyba ze byloby to cos powaznego i bylaby to ostatnia deska ratunku) Sama moze bym poszla z ciekawosci gdybym miala jakis wiekszy problem ale tylko z ciekawosci i z przymrozeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 18:51 Jeśli do listy dodasz homeopatę, to znajdzie się wielu rodziców, a zasada działania w końcu ta sama Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 18:55 Sama w to nie wierzę, więc dziecka bym nie ciągnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-kikina Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 19:15 Myślę, że jako ostatni ratunek.Gdyby nie było już żadnej szansy na konwencjonalne leczenie to bym wszystkiego próbowała ,a tak to myślę że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 21:21 tak, córka była u bioenergoterapeuty Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 22:04 Tak - medycyna konwencjonalna nie przynosiła efektów, a bioenergoterapia rozwiązała problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 16:59 Ja również byłam ze starszym synem u bioenergoterapeuty. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 22:54 a w życiu never! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 23:09 Nie zabrałam. A po co? Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 23:46 Mnie rodzice zabrali w latach 80-tych do kręgarza w Koninie, miałam krótszą nogę o ok 5 cm. Kręgarz nastawił bioderko i do dzisiaj wszystko z nogą ok. Myślę, że wizyta zaoszczędziła mi długich wizyt szpitalach przynajmniej z tego powodu, bo serca nie udało się naprawić i potrzebna była operacja. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 12.04.12, 23:55 roks30 napisała: > Mnie rodzice zabrali w latach 80-tych do kręgarza w Koninie, miałam krótszą nog > ę o ok 5 cm. Kręgarz nastawił bioderko i do dzisiaj wszystko z nogą ok. Kręgarz to jednakowoż nie bioenergoterapeuta czy inny magik. Coś Ci się pomerdało. Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 07:12 ja jeszcze nie , ale zamierzam do energoterapeuty Jako dziecko jezdzilam od czasu do czasu ( zapalenie pluc, angina itd. iiii...pomagalo ) MOje siostry z dzecmi alergikami tez jezdza i pomaga wiec w tym roku jak bede wpolsce to mam zamiar moja 2 latke tez do niego zabrac.... Ps. uczucie niesamowite , kiedy sie chwiejesz a nik cie nie dotyka , jak we wnetrzu czuje sie cieplo itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 09:06 >Kręgarz to jednakowoż nie bioenergoterapeuta czy inny magik. owszem dokładnie taki sam magik jak bioenergoterapeuta jedno i drugie to medycyna niekonkwencjonalna, żaden lekarzem nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 09:36 Masażysta też nie jest lekarzem. Kręgarz zna po prostu doskonale anatomię układu kostnego i robi co należy. Nie ma w tym żadnej magii i tajemniczej energii. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: tu sie mylisz 13.04.12, 09:40 joshima napisała: > Masażysta też nie jest lekarzem. Kręgarz zna po prostu doskonale anatomię układ > u kostnego i robi co należy. Nie ma w tym żadnej magii i tajemniczej energii Jest wrecz przeciwnie. Potocznie nazywany masazysta w 95% konczyl np. fizykoterapie, a wiec studia medyczne. Natomiast przyslowiowy kregarz z medycyna i znajomoscia anatomi nie ma nic wspolnego. Do masarzysty poszlabym, natomiast do tzw. kregarza nie zaciagneliby mnie nawet wolami. Nawet gdyby doplaciby mi za te watpliwej jakosci uslogi. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: tu sie mylisz 13.04.12, 09:51 Mialam napisac fizjoterapie, a nie fizykoterapie, bo ta ostatnia ma wezsze znaczenie i zawiera sie w fizjoterapii. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 10:03 Masażysta nie, fizjoterapeuta także ale jednak ten fizjoterapeuta ma uprawnienia do wykonywania swojego zawodu i wiedzę popartą egzaminami. Kręgarz może mieć jedynie dokładnie takie same certyfikaty jak "dyplomowany mistrz " bioenergoterapii i radiestezji... Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: slonko1335 13.04.12, 10:07 Juz samo nazywanie siebie, kregarzy mianem dyplomowanych daje wiele do myslenia! Gdzie zdawali egzaminy, jakie dyplomy kregarskie otrzymali, skoro chyba nigdzie, a napewno nie w Europie i Polsce nie ma studiow medycznych z kregarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: slonko1335 13.04.12, 10:58 Bzdury pleciesz, jak zwykle. Kręgarstwa, czyli chiropraktyki można się nauczyć na oficjalnej uczelni medycznej, można dostać dyplom. Oczywiście trzeba odróżnić znachora który siebie nazywa kręgarzem a uczył sie od dziadka w stodole od specjalisty, który się tego uczył i ma dyplom, certyfikat itp. Polecam: dziendobry.tvn.pl/video/smierc-po-wizycie-u-kregarza,1,newest,10426.html Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: slonko1335 13.04.12, 11:48 Budzik w zalinkowanym przez ciebie materiale jest wyjaśniona różnica między kręgarzem a chiropraktykiem jednak.... Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: slonko1335 13.04.12, 12:34 Chiropraktyk to specjalista (potocznie mylnie nazywany kręgarzem) a kręgarz to taki domorosły znachor od nastawiania kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 budzik nie osmieszaj sie!!!!! 13.04.12, 20:25 Jakim ,,specjalista" jest chiropraktyk czy kregarz??? No, napewno obydwie ,,specjalizacje" w medycynie niekonwencjonalnej zaliczane nawet do paranormalnej!!!! Studia na medycynie z chiropraktyki? Ty juz zupenie oszalalas? Jak zwykle mam racje, przeraza mnie ta niewiedza na tym forum!!! Polecami Ci chocby poczytac publikacje prof. Artura Dziaka. Mowi Ci cos ten pan? Jak sadze nie, bo gdybys przeczytala choc jedna jego pozycje ksiazkowa lub publikacje naukowa, to nie wypisywalabys takich idiotyzmow!!!!!! Dno totalne. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: budzik nie osmieszaj sie!!!!! 13.04.12, 20:37 Ty jako znawca bez podstaw literatury naukowej oczywiscie masz prawo krytykowac slowa, profesora zwyczajnego pierwszego ordynatora chirurgii urazowej i ortopedycznej w Warszawie oraz czlonka Polskiego stowarzyszenia ortopedycznego. Artur Dziak wielokrotnie krytykuje pseudo medyczne poczynania kregarzy oraz ,,specjalistow" chiropraktyki. Poczytaj, to dowiesz sie jak niebezpieczne moze byc korzystanie z takich uslog pseudospecjalistow nie znajacych nawet podstaw anatomii czlowieka. Kregarz, chiropraktyk to to samo dno i wyciaganie pieniedzy. Jak ktos mial szczescie, to nie zostal inwalida po takich praktykach. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Budzik dla ciebie i reszty niedouczonych w tej... 13.04.12, 20:52 dZiedzinie Polecam z roku 1979 monografie Artura Dziaka ,,Bole krzyza" oraz nowsze z poczatku roku 2000 ksiazki: ,,Bole glowy, szyji i barków"-super pozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 18:06 Co nie zmienia faktu, że nie używa żadnych mocy magicznych w przeciwieństwie do homeopatów, wróżek i bioenergoterapeutów. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 19:59 no ale jednak te "magiczne moce" czarodziejów których nie ma, mniejszą krzywdę wyrządzić mogą niż samozwańczy znachor nastawiający kręgosłup.... Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re:joshima 13.04.12, 20:14 joshima napisała: > Co nie zmienia faktu, że nie używa żadnych mocy magicznych w przeciwieństwie do > homeopatów, wróżek i bioenergoterapeutów. > I tutaj absolujtnie sie z Toba zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Kregarz-powinni ich zamykac! 13.04.12, 09:36 Czesto cudotworcy nie znajacy nawet podstaw anatomii. Znam juz kilka przypadkow po takich ,,terapiach" ktore trafily na oddzialy ortopedii czy neurologii. Natomiast wierze w akupunkture oczywiscie wykonywana przez profesionalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 joshima 13.04.12, 09:44 fimedica.pl/index.php/kregarz-nastawianie-kregoslupa-dobry-kregarz/ Oraz zasiegnij opinii wsrod profesionalistow, a wiec lekarzy. Zapraszam Ciebie na oddzialy ortopedyczne i neurologiczne. Zapytaj ile osob rocznie trafia tam z powiklaniami, urazami spowodowanymi uslugami kregarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 08:32 A po co? Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 09:33 A co ma wspolnego wrozka z uzdrawianiem, jak w temacie watku? Bioterapelta... hehehe... Juz bardziej wiarygodna dla mnie jest homeopatia Wrozki, raz bylam u jednej( prezent od znajomych na urodziny). Bardzo ,,wybitna" i popularna, a naopowiadalam mi skrajne idiotyzmy. Nie wiem, jak wrozka sprawna, a klijent naiwny to wyciagnie informacje potrzebne jej do ewentualnych ,,proroctw". A co, do ewentualnych przepowiedni, nawet w psychologi operuje sie takim terminem jak,, samospelniajace sie proroctwo". Odpowiedz Link Zgłoś
gosi-a-k Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 13.04.12, 21:50 Nie, uważam to za bardzo niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: czy zabralas kiedys dziecko do uzdrowiciela ? 14.04.12, 19:30 Zabralam, dwa razy. Droga impreza. Nie pomoglo. Podobno prawdziwy i skuteczny magnetyzer czy jak to tam sie zwie pracuje za darmo. Niestety jeszcze takiego nie znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś