Dodaj do ulubionych

czy to jest normalne

28.04.12, 22:17
że matka ubiera dziecku czape zakrywającą uszy w taką pogode jak dzisiaj w polsce ?
Obserwuj wątek
    • dzoaann Re: czy to jest normalne 28.04.12, 22:38
      lipcowa, to ty?
      • eliszka25 Re: czy to jest normalne 29.04.12, 08:54
        dzoaann, to samo sobie pomyslalam big_grin
    • lilly811 Re: czy to jest normalne 29.04.12, 09:08
      Oczywiście, że jak najbardziej normalne- ja swojemu dziecku zakładam czapkę uszatkę nawet jak jest 30 stopni jeśli tylko wieje wiatr.
    • koza_w_rajtuzach Re: czy to jest normalne 29.04.12, 09:12
      niesmile
    • klubgogo Re: czy to jest normalne 29.04.12, 09:28
      Usłyszałam teorię, że te nauszniki chronią uszy przed oparzeniem big_grin big_grin big_grin
      • zjawa1 Re: czy to jest normalne 29.04.12, 21:41
        klubgogo napisała:

> Usłyszałam teorię, że te nauszniki chronią uszy przed oparzeniem big_grin big_grin big_grin
        To smiej siewink Ja w zeszlym roku na wakacjach zapomnialam posmarowac kremem swoje uszy, po powrocie z plazy mialam je doslownie spalonesmile
        Wiec jest w tym cos faktyczniesmile))
        • bbuziaczekk Re: czy to jest normalne 29.04.12, 22:00
          Moj 3 latek w ciagu ostatnich 2 dni tak mocno spiekl sobie uszy ze ma je u gory i z boku az bordowe !!! Wiec chyba bede mu musiala zakladac czapke z nausznikami bo czapka z daszkiem nie chroni jego uszu i ma je "spalone" big_grin
          • zjawa1 Re: czy to jest normalne 29.04.12, 22:21
            Widziszsmile dlatego ja nie rozumie oburzenia odnosnie uszatek/nausznikow przy plus 27smile))))
            Doskonale chronia przed popazeniami uszysmile
            A tak, powanie. Czy mamy, zwolenniczki zakrywania tych biednych uszek powyzej 20 stopni nie wiedza o istnieniu kremow z filtremsmile?
            W sumie to moze wygodniej i szybciej jest zalozyc uszatke niz wysmarowac kremem pare uszusmile
    • marzenka224 Re: czy to jest normalne 29.04.12, 19:59
      Przepraszam ze się przyklejam do wątkusmile
      Mój mały właśnie nie nosi czapki w taką pogodę a ma bardzo jasne i rzadkie włoski, dziś ma bardzo mocno opaloną skórę na główce (uszy też mu się opaliły ale uszy mogę posmarować zwykłym kremem z filtrem), Czy są jakieś preparaty z filtrem do rozprowadzenia na głowie (np w sprayu)
      • mamamikusia1985 Re: czy to jest normalne 29.04.12, 20:31
        W taki słoneczny dzień ja po prostu zakładam dziecku kapelusz. Jakoś średnio wyobrażam sobie smarowanie mu głowy kremem przeciwsłonecznym, nawet gdyby miał bardzo mało włosów.
        • lilly811 Re: czy to jest normalne 29.04.12, 20:43
          albo czapeczka z daszkiem
      • hanusina_mama Re: czy to jest normalne 29.04.12, 22:04
        W TAKĄ pogodę lepiej niech nosi czapkę. Albo kapelusik, albo jasną, cienką chusteczkę.
      • marzenka224 Re: czy to jest normalne 01.05.12, 20:04
        Staram się mu zakładać czapkę z daszkiem ale on ciągle ją ściąga, ale będzie musiał się przyzwyczaić. myślałam że może jest coś do psiukania na głowę (coś jak dezodorant z filtrem) skoro nie ma to trudno będziemy walczyć z tą czapką z daszkiem
        Dzięki
        • dzoaann Re: czy to jest normalne 01.05.12, 20:17
          ale jak ma faktycznie malo wlosow, to serio mozesz smarowac czyms z filtrem- ja uzywam 30tki garniera w psikaczu, to taka emulsja malo tlusta. www.garnier.pl/_pl/_pl/our_products/product-struct.aspx?tpcodeshockUR_PRODUCTS^PRD_SUNCARE^AMBRE_SOLAIRE^AMBRE_SOLAIRE_DISCOVER^AMBRE_KIDS^AMBRE_KIDS_RTN1&prdcode=P30028
          Moze akuratsmile
    • magdus-81 Re: czy to jest normalne 29.04.12, 21:16
      Śmieszne smile hehe

Ostatnio moje chłopaki siały groze, bo w krótkich spodenkach i bluzeczka bez rękawóch. Obok jedzie babcia z dzieczynką: czapka ciepła, kurtka, chusteczka na szyi, bluza, długie spodnie hmm aż mi się słabo zrobiło. Jak staram się nie oceniać ludzi bo każdy ma prawo do swojego przecież. To się ugotowałam na ten widok.
      Na dworze było tylko 27 st.
      Masakra jakaś.

ps. mój po zapaleniu uszu poważnym bardzo, na plaży nad morzem wiało ale było ciepło, w czapeczce na głowie chodził i bardzo smiesznie wyglądał, bo rozebrany do majteczek i czapeczka. Ludzie dziwnie patrzyli smile ale czasem mamy przesadzają smile
      • batutka Re: czy to jest normalne 29.04.12, 23:41
        Czapka czapką, dla mnie dziwne, ale to co dziś widziałam, to było już na maksa nienormalne: duchota taka,że wytrzymać nie można, a dwie dziewczynki w spódniczkach i grubych rajstopach.
        Nie rozumiem niektórych ludzi.
    • madzialena22 Re: czy to jest normalne 30.04.12, 21:14
      ja też lubię się ciepło ubierać wink)

Żebym założyła jakies odkryte buty (np. klapki) to musi być lato, i już wcześnie rano ponad 20 stopni, żeby jak się nagrzeje to było jakieś ok 30.. przy niższych temperaturach nie założę...

Jak jest powyżej 30 to mogę chodzić na krótko ubrana.. a jak poniżej to normalnie mogę w pełnych butach i dżinsach chodzić i jest ok..

Ostatnio ja byłam w sklepie w sweterku i kurtce (taka jesienno-wiosenna, ale z tych raczej cieplejszych niż odwrotnie), a mój mąż miał koszulkę z krótkim rękawem ;p

Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że dzieci skaczą, biegają, ciągle się ruszają i jest im ciepło.. Ale pracuję z dziećmi i tego samego dnia jedno potrafi przyjść w sandałkach, a inne w kaloszach. Mam dziewczynkę, która nawet w ostatnie dni rano przychodziła z takim grubym szalikiem (zakładany przez głowę, nosiła go też zimą). Jedna w ciepłe (jak w tym roku było) zimowe dni miała ogromniastą wielką, wełnianą czapę.. a jak były te mocne mrozy, to miała zwykłą czapkę..

Zresztą.. w piątek jedna z mam przyszła po dziecko w kozakach.. no ja lubię, gdy jest mi ciepło.. ale bez przesady wink))

Jednak jako osobie, której ciągle zimno ciężko mi się patrzy na dzieci w krótkim rękawku przy 20 stopniach.. bo mi zimno ;p Ale zawsze im mówię.. gorąco ci, to się rozbierz..
      • jul-kaa Re: czy to jest normalne 30.04.12, 21:36
        Ja w sandałach chodzę od marca do października, serio smile
        • inakaro Re: czy to jest normalne 01.05.12, 22:12
          jak dam do żłobka np. grubszą bluzę i cienką kurtkę, bo nie wiem jak będzie później, zresztą rano jest jeszcze chłodno, to pani zawsze wszystko ponakłada nieważne jaka pogoda. już jej rano zawsze mówię, że nie musi wszystkiego zakładać, w zależności jaka będzie pogoda, że może nawet nic. jakbym jej powiedziała, że krótki rękaw to by chyba kobieta zawału dostała. jakiś czas temu przyszłam wcześniej po synka i akurat wychodzili na dwór, na dworze bardzo ciepło, chciaż był chyba jeszcze marzec lub jakoś tak, a dzieci poubierane we wszystko co miały w żłobku, łącznie z czapkami, szalikami i rękawiczkami, więc najpierw zaczęłam od rozebrania młodego i dopiero na chwilę poszedł z dziećmi na dwór.
    • sabka22 Re: czy to jest normalne 01.05.12, 22:14
      A czy normalne jest że matka przykrywa dziecko kocem jak śpi gdy jest 30st?
      Albo dziś widziałam dziecko w dł rękawie i właśnie w czapce z nausznikami,kobieta z tym dzieckiem dziwnie spojrzała jak zobaczyła mojego młodego w samym pampersie nad jeziorem.
    • cielecinka Re: czy to jest normalne 02.05.12, 00:08
      tzn w jaką pogodę? Bo 1szego maja u mnie w Polsce było 13 stopni i wiało tak ze latawce zrywały się ze sznurka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka