21.06.12, 13:17
Odkąd są straszne upały moja 21 miesieczna córka ma straszne potówki.
Jest szczupła i drobna- nie ma wałeczków. Teraz ma obsypane całe plecki, brzuch, szyje ramiona. Nie wiem co mam robić bo nigdy nie miała takiego problemu.
Myje ją codziennie w Emolium. śpi w nocy w pieluszce i koszulce na szelkach, nosi tylko bawełniane (nic sztucznego) ubrania.
Co mogę jeszcze zrobić?
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: Potówki 21.06.12, 13:20
      Możesz posypywac talkiem.
    • mama_amelii Re: Potówki 21.06.12, 16:36
      A jesteś pewna,że to potówki??Może jest uczulona na mydło,proszek lub coś innego spowodowało wysypkę.
      U mojej starszej córku zauważyłam 2 pryszczyki,które wypełniły się ropą(pod pachą)i to są potówki.
      • mama_amelii Re: Potówki 21.06.12, 16:40
        Na potówki najlepszy jest nadmanganian potasu,albo kapiel w krochmalu.
    • tanera Re: Potówki 21.06.12, 17:22
      na potówki najlepszy krochmal, ugotuj rzadki kisiel z mąki ziemniaczanej dodaj do wody do kąpieli i kąp ją przez 2-3 dni, po co tracić kasę na emolium, jak to potówki to pomoże, ale może to uczulenie na jedzenie lub proszek do prania/płyn do płukania?
    • monikaa13 Re: Potówki 21.06.12, 19:10
      No właśnie dziwne te potówki tzn. ich ilość, całe plecki??? Może to jednak cos innego?

Moja 5 latka też czasem ma ale jest to jeden pryszczyk np. na brodzie, a nie na całych plecach.
    • jolkapo-2 Re: Potówki 21.06.12, 22:45
      Tak samo mojego syna z sypało rada to kąp, szybki prysznic po każdym przyjścu z dworu ,mojemu zeszło po dwóch dniach . A i w żadnym krochmalu itp. niekąpałam wystarczył płyn dla dzieci do kąpania
      • kr.opek Re: Potówki 22.06.12, 08:54
        ja dołączam sie do opinii o nadmanganianie potasu - u nas po 2 dniach kąpieli prawie wszystkie potówki zniknęły.
        Kapałam córcię w nim również kiedy miała odparzoną pupkę - taką radę dostałam od położnej - pomogło, szczególnie podczas ubiegłoriocznych upalów, kiedy miala więcej wałeczków smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka