czarna784 02.08.12, 12:38 Młoda ma 14 miesiecy,moge juz dawac winogrono ze skórką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamajaktalala Re: Winogrono 02.08.12, 12:51 moja zabierała takie ze stołu mając jakieś 8 mcy Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: Winogrono 02.08.12, 13:33 no nie wiem ,bo ta skora,ehh,ok z tego co widze,to znow babcine rady mozna se w kieszen wsadzic Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Winogrono 02.08.12, 13:50 ja daję. jabłko też daję całe do łapy. jak ma twardszą skórkę albo gdy po prostu jakoś nie podejdzie to po prostu dziecko wypluje. Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Winogrono 02.08.12, 14:08 nigdy nie obierałam. sama też jem ze skórką zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: Winogrono 02.08.12, 14:19 Ja zaczelam obierac, od kiedy moje dziecko po pryskanych pomidorach dostalo mega wysypki. Od tego czasu staram sie kupowac ekologiczne, ale na wszelki wypadek i tak najczesciej daje bez skorki. Odpowiedz Link Zgłoś
kondolyza Re: Winogrono 02.08.12, 14:29 trudno uprawiać pomidory i ich nie pryskać, uwierz mi, znam się trochę na tym... ważne raczej ile zachowano karencji po oprysku... Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: Winogrono 02.08.12, 14:42 Hm. Techniczne szczegoly nie maja tu chyba znaczenia, prawda? I tak wiadomo, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Winogrono 02.08.12, 15:48 Winogron nigdy nie obierałam. Jabłek zazwyczaj (poza kilkoma pierwszymi razami w okolicach 8mż) tez nie. Za to pomidory ja sama nawet dla siebie obieram ze skórki (oprócz tych koktajlowych małych), no po prostu nie lubię ze skórką i Młodemu też tak obieram. Bo tak. Za to ostatnio babcia zszokowana zrobiła wielkie oczy, bo ogórki (kiszone, ale też surowe te gruntowe, nie mówię o wężowych na mizerię) jemy od zawsze ze skórą. Dla mnie to było normalne i zawsze tak jadłam, a tu babcia na mnie krzyczy, że trzyletniemu dziecku się obiera ze skórki. Każdy ma inne nawyki Odpowiedz Link Zgłoś
ania.stp Re: Winogrono 02.08.12, 14:11 A ja i jabłko, i pomidora obieram Maluchowi ze skórki. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Winogrono 02.08.12, 14:46 nie slyszalam zeby ktos obieral winogron ze skorki, to chyba malo mozliwe technicznie? nawet pomysl jest bardzo orginalny... Odpowiedz Link Zgłoś
drzewachmuryziemia Re: Winogrono 02.08.12, 16:01 przeciez na tej skórce jet sama chemia...poza tym jak ja jem, to najczęściej je wypluwam, bo nie lubię, wiec dziecku tez bym obrała, ale nie muszę, bo mu w ogóle nie daję bo by mu pewnie wyszło uczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Winogrono 02.08.12, 16:02 paliwodaj napisała: > nie slyszalam zeby ktos obieral winogron ze skorki, to chyba malo mozliwe techn > icznie? > nawet pomysl jest bardzo orginalny... nic skomplikowanego, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Winogrono 02.08.12, 16:01 obieram wszystko ze skórki ( warzywa, owoce, parówki taki cieniutkie), sama nie mogę jeść bo potem mam problemy żołądkowe, także ja patrzę przez swój pryzmat, ale dla mnie to nie problem obierać skórkę Odpowiedz Link Zgłoś