02.08.12, 12:38
Młoda ma 14 miesiecy,moge juz dawac winogrono ze skórką?
Obserwuj wątek
    • mamajaktalala Re: Winogrono 02.08.12, 12:51
      moja zabierała takie ze stołu mając jakieś 8 mcysmile
    • illegal.alien Re: Winogrono 02.08.12, 12:52
      yyyyyy... a czemu mialabys nie moc?
      • czarna784 Re: Winogrono 02.08.12, 13:33
        no nie wiem ,bo ta skora,ehh,ok z tego co widze,to znow babcine rady mozna se w kieszen wsadzicsmile
        • kondolyza Re: Winogrono 02.08.12, 13:50
          ja daję.
          jabłko też daję całe do łapy.
          jak ma twardszą skórkę albo gdy po prostu jakoś nie podejdzie to po prostu dziecko wypluje.
          • czarna784 Re: Winogrono 02.08.12, 13:56
            a pomidor?
            • illegal.alien Re: Winogrono 02.08.12, 14:01
              Tez mozesz ze skorka.
              • kondolyza Re: Winogrono 02.08.12, 14:08
                nigdy nie obierałam. sama też jem ze skórką zawsze.
                • illegal.alien Re: Winogrono 02.08.12, 14:19
                  Ja zaczelam obierac, od kiedy moje dziecko po pryskanych pomidorach dostalo mega wysypki. Od tego czasu staram sie kupowac ekologiczne, ale na wszelki wypadek i tak najczesciej daje bez skorki.
                  • kondolyza Re: Winogrono 02.08.12, 14:29
                    trudno uprawiać pomidory i ich nie pryskać, uwierz mi, znam się trochę na tym...
                    ważne raczej ile zachowano karencji po oprysku...
                    • illegal.alien Re: Winogrono 02.08.12, 14:42
                      Hm. Techniczne szczegoly nie maja tu chyba znaczenia, prawda? I tak wiadomo, o co chodzi.
            • ma_niusia Re: Winogrono 02.08.12, 15:48
              Winogron nigdy nie obierałam. Jabłek zazwyczaj (poza kilkoma pierwszymi razami w okolicach 8mż) tez nie. Za to pomidory ja sama nawet dla siebie obieram ze skórki (oprócz tych koktajlowych małych), no po prostu nie lubię ze skórką i Młodemu też tak obieram. Bo tak.
              Za to ostatnio babcia zszokowana zrobiła wielkie oczy, bo ogórki (kiszone, ale też surowe te gruntowe, nie mówię o wężowych na mizerię) jemy od zawsze ze skórą. Dla mnie to było normalne i zawsze tak jadłam, a tu babcia na mnie krzyczy, że trzyletniemu dziecku się obiera ze skórki. Każdy ma inne nawyki wink
    • ania.stp Re: Winogrono 02.08.12, 14:11
      A ja i jabłko, i pomidora obieram Maluchowi ze skórki.
      • paliwodaj Re: Winogrono 02.08.12, 14:46
        nie slyszalam zeby ktos obieral winogron ze skorki, to chyba malo mozliwe technicznie?
        nawet pomysl jest bardzo orginalny...
        • drzewachmuryziemia Re: Winogrono 02.08.12, 16:01
          przeciez na tej skórce jet sama chemia...poza tym jak ja jem, to najczęściej je wypluwam, bo nie lubię, wiec dziecku tez bym obrała, ale nie muszę, bo mu w ogóle nie daję bo by mu pewnie wyszło uczulenie
        • anusia_magda Re: Winogrono 02.08.12, 16:02
          paliwodaj napisała:

> nie slyszalam zeby ktos obieral winogron ze skorki, to chyba malo mozliwe techn
          > icznie?
          > nawet pomysl jest bardzo orginalny...

nic skomplikowanego, naprawdę wink
    • anusia_magda Re: Winogrono 02.08.12, 16:01
      obieram wszystko ze skórki ( warzywa, owoce, parówki taki cieniutkie), sama nie mogę jeść bo potem mam problemy żołądkowe, także ja patrzę przez swój pryzmat, ale dla mnie to nie problem obierać skórkę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka