Dodaj do ulubionych

Wymiary pościeli do przedszkola

13.08.13, 09:47
Witam.
Wątek zakładam tutaj, ponieważ w "Przedszkolach" mały ruch i to tylko w temacie poszczególnych placówek.

Zatem moje pytanie brzmi: jakie wymiary pościeli obowiązują w przedszkolach Waszych dzieci?
O nas od dawna słyszałam, że "niestandardowe" i rodzice szyją dzieciakom.
W końcu dodzwoniłam się do sekretariatu i pani gdzieś tam się dowiedziała , że wymiar 140x90/95.
Mi się ona wydaje trochę malutka jak te do pierwszych łóżeczek.
Kupić też taką graniczy z cudem. Na All dwie aukcje z czego prawie wszystkie wzory wykupioneuncertain
A jak u Was??
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: Wymiary pościeli do przedszkola 13.08.13, 09:53
      u nas nie ma żadnych wytycznych, ale też sami zanosiliśmy do przedszkola kołderkę i poszewki; poszewki i ręczniki zresztą pierze przedszkole u nas
      • mama_amelii Re: Wymiary pościeli do przedszkola 13.08.13, 12:24
        Ja ostatnio kupiłam córce zestaw przedszkolny w hurtowni za 105zł i tam jest kołdra wym 250 na 80 i mala poduszeczka(dziecko kładzie się na kołdrze i przykrywa się nią dlatego taka dluga i waska).Do tego poszwy i worek.Wybór wzorów i kolorów duży.
        Starsza córka miala śpiworek Barbie i małą poduszkę.Moja siostrzenica kocyk i poduszkę.
        Zawsze wydawało mi się,że każdy przynosi co chce?
    • mama_amelii na all spory wybór 13.08.13, 12:29
      allegro.pl/listing/listing.php?string=po%C5%9Bciel+do+przedszkola
      • bbuziaczekk Re: na all spory wybór 13.08.13, 13:02
        Slyszalam wlasnie ze co roku to sa problemy z tymi poscielami bo przedszkoal chca takie jakies dziwne te wymiary.
        Kiedys ktos szukal worka na posciel bo sobie tez zazyczyli jakis o dziwnych wymiarach. Wkoncu ta osoba sama uszyla.

My na szczescie nie potrzebujemy zadnej poscieli i pizam.
        My dajemy karimate, koc cienki i jaska. I nie ma zadnych wytycznych. ma byc poprostu jakakolwiek karimata, koc i jasiek. I dzieci na tym sie klada i odpoczywaja w ubraniach. Sciagaja tylko kapcie wink
        Kto chce moze spac. Nie ma obowiazku spania.
      • blanus2202 Re: na all spory wybór 13.08.13, 13:29
        mama_amelii napisała:

> allegro.pl/listing/listing.php?string=po%C5%9Bciel+do+przedszkola

No właśnie tu są wymiary 80x220, a chodzi o 140x90/95 i już nie ma takich. A zresztą one wydają mi się troszkę małe - nie jestem pewna czy dobrze mnie poinformowała Pani z sekretariatu.
        U nas będą koce i rodzice muszą przynieść poszewkę na niego+ jaśka.
    • tourterelle Re: Wymiary pościeli do przedszkola 13.08.13, 13:28
      Ja niedawno zakładałam podobny wątek tylko chodziło o żłobek. Nie wiem co się poupierali na konkretne rozmiary, u mnie 90*120, tez wyboru nie było, takie po 100zł i więcej, a tyle na pościel szkoda tym bardziej że tylko poszwa mi potrzebna, poduszek nie wolno przynosić sad szkoda bo mój lubi)
      I tak znalazłam w końcu sklep internetowy gdzie były po 34 zł bodajże i kupiłam, mało wzorów, ale różne rozmiary mieli; www.karo.waw.pl‎, może i Twój rozmiar jest. Pościel wygląda ok., tam tez kupiłam ręczniki taki zestaw 3 do przedszkola.
      Jak za rok w przedszkolu potrzebny będzie inny rozmiar (a pewnie będzie) będę przeszywała- tylko jak doszyje?! Załamka..
    • mamatin Re: Wymiary pościeli do przedszkola 13.08.13, 23:24
      u mnie normalna posciel z lozeczka 120x60
    • mamati3 Re: Wymiary pościeli do przedszkola 14.08.13, 22:00
      A jakie to ma znaczenie, trochę nie rozumiem problemu... U nas kolderka, kocyk, kto co chce, bez wymiaru... Może boją się że przeniesiesz koldre 200 x 220 dlaczego się zabezpieczają smile
      • mamati3 Re: Wymiary pościeli do przedszkola 14.08.13, 22:01
        "dlatego" miało być smile
        • ewcik035 Re: Wymiary pościeli do przedszkola 15.08.13, 14:03
          u Nas chcą 160 /200 składają na pół i jest i prześcieradło i przykrycie
      • blanus2202 mamati3 15.08.13, 16:27
        No właśnie problem jest, ponieważ oni mają już swoje koce, a rodzice dostarczyć muszę na nie poszewki - juz wiem dokładnie, ze wymiar 150x95 - czyli trzeba szyćuncertain
        • mojemieszkanie24 Re: mamati3 15.08.13, 19:00
          tu można kupić i takie sprawdzają się najlepiej. Nie jest to moja aukcja

allegro.pl/4cz-posciel-do-przedszkola-80x220-jasiek-gratis-i3449157148.html
          • mojemieszkanie24 Re: mamati3 15.08.13, 19:03
            Nie kombinujcie z szyciem. Pracowałam w przedszkolu i tę kołderkę składa się na pół i dziecko w niej śpi, nie jest za mała smile
    • dianaro Re: Wymiary pościeli do przedszkola 15.08.13, 20:15
      Synowi do przedszkola kupiłam bardzo cieniutki kocyk o wymiarach 160x200 za kilkanaście złotych, który po złożeniu służył zarówno za prześcieradło jak i kołderkę - dziecko się wsuwało w pościel jak w śpiworek. Poduszka nie była potrzebna. Włożyłam go w poszwę standardową jak do pościeli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka