mamusiabartusia83 08.10.13, 15:20 Za ten czas spędzony u nas ze mną, czyli z mama. Jest to pierwszy dzien niani u nas i będę jej pokazywała jak to u nas wygląda. Planuje zostawić ja z dzieckem na godzinę, moze tylko za ten czas zapłacić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 15:25 Oczywiście, że tak. Nie rozumiem w ogóle Twoich wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 15:33 a jak byś się czuła gdyby ktoś cię zatrudnił na etacie i nie zapłacił za czas spędzony na szkoleniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mamoholiczka Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 15:38 Ja bym zapłaciła za cały czas spędzony u Was w domu (nie ważne czy z Tobą czy nie). Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiabartusia83 Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 15:46 To chyba tylko ja miałam jakieś wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 16:19 oczywiście! płaciłam wszystkim paniom, które były u nas na "dniu próbnym". jedna była tym bardzo zdziwiona, ale uważałam, że to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka2013 Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 16:50 a jak idzisz do pracy i szef akurat jest w firmie to rozumiem, że nie masz płacone za ten czas w którym on jest ? Pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_aprilla Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 17:09 ja placilam ale umowilam sie na niższą stawkę za te pierwsze dni kiedy bylam razem z niania. tzn ona na pytanie o stawkę podala widelki i ja zaproponowalam ze na początek ta niższa stawka, a po podpisaniu umowy ta wyższa Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 20:56 A u mnie było tak, że opiekunka poprosiła by jej zapłacić za 2 godziny, które spędziła z nami - dziecko na moich kolanach - przy herbacie i ciastkach. Pytała o mnie, opowiadała o sobie, o swoim życiu. Nie miała okresu próbnego, bo zajmowała się dzieckiem sąsiadki. Za rozmowę kwalifikacyjną jednak nie dostaje się zapłaty, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wro-tka Re: Czy płacić niani? 09.10.13, 09:06 > Za rozmowę kwalifikacyjną jednak nie dostaje się zapłaty, prawda? ale to nie rozmowa, ale pierwszy dzień w pracy. zawsze jest tak, że się przedstawiasz, próbujesz złapać kontakt, ktoś pokazuje gdzie są poszczególne dokumenty, gadżety. rozmowa kwalifikacyjna nie niesie za sobą pracy. jest niezobowiązująca. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: Czy płacić niani? 08.10.13, 23:54 Cóż to w ogóle za pytanie dziwne?? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Czy płacić niani? 09.10.13, 07:53 A ona tak dla przyjemności będzie z Tobą siedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Czy płacić niani? 09.10.13, 08:33 dziwne pytanie a jak dziecko będzie w czasie dnia spało to też bedziesz jej odliczać? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Czy płacić niani? 09.10.13, 10:57 Nie wiem czemu tak naskoczyłyście na dziewczynę, sama pewnie nie ma ani własnej firmy ani też pewnie wcześniej nikogo nie zatrudniała więc nie wie i się pyta. Znam wiele firm a także dużych sieci odzieżowych które nie płaciły za godziny/ dzień próbny, więc co się dziwić przeciętnej kobiecie, że nie wie jak jest i woli zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Czy płacić niani? 09.10.13, 12:57 Jeśli obie strony ustalają że to dzień próbny to oczywiście kwestia dogadania co do zapłaty, ale jeśli wiadomo że dana osoba przez np. miesiąc i tak będzie przychodzic do pracy to wypadałoby zapłacić, chodzi o szacunek do pracy drugiego człowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Czy płacić niani? 09.10.13, 11:01 Nasza niania przez pierwsze dwa tygodnie była u nas ze mną. Dostała pół miesięcznej pensji, a nawet ciut więcej. Na zachętę Odpowiedz Link Zgłoś
grajfrutt Re: Czy płacić niani? 10.10.13, 23:57 U mnie niania była pierwszy raz ok 3 godziny, taki dzień próbny, chciałam zobaczyć jak się zajmuje dzieckiem, jak syn zareaguje, zanim podejmę decyzję o zatrudnieniu. Wcześniej przy omawianiu warunków finansowych umawiałyśmy się na stawkę miesięczną, bez względu na liczbę godzin i dni wolnych. Za te 3 godziny chciałam niani zapłacić, ale stanowczo odmówiła i nie przyjęła pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: Czy płacić niani? 11.10.13, 08:21 to chyba zależy od tego co ustaliłyście. jeśli jest to dzień próbny/wprowadzenie w obowiązki godzina-dwie, chyba że siedzi z Tobą caly dzień, myślę ze wszystkie kwestie tego typu należy ustalać przed Odpowiedz Link Zgłoś