Dodaj do ulubionych

fotelik maxi cosi

23.02.14, 14:49
Witajcie szukamy fotelika od 10kg dla malucha,z tego co pytałem i czytałem z żoną to góruje maxi cosi,jak oglądaliśmy w sklepie to wydaje nam się całkiem sensowny.Czy macie może jakiś fotelik z tej firmy?Najlepiej Priori XP,bo ten model nas najbardziej interesuje.
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: fotelik maxi cosi 23.02.14, 15:10
      my mamy maxi cosi Pebble dla maluszka a dla starszaka Maxi cosi pearl do którego za 2 m-ce wskoczy maluch a starszak ma już kupiony kolejny maxi cosi rodifix
    • ilianna Re: fotelik maxi cosi 23.02.14, 15:52
      Najlepiej fotelik montowany tyłem.
    • monikaa13 Re: fotelik maxi cosi 23.02.14, 17:42
      A ja uważam, że Romer jest bardzo dobrą marką. Mamy dwa takie foteliki i jesteśmy bardzo zadowoleni. Oglądaliśmy też Maxi Cosi Tobi ale w ogóle nie pasował nam do auta. Za wysoki.
      • jotka_k Re: fotelik maxi cosi 23.02.14, 19:52
        Tak naprawdę Maxi-Cosi było dobre kiedyś, od paru lat w zasadzie nie robią nic nowego, wszystkie fotele opierają się na tej samej skorupie. Najbezpieczniej dla dziecko jest podrózować tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej, jest wiele foteli montowanych tyłem. Poszukaj, sprawdź co pasuje do Twojego auta. Nie sugeruj się znajomymi.
    • boo-boo Re: fotelik maxi cosi 23.02.14, 21:24
      No to cię zmartwię- to co was interesuje może nie pasować do samochodu jaki macie albo dziecko nie będzie pasowało do fotelika albo jedno i drugie. Nie wiem ile dziecko ma ale najlepiej jak podróżuje tyłem do kierunku jazdy- jest dużo takich fotelików na rynku. Trzeba fotelik przymierzyć do samochodu, a potem dziecko do fotelika i jak wszystko do siebie pasuje to macie dobry fotelik.
      Jak słyszę opinie w stylu "my mamy i jesteśmy zadowoleni i polecam" to od razu mam ochotę zapytać "ile razy mieliście wypadek z tym fotelikiem, że jesteście zadowoleni ?"
      • thea19 Re: fotelik maxi cosi 23.02.14, 22:07
        priori pasuje prawie wszedzie ale to taki sobie fotel.
    • thea19 Re: fotelik maxi cosi 23.02.14, 22:12
      kup porzadny fotel tylem, najlepiej z testem plus a nie adac (bo przedzial 9-25kg to im nie wychodzi absolutnie). kazdy producent ma car list w necie, wiec tam sprawdzisz czy bedzie pasowac do auta. i pamietaj: na bezpieczenstwie sie nie oszczedza.
      ps priori to mocno sredni fotel, juz lepiej mobi - ta sama skorupa a bezpieczniejsza strona i na dluzej starcza. od tego mobiego wzwyz powinienes zaczac rozwazania. amen
      • boo-boo Re: fotelik maxi cosi 24.02.14, 14:01
        "kazdy producent ma car list w necie, wiec tam sprawdzisz czy bedzie pasowac do auta."

Chciałam pierwszemu jak był młodszy kupić Besafe tyłem do kierunku jazdy- według tej "car listy" powinien pasować, a zamontowanie go w sposób poprawny nie było możliwe- montaż był w autoryzowanym sklepie gdzie obsługa przeszła w tym kierunku szkolenie- facet sam się za głowę złapał i stwierdził, że takie coś mu się jeszcze nie zdarzyło. Odpuściliśmy. Teraz wiem, że mimo wszystkim trzeba jechać i przymierzyć.
    • mika8001 Re: fotelik maxi cosi 23.02.14, 22:35
      Kup fotel montowany tyłem do kierunku jazdy.
      Maxi-cosi zapewne nie będzie najlepszym wyborem.
    • malami115 Re: fotelik maxi cosi 24.02.14, 07:35
      Moim zdaniem Romer jest o wiele lepszym wyborem. Parę lat temu firma Maxi Cosi zaliczyla wpadkę na testach ADAC, bo dziecko ( manekin) w czasie wypadku wypinało się z fotelika ! ( wadliwe zapięcia) Zaczęli wycofywać jakaś serię fotelików i jakoś to zniechęciły moje koleżanki do zakupu fotelików tej marki... Ja postawilam na romer ale nie mogę się jeszcze wypowiedzieć, bo dziecko urodzi się pod koniec czerwca.
      • monika.bierkat Re: fotelik maxi cosi 24.02.14, 11:50
        my dla malucha mamy Pebble od urodzenia, na razie nie rozglądamy się za fotelikiem następnym, montujemy tyłem do kierunku jazdy na bazie easy fix w Mondeo i jakoś wszystko gra i pasuje, a sugerowaliśmy sie właśnie testami i bezpieczeństwem
        • paulina.mlynarczyk Re: fotelik maxi cosi 24.02.14, 11:51
          monika u nas też mamy tę bazę easy fix, w sklepie powiedzieli, ze zwiększa bezpieczeństwo, my do fotelika city
          • malami115 Re: fotelik maxi cosi 24.02.14, 13:54
            też mam bazę do romera smile
    • ladnyusmiech Re: fotelik maxi cosi 25.02.14, 08:46
      Ja mam taki. Testy zderzeniowe w tej grupie cenowej (!) najlepsze. Dziecko siedzi "głęboko". Bardzo przyjemny w obsłudze, z pozycji kierowcy łatwo zmienić na leżącą wersje. Dziecku wygodnie smile
      Jedynym minusem są pasy, które zawsze mi się przekręcają (ale może tak jest w innych fotelikach również? Nie wiem bo 0-13 miałam też maxi-cosi tam też się obkręcały) chyba powinny być wykonane z grubszego materiału.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka