Dodaj do ulubionych

Buggy board

09.05.16, 20:17
Czy ktos z Was ma Buggy boarda dla starszaka? Zastanawiam sie czy przeszkadza w prowadzeniu wozka.
Obserwuj wątek
    • tola2014 Re: Buggy board 09.05.16, 20:49
      Mamy Bump rider, to chyba coś podobnego. W
      prowadzeniu nie przeszkadza, ale starsza córka jeżdżąc na niej (dostawce) znajduje się między krawędzią gondoli a rączka do prowadzenia wózka. Nie wiem, czy w każdym wózku byłaby ppodpięta tao samo.
      Używamy dosyć często przy dłuższych spacerach, przydatna, gdy trzeba się nieoczekiwanie szybko przemieścić. Ale też frajda dla starszaka wink
    • biankao Re: Buggy board 09.05.16, 20:54
      ja mam do bugaboo i dosyc ciezko sie prowadzi. Gdy starszak jedzie na niej chodze slalomem i ciezko sie skreca. Nie mam porownania, wiec nie wiem czy to standard przy dostawkach.
      • tola2014 Re: Buggy board 09.05.16, 21:14
        Fakt, z naszą też skręca się fatalnie.
    • niziolog85 Re: Buggy board 09.05.16, 21:19
      Ja mam! Wprawdzie użytkujemy dopiero od dwóch tygodni ale i ja i starszak jesteśmy zadowolenismile Mi w prowadzeniu nie przeszkadza, choć oczywiście wygodniej bez.
      • kjut Re: Buggy board 09.05.16, 21:53
        A masz mini czy maxi?
        • niziolog85 Re: Buggy board 10.05.16, 04:27
          Maxi
    • akn82 Re: Buggy board 09.05.16, 22:49
      Ja mam maxi. Nie przeszkadza w prowadzeniu wózka. Skręca się trudno jeśli stoi na nim dziecko smile poza tym to wspaniały wynalazek. Już nie używamy, pewnie będę sprzedawać niebawem.
      • akn82 Re: Buggy board 10.05.16, 11:09
        Mamy wózek Quinny Speedy. Mąż nie lubiał chodzić z deską. Pewnie ze względu na wzrost (180cm). Mnie nie przeszkadzało. Zawsze można wyregulować uchwyt, którym się prowadzi wózek (zapomniałam jak się to nazywa smile
    • panizalewska Re: Buggy board 10.05.16, 05:25
      Mamy od narodzin syna, w sensie drugiego. Klawa rzecz. Kupiliśmy używkę i niestety się przejechaliśmy. Montaż jest bajecznie prosty pod warunkiem, że śruba mocująca / poziomująca dobrze zaciska. Bo inaczej deska się składa razem z dzieckiem. Ale małżon zaradził, coś tam przyśrubował i jest gicior. Najstarsza uwielbiała jeździć z bratem, młodszy jak został dumnym starszym bratem to skrajne uwielbienie w oczach jak jechał na desce z najmłodszą w gondoli big_grin Ale było parę razy tak, że oba starszaki chciały jednocześnie jechać, bo atrakcja, ja ledwo dawałam radę. No i głównie chusta dla najmłodszej. Ale poza tym to mistrzowski wynalazek, uwielbiam smile Akurat wózek Mutsy prowadzi się ciężej, tzn rączka jest za nisko, a deska trochę za blisko nóg, więc albo obiema rękami w dość nienaturalnej pozycji, albo jedną ręką i się idzie obok wózka, co też jest fajne. Generalnie spoko
    • baba_jaga08 Re: Buggy board 10.05.16, 10:20
      Ja mam maxi i wózek Jedo fyn i mi trochę przeszkadza - tzn prawie zahaczam nogami, ręce za krótkie więc nie jest jakoś super wygodnie. Pewnie z mini byłoby lepiej, bo to kwestia kilku cm. Ale starszak i tak nie chciał na niej stać, bo nie lubi bezruchu
    • ela.dzi Re: Buggy board 10.05.16, 12:34
      Mam Buggy Board Maxi. Mi nie przeszkadza, ale ja jestem niska (1,65 m). Z tego co pamiętam Ty jesteś wysoka i myślę, że możesz kopać to ustrojstwo. Małż ma prawie 1,8 m, mogłabym go zapytać jak jemu się prowadzi. Aczkolwiek praktycznie nie korzystamy, bo starszy nie chce jeździć, a w wózku młodszy słabo śpi.
    • babybump Re: Buggy board 10.05.16, 18:58
      Mam deskę do mojego wózka. Tak to wygląda:
      uppababy.com/accessories/vista/piggyback-disc/

Nic nie przeszkadza, ale muszę wydłużyć rączkę wózka (co mi akurat nie przeszkadza, bo jestem wysoka). Jak rączka jest na normalnej wyskości (czyli prowadzący jest bliżej wózka), to rzeczywiście czasami można uderzyć w deskę). Dobrze się manewruje wózkiem, nie mam żadnych problemów, ale być może tak jest, bo moja córka jest lekka.
      Ale...używamy sporadycznie. Moja córka z tych co, ani do wózka, ani na deskę. Po prostu musi sama chodzić. Tak więc zastanów się, czy Twój będzie z tego korzystał, czy warto inwestować. Ja akurat swoją pożyczyłam i ten wątek mi przypomniał, aby chyba jednak oddać ją koleżance.
    • justaaaaa Re: Buggy board 14.05.16, 23:45
      To pewnie zależy od wózka. U nas Maxi Cosi Mura 4 i oryginalna dostawka spisała się znakomicie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka