Dodaj do ulubionych

wzwody u maluszka

08.10.04, 12:03
mój synek ma teraz pół roku, od jakiegoś trzeciego miesiąca podczas kąpieli
lub rzadziej przy przewijaniu zauważyłam, że jego siusiak twardnieje i
powiększa się - u dorosłego nazwałabym to wzwodem.
czy też może obserwujecie to u waszych maluszków płci męskiej?
czy któraś rozmawiała o tym z lekarzem?
wydaje mi się, że dawno temu o tym czytałam, ale ta pamięć jest taka
krótka....
Obserwuj wątek
    • boyena Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 12:07
      moj synek ma 2,5 miesiaca i od kilku dni obserwuje to samo. zawsze jak go
      przewijam po nocy. nie wiem tez czy to normalne, mam nadzieje ze tak.
      • milarka Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 12:37
        jest to normalne,
        ale i tak zawsze dziwnie się czuję, kiedy coś takiego widzę. Mojemu maluchowi
        zdarzało się to co jakiś czas jak miał jakiś miesiąc bądź dwa, w tej chwili ma
        13 miesięcy i teraz to już naprawdę sporadyczne przypadki.
        • jasma76 Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 13:04
          Jest to jak najbardziej normalne - u mojego 15 mies. synka zdarza sie to
          codziennie, jesli nie kilka razy dziennie, przy przewijaniu, przy kąpieli i jak
          lata z gołą pupa i sobie sprawdza co tam ma między nóżkami smile)). Chyba to
          dobrze, że "organ" działa.
          pozdrawiam
          • sziwar Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 14:42
            To jakieś brednie. Nie są to żadne wzwody. To są raczej zwiastuny tego, że
            zaraz pojawi się siku i tyle. Nie ma co sobie głowy bredniami napychać. Taki
            mały chłopczyk jest całkiem aseksualny. Skąd niby miałyby być te wzwody??
            • mamamarka Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 15:09
              sziwar napisała:

> To jakieś brednie. Nie są to żadne wzwody. To są raczej zwiastuny tego, że
              > zaraz pojawi się siku i tyle. Nie ma co sobie głowy bredniami napychać. Taki
              > mały chłopczyk jest całkiem aseksualny. Skąd niby miałyby być te wzwody??

No przepraszam Cię bardzo ale Ty mówisz bzdury smile moje dziecko też bawi
              sięsiusiakiem i wtedy ten twardnieje i jest duży. I nie robi zaraz siusiu.
            • anfido Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 15:11
              sziwar napisała:

> To jakieś brednie. Nie są to żadne wzwody. To są raczej zwiastuny tego, że
              > zaraz pojawi się siku i tyle. Nie ma co sobie głowy bredniami napychać. Taki
              > mały chłopczyk jest całkiem aseksualny. Skąd niby miałyby być te wzwody??

No cóż .... Nie będę komentować tego postu.
              Ale to prawda u chłopców to się zdarza i nie jest to żadna oznaka tego, że za
              chwilę będzie siusiu. Jest to jak najnormalniejszy wzwód. Nie oznacza to
              oczywiście gotowości seksualnej, a tylko fakt reakcji na pocieranie, dotykanie
              itp. Mam dwóch synków i jest to u nich częste. Starszy też sprawdza, co ma
              między nóżkami i często woła : mamusiu siusiak zrobił się duży. Ha, ha.
              • hratli Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 15:15
                to dopiero smile))))))
          • mamania Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 20:51
            jasma76 napisała:

> Chyba to
            > dobrze, że "organ" działa.
            > pozdrawiam

o tym samym pomyślałam, tylko sie cieszyć, że sprawnie funcjonuje
            ale spodobało mi sie twoje nazwanie "organem" tego cuda wielkości gąsienicy smile
        • aleksandrynka Re: wzwody u maluszka 09.10.04, 22:02
          milarka, dlaczego dziwnie się czujesz widząc coś takiego? Przecież to zupełnie
          naturalne... Dlaczego wzwód niemowlęcia wywołuje takie emocje?
    • kajan13 Re: wzwody u maluszka 08.10.04, 16:22
      pewnie, że to normalne! już w życiu płodowym u chłopca można zaobserwować wzwody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka