aada100 10.07.05, 16:16 Czy Wasze pociechy noszą w domu kapcie. Moja dwulatka nosi je przez 5 może 10 minut. Czy latanie na bosaka w domu i w ogrodzie (mamy domek) jest zdrowe dla stópek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antonina_74 Re: Kapcie 10.07.05, 17:59 Moje dzieci (prawie 6 lat i 21 mies.) od zawsze biegają bez kapci. Starszy wkłada je tylko w przedszkolu. Ja też biegam boso. Bieganie boso po ogrodzie na pewno jest zdrowe, w domu z tego co czytałam zdania są podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
myszunia1982 Re: Kapcie 10.07.05, 18:33 chodzenie na boso jak najbardziej szczegolnie teraz w lato wazne jest zeby dziecko sie nie przeziebilo inie poslizgnelo bo sobie moze zrobic krzywde chodzenie na boso jest nawet czasem zaleceniem od lekarzy ortopedow Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Kapcie 10.07.05, 21:03 Moja czternastolatka od kiedy pamietam chodzi boso po domu, a latem po swiecie, nawet po mieście. Nie zauważyłam, zeby jej to w jakikolwiek sposoób zaszkodziło, chodziaż kiedy jeszcze była na tyle lekka, że mogłam to robic, w bardziej niebezpiecznych (duzo śmieci, szkło) miejscach brałam pod pache i dźwigałam. Teraz nie zgadzam sie na chodzenie boso w okolicach dworca (narkomani, AIDS), przeciw tężcowi i żółtaczce jest szczepiona. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Kapcie 10.07.05, 21:18 ola chodzi w domu w kapciach. po ogrodku biega raczej boso, po piachu takze. Odpowiedz Link Zgłoś