14.09.05, 19:33
zapisalam Glizdeczke do zlobka. na razie jest na liscie oczekujacych, ale ma
spore szanse sie dostac sad

buuuuu..... jest mi zle. niby to i tak dopiero od listopada, ale jak mozna
oddac 5-cio miesieczne dziecko do zlobka??? buuuuu.........
Obserwuj wątek
    • aada100 Kobieto, jak mi Cię żal!!! 14.09.05, 22:22
      Łączę się z Tobą w bólu!
      Ja na razie mam w planach urlop wychowawczy półroczny, ale nie wiem czy nam to
      wypali, bo z kasą krucho. A dzisiaj właśnie rozmawiałam z moją Ma co będzie jak
      będę musiała Maluszka oddać do żłoba. CHyba mi pikawa pęknie!!
      Ale takie jest życie. Bądż dzielna - Bob Budowniczy dał radę to i Ty dasz.
      • sylwiawm Re: Kobieto, jak mi Cię żal!!! 14.09.05, 23:15
        Ojej. Wiem co czujesz. Ja nie wyobrażam sobie oddac Wiki gdziekolwiek. Jak ją
        zostawiam z babcią na godzinkę, czy dwie to ciągle o niej myślę i najchętniej
        wyposarzyłabym ją w kamerę aby mieć ją na oku.
    • kama72 Re: zlobek :( 15.09.05, 08:33
      Kochane Babki!
      Nie jest tak źle!!!
      Gdybyście widziały mnie na kilka tygodni i tydzień przed pójściem do pracy,
      ojj!!! Wariowałam, łaziłam jak opętana jedną myślą, że tego nie przeżyję, że
      nie będzie mnie przy najważniejszych momentach jego życia i takie tam. Ale
      kiedy przyszła godzina W... oddałam dziecko obcej kobicie, pojechałam do pracy
      i tylko raz dzwoniłam w ciągu dnia. A dziś, kiedy odbieram Kaja od niani, ten
      wita mnie takim uśmiechem i wyciąga łapki, że ja padam w progu...
    • yoko2 Re: zlobek :( 15.09.05, 11:09
      głowa do góry :]
      moje kurczaki poszły do żłobka od 1 września i miały wtedy 6 miesięcy :]

znoszą to bardzo dobrze, ani razu nie płakały, wiem bo przez tydzień chodziam z
      nimi :]
      mi też sie tam bardzo podobało :]

gorzej jest ze starszymi dziećmi takimi około 10 miesięcy i jeszcze większymi
      one przeżywają to strasznie i potrzebują więcej czasu żeby sie zaadoptować...
      ale oczywiście nie ma na to regóły :]

osobiście uważam że im mniejszy maluch tym będzie mu łatwiej przyzwyczaić się
      do nowej sytuacji i ją zaakceptować.

a u moich dzieci w żłobku są jeszcze młodsze dzieci od nich :]

pozdrawiam cieplutko :]
      • xemm1 Re: zlobek :( 15.09.05, 12:59
        dziewczyny zapytam tak z ciekawości, ile kosztuje żłobek?
        • yoko2 Re: zlobek :( 15.09.05, 15:49
          9 PLN za dzień płaci się za cały miesiąc z góry

pozdrawiam
    • viviene12 na pocieszenie 15.09.05, 13:13
      napisze Ci, Owieczko, ze we Francji 90% matek daje dzieci do zlobka i wraca do
      pracy na caly etat. Bez wyrzutow sumienia, bo wszyscy tak robia - taka norma.
      Mam tam przyjaciol i rodzine i wszyscy sie dziwili, ze mozemy sobie pozwolic na
      taki "luksus" jak pozostanie z dzieckiem 2-3 lata w domu - bo tak planujemy.
      Oczywiscie czas moze te plany zweryfikowac.
      • schaapje ale takie male dziecko???? 15.09.05, 14:40
        wlasnie byla pierwsza kandydatka na nianie. nawet ok, tylko za mloda i za
        ladna smile))
        • kama72 Re: ale takie male dziecko???? 15.09.05, 15:20
          Moja niania też młoda - 27 lat i też ładna i ma jeszcze jedną zaletę - to moja
          znajoma. Sama ma 2,5-letniego synka, więc mój nie jest sam (za jakiś czas
          będzie musiał dzielić się cukierkami, jedynak jeden!). Rozpatrywałam różne
          kandydatury i ta wygrała, bo:
          1). młoda matka - wszystkie ew. problemy z maluchami ma jeszcze na bieżąco
          2). dziarska - to ważna zaleta, bowiem miałam rozmowę z emerytką, która mówi:
          (cyt.) "przy takim małym to trzeba się zginać i w ogóle" - no to ja na kolana
          padłam! a Kaj zaraz zacznie raczkować...
          3). mieszka na wsi, ma piękny i bezpieczny (sic!) dom i fajny ogród - muszę
          wiec małego dowozić, ale to i tak po drodze do pracy, a nie ma jak wieś, a nie
          placyk zabaw między blokami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka