schaapje 14.09.05, 19:33 zapisalam Glizdeczke do zlobka. na razie jest na liscie oczekujacych, ale ma spore szanse sie dostac buuuuu..... jest mi zle. niby to i tak dopiero od listopada, ale jak mozna oddac 5-cio miesieczne dziecko do zlobka??? buuuuu......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aada100 Kobieto, jak mi Cię żal!!! 14.09.05, 22:22 Łączę się z Tobą w bólu! Ja na razie mam w planach urlop wychowawczy półroczny, ale nie wiem czy nam to wypali, bo z kasą krucho. A dzisiaj właśnie rozmawiałam z moją Ma co będzie jak będę musiała Maluszka oddać do żłoba. CHyba mi pikawa pęknie!! Ale takie jest życie. Bądż dzielna - Bob Budowniczy dał radę to i Ty dasz. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Kobieto, jak mi Cię żal!!! 14.09.05, 23:15 Ojej. Wiem co czujesz. Ja nie wyobrażam sobie oddac Wiki gdziekolwiek. Jak ją zostawiam z babcią na godzinkę, czy dwie to ciągle o niej myślę i najchętniej wyposarzyłabym ją w kamerę aby mieć ją na oku. Odpowiedz Link Zgłoś
kama72 Re: zlobek :( 15.09.05, 08:33 Kochane Babki! Nie jest tak źle!!! Gdybyście widziały mnie na kilka tygodni i tydzień przed pójściem do pracy, ojj!!! Wariowałam, łaziłam jak opętana jedną myślą, że tego nie przeżyję, że nie będzie mnie przy najważniejszych momentach jego życia i takie tam. Ale kiedy przyszła godzina W... oddałam dziecko obcej kobicie, pojechałam do pracy i tylko raz dzwoniłam w ciągu dnia. A dziś, kiedy odbieram Kaja od niani, ten wita mnie takim uśmiechem i wyciąga łapki, że ja padam w progu... Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2 Re: zlobek :( 15.09.05, 11:09 głowa do góry :] moje kurczaki poszły do żłobka od 1 września i miały wtedy 6 miesięcy :] znoszą to bardzo dobrze, ani razu nie płakały, wiem bo przez tydzień chodziam z nimi :] mi też sie tam bardzo podobało :] gorzej jest ze starszymi dziećmi takimi około 10 miesięcy i jeszcze większymi one przeżywają to strasznie i potrzebują więcej czasu żeby sie zaadoptować... ale oczywiście nie ma na to regóły :] osobiście uważam że im mniejszy maluch tym będzie mu łatwiej przyzwyczaić się do nowej sytuacji i ją zaakceptować. a u moich dzieci w żłobku są jeszcze młodsze dzieci od nich :] pozdrawiam cieplutko :] Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: zlobek :( 15.09.05, 12:59 dziewczyny zapytam tak z ciekawości, ile kosztuje żłobek? Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2 Re: zlobek :( 15.09.05, 15:49 9 PLN za dzień płaci się za cały miesiąc z góry pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 na pocieszenie 15.09.05, 13:13 napisze Ci, Owieczko, ze we Francji 90% matek daje dzieci do zlobka i wraca do pracy na caly etat. Bez wyrzutow sumienia, bo wszyscy tak robia - taka norma. Mam tam przyjaciol i rodzine i wszyscy sie dziwili, ze mozemy sobie pozwolic na taki "luksus" jak pozostanie z dzieckiem 2-3 lata w domu - bo tak planujemy. Oczywiscie czas moze te plany zweryfikowac. Odpowiedz Link Zgłoś
schaapje ale takie male dziecko???? 15.09.05, 14:40 wlasnie byla pierwsza kandydatka na nianie. nawet ok, tylko za mloda i za ladna )) Odpowiedz Link Zgłoś
kama72 Re: ale takie male dziecko???? 15.09.05, 15:20 Moja niania też młoda - 27 lat i też ładna i ma jeszcze jedną zaletę - to moja znajoma. Sama ma 2,5-letniego synka, więc mój nie jest sam (za jakiś czas będzie musiał dzielić się cukierkami, jedynak jeden!). Rozpatrywałam różne kandydatury i ta wygrała, bo: 1). młoda matka - wszystkie ew. problemy z maluchami ma jeszcze na bieżąco 2). dziarska - to ważna zaleta, bowiem miałam rozmowę z emerytką, która mówi: (cyt.) "przy takim małym to trzeba się zginać i w ogóle" - no to ja na kolana padłam! a Kaj zaraz zacznie raczkować... 3). mieszka na wsi, ma piękny i bezpieczny (sic!) dom i fajny ogród - muszę wiec małego dowozić, ale to i tak po drodze do pracy, a nie ma jak wieś, a nie placyk zabaw między blokami. Odpowiedz Link Zgłoś