kolla74 26.09.05, 12:22 w ktorym momencie i do jakiego wieku w miesiacach bawilo sie nim wasze dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena1811 Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 12:26 Cześć, mój Szymuś ma garnuszek od pierwszych urodzin, czyli ponad dwa miesiące, ale zainteresowanie wzbudza w nim średnie. Lubi naciskać nosek garnuszka i słuchać tych różnych hhhhmmmmm, mniam, kocham Cie...itd ale do segregowania klocków raczej się nie pali, nawet jak próbuje to szybko się denerwuje jak mu sie nie uda. )) Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 13:36 Hej, kupiliśmy garnuszek jak synek miał 8 m-cy i na poczatku wielkim hitem okazała sie...przykrywka ) Kręcił nią i obserwował, nieco poźniej zaczął wrzucać i wyjmowac klocki, po kilku miesiącach dopasowywać klocki do otworów. Najchętniej bawił się garnuszkiem tak ok. 14-16 m-cy. Zabawka kolorowa, ciekawa i co najważniejsze super wytrzymała - bo nasza mimo, że ma już 2 lata i wiele przeszła nadal wygląda jak nowa. Pozdrwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 13:36 Mały zbliża się do lat 2-óch i ciągle się bawi a dostał na roczek Odpowiedz Link Zgłoś
neti74 Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 16:29 U nas identycznie jak pisze ada_zie Igor dostał garnuszek jak miał 8 miesięcy. Najpierw pokrywka była najfajniejsza, szybko nauczył się zamykać garnuszek, a że robił to nieporadnie, zawsze włączała się przez przypadek muzyczka. Teraz ma roczek i uwielbia wrzucać do środka klocuszki jeden po drugim i je wyciągać. I załapał też, że zabawę trzeba zacząć od pokazania, gdzie garnuszek ma nosek A na wkładanie klocków w odpowiednie otwory jeszcze przyjdzie pora. Generalnie jest to jedna z jego ulubionych zabawek Odpowiedz Link Zgłoś
olla1660 Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 17:12 Antek ma 19 miesięcy i jest posiadaczem takiego garnuszka od 9 miesięcy. Przechodził różne etapy zainteresowania nim: przyciskanie noska, przyciskanie guziczków w otworach, wrzucanie klocków do środka, zabawę pokrywką, dopasowywanie kształtów. Chwilowo stracił zainteresowanie zabawką, woli samochodziki..., ale myślę, że jeszcze sobie o niej przypomni. Generalnie wielki atut tej zabawki to jej wytrzymałość. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 17:33 Miecho ma 2 lata i wszelkiego rodzaju sortery robią na nim fantastyczne wrażenie odkąd skończył roczek Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 20:25 dostał na chrzciny, jak miał 8 m-cy, wyjęłam go na roczek, ale najchętniej się nim teraz bawi - 15 m-cy. potrafi już odpowiednio włożyć klocuszki. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikc1 Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 21:17 moja JUlcia 13 m. już od jakiegoś czasu sie bawi. od jakiegoś miesiąca chętniej, nawet siada na niego i robi babę - tzn do góry dnem. poza tym wkłada klocuszki ale trzeba jej pomagać, ogólnie jedna z lepiej lubianych zabawek a jest raczej wybredna Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: garnuszek klocuszek 26.09.05, 23:37 Kamilka dostala na pierwsze urodziny. Najpierw jakos go tam sobie ogladala, potem wrzucala zabawki gora, teraz umie wlozyc kolo w odpowiedni otworek. Jeszcze kilka ksztaltow do nauki przed nia. Jest to jedna z ulubionych zabawek po ktore sama chetnie siega. Polecam zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
martar21 Re: garnuszek klocuszek 27.09.05, 08:02 Hej, moja mała ma 14 msc, bawi się chętnie od miesiąca. Najlepiej wychodzi jej wkładanie koła, z tem nie ma żadnych trudności. Potwierdzam, że zabawka jest bardzo wytrzymała. Przykrywka jest bardzo atrakcyjna(-: Ja kupiłam garnuszek w Smyku, ale na Allegro widziałam nowe dużooooooo tańsze. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak chętnie odkupię:-) 27.09.05, 09:17 Szukam własnie tej zabawki, jako prezent na roczek dla mojej córci, chętnie odkupię. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: garnuszek klocuszek 28.09.05, 22:49 Moja córa dostała go na roczek (czyli tydzień temu) i od razu wiedziała co ma robić (no cóż, ma przykład w postaci braciszka), nie bardzo jej szło, ale dzielnie walczy z dopasowywaniem kształtów. Za to jeszcze bardziej zachwycony jest mój synek (27 miesięcy), bo "to mówi!"... a na początku pytał "a dlaczego ten nocniczek jest dziujawy???". Tak więc jest to fajna i uniwersalna zabawka. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: garnuszek klocuszek 29.09.05, 10:04 Zosia dostała w wieku 15 miesięcy... pobawiła się ze trzy razy i stoi na półce... klocki ciężko wchodzą, a śmieszne gadanie garnuszka podobało się najbardziej nam, Zosia średnio zwracała uwagę. Przereklamowane. Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: garnuszek klocuszek 29.09.05, 14:04 Moj synek dostał w wieku 15-16 mcy. Polubił od razu i to baaaardzo, lecz samo wkładanie klocków w odpowiednie otwory raczej go nie pasjonowało, zresztą od razu odkrył, ze wystarczy nacisąć ten guziczek w otworze, zeby garnuszek przemówił i wcale nie trzeba mocować sie z klockiem te guziczki powinny być, moim zdaniem, bardziej ukryte, choćby w górnej cześci otworu. Teraz synek ma 20 mcy i coraz chętniej próbuje jednak trafiac klockami tam, gdzie trzeba. Garnuszek jest w ciągłym użyciu, niekoniecznie zgodnie z zamysłem producentów) Odpowiedz Link Zgłoś
akrobat Re: garnuszek klocuszek 29.09.05, 14:57 Aga dostała go na pierwsze urodziny jednak dopiero niedawno (teraz ma 22 miesiące) zaczeła się nim interesować na "powaznie") Odpowiedz Link Zgłoś
maja285 Re: garnuszek klocuszek 29.09.05, 15:02 jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię Odpowiedz Link Zgłoś