Dodaj do ulubionych

W kim się kochałyście jak byłyście nastolatkami?

07.11.05, 21:27
Ja najpierw oszalałam na punkcie takiego gostka z zespołu Milk%Coffee.
Zespół ten widziałam jeden raz w życiu na festiwalu w Sopocie, w tv oczywiście. Było to przed prekambrem wink
To był taki zespół 3 kobiety i 1 on. Mieli takie dłuugie błyszczące płaszcze i obcisłe spodnie- szczyt mody. Założę się, że żadna z Was o nich nie słyszała.
Potem kochałam się w policjantach z Majami. Trochę w Limahlu. Więcej w George'u Michaelu z epoki Kaja GoGo. Potem przez długi czas w Davidzie Gahanie z Depeche Mode. I jeszcze w Kurcie Cobainie, ale to już nie jest śmieszne.
Pamiętacie tamte czasy? Lata 90? Flanelowe koszule w kratkę? Albo mokasyny z motywem podskakującym i białe skarpetki. I skórzane krawaty typu śledź?
Łza mi się w oku kręci...
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 21:34
      ja w:
      Jason Donovan!! (jakas jedna piosenke z Kylie Minouge spiewal)-bosssskiwink
      Krzysiu Antkowiak-buahahaha...."zakazany owoc dumnie krazy mi nad glowa..."lalala
      Tom Cruise (do tej pory) ahhhh....tylko niski...
      Limahl-chwilowe zauroczenie
      Patrick Swayze i niezapomniane "Dirty Dancing!wow!to bylo naprawde cos!
      George Michael troszke ale nie do konca (czyzbym juz wtedy wyniuchala ze on woli
      facetow?wink)

O Ludzie, to byly czasy....
      • barbi1 Na śmierć zapomniałam!!! 07.11.05, 21:36
        Jason!!!!!
        • mmala6 Barbi, ja moglas..... 07.11.05, 21:39

• barbi1 Świniam ;-) 07.11.05, 21:43
            Mmala, a to pamiętasz?
            Lalalalala tunajt!
            • mmala6 Kochana! oczywiscie! 07.11.05, 21:45
              New Kids on the Block, w ktoryms sie kochalam ale nie pamietam w ktorym...jaka
              fota by sie przydala, poszukam!
              • mmala6 fotka 07.11.05, 21:47
                www.legacyrecordings.com/nkotb/
                juz wiem, w ktorym- w tym co stoi w rozkrokusmile))
          • xemm1 Re: Barbi, ja moglas..... 07.11.05, 21:46
            a pamiętacie jak robił się podział w klasie na te co wola Georga Michaela i te
            od Shackin Stevensa... ale Wy młode jesteście to pewnie nie wink
            • mmala6 Xemm, musze przyznac ze SS byl dla mnie 07.11.05, 21:48
              za ...starysmile
              Stinga uwielbialam (uwielbiam) ale tez byl za stary, zeby sie w nim kochacwink
            • barbi1 Re: Barbi, ja moglas..... 07.11.05, 21:49
              Pewnie, że pamiętamy!
              Tylko u nas to była wojna o Modern Talking i Papa dance czy coś w tym stylu...
              Nasz pierwszy bojsbend.
              • mmala6 Re: Barbi, ja moglas..... 07.11.05, 21:51
                jak to "cos w tym stylu"???przeciez oni teraz z martwych powstali i znowu
                spiewaja, nie slyszalas?smile
              • xemm1 Re: Barbi, ja moglas..... 07.11.05, 21:51
                naj- naj - najpięknięjsza byłaś.... śpiewało się z Pawłem wink
                • barbi1 Może jakieś zdjęcie? 07.11.05, 21:52
                  Chętnie się pośmieję.
                  • xemm1 Re: Może jakieś zdjęcie? 07.11.05, 21:57
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30022 może tu się przeniesiemy...
                    trzeba to jakoś rozkręcić wink)))
    • pancerniczek Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 21:52
      bosh..
      Limahl. mam takie zdjęcie: jego "znaczek" wpięty w mój okropny golf w paski i
      moja głupkowato uśmiechnięta nastoletnia gęba. Na szczęście na tym zdjęciu są
      jeszcze trzy takie same panny - moje "najlepsze przyjaciółki" z podstawówkismile
    • kangur4 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 21:58
      Z tym Milk&Coffee to racja - nigdy o nich nie słyszałam. Może Ci się przyśniło,
      albo co?
      Moją pierwszą wielką miłością był chłopiec grający Adasia Niezgódkę w Akademii
      Pana Kleksa.
      Potem, tak jak większość z dziewczyn w moim wieku (założę się, że Wy również,
      tylko zapomniałyście) kochałam się w wokaliście zespołu Modern Talking (&%
      $##@@#, jak on sie nazywał?). Prawie mdlałam, jak go widziałam w TV. A było to
      zaraz po Wielkim Wybuchu, czyli w czwartej klasie. Miałam taki breloczek go
      kluczy, kupiony na odpuście, kiedy byłam u rodziny na wsi. Jeeezu, jak mi tego
      breloczka dziewczyny w mieście stołecznym zazdrościły...
      W Georgu Michaelu też się kochałam, w Limahlu mniej, jakoś mnie ominęło. Potem
      był krótki okres epoki fascynacji Michaelem Jacksonem z epoki "Bad". Jak meteor
      przemknął wokalista zespołu Europe, razem z wokalistą A-ha. Okres fascynacji
      Donem Johnsonem też był, a jakże!
      Własnie przypomniałyście mi o frontmanie NKOTB, ach! Kochałam się w nim
      strasznie, ze trzy tygodnie z hakiem!

Jak byłam troche starsza to kochałam sie ogromnie w Jeremym Ironsie (pamiętacie
      go w szklanej pułapce 3?),

Obecnie jestem na etapie zakochania w Jasonie Isaaku (niezapomniany Lucjusz
      Malfoy w HP) i w Jurku Dudku.
      • xemm1 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 22:02
        a pamiętacie jak ten ulubieniec (mój też) z Modern Talking nosił zawsze łacuch
        na szyi z napisem NORA,
      • mmala6 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 22:02
        o matko!!! zapomnialam ze mialam faze "metalu" i kochalam sie w Joe Tempton (czy
        jakos tak) z Europe! i wokaliscie Guns'n Roses, matko jak on sie nazywa???mialam
        ich plakaty, wszystkie KASETY i wycinki z niemieckich BRAVo z empiku, hehe
        W Modern Talking sie za bardzo nie kochalam ale brelok mialam, tez z odpustu
        jakiegoswink
        • pancerniczek Axel :-) 07.11.05, 22:04

• kangur4 Axel Rose 07.11.05, 22:04
          jw.
          • mmala6 aaa, no oczywiscie, eh te dlugie rude wlosy.... 07.11.05, 22:05
            przeciez ja nie cierpie facetow z dlugim wlosami!!
        • barbi1 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 22:05
          Jeden z MT nazywał się Dieter Bohlen, ten z tym głupkowatym uśmiechem, a drugi bodajże Tomas Anders??? Ja się akurat w nich nie kochałam, ale pamiętam od koleżanek, że właśnie on był nie do zdobycia, miał żonę, którą kochał Norę...
          Koleżanki szczerze jej nienawidziły!
          • xemm1 Re: a z polskich... 07.11.05, 22:10
            to w kim??
            w Krzysiu Krawczyku wink))))
            kurcze nie moge sobie przypomnieć oprócz obywatela GC - Grzesia Ciechowskiego,
            który jeszcze??
            • barbi1 Re: a z polskich... 07.11.05, 22:12
              No oczywiście wspomniany Papa Dance.
              Może Lady Pank?
              Albo Oddział Zamknięty?
    • mama_olka Milk&Coffee, oczywiscie ich pamietam;-) 07.11.05, 22:10
      Dlugo wtedy bisowali w Sopocie, co Barbi?
      Tez bylam zakochana w Limahlu, ale najwieksza moja miloscia był David Bowie.
      Chciałam byc China Girl i w ogólewink
      • barbi1 Re: Milk&Coffee, oczywiscie ich pamietam;-) 07.11.05, 22:11
        Mamo_olka, żartujesz?
        W Davidzie to ja się teraz kocham.
        • pancerniczek ale teraz on juz jest starym grzybem ;-) 07.11.05, 22:15
          a wtedy był intrygującym, demonicznym mężczyzna (zwłaszcza z "Zagadki
          niesmiertelności")
          ach...gdybyż on jeszcze z tym okropnym Jaggerem nie sypiał wink)
          • barbi1 Kto? David?!! 07.11.05, 22:17
            Pancerniczku, jak możesz?!!
            Jest wspaniałym dojrzałym mężczyzną!
            A że w życiu wszystkiego próbował to już inna bajka...
            • pancerniczek źle sie wyraziłam, chciałam.... 07.11.05, 22:22
              .....powiedzieć, że go rydwan czasu dyszlem porysował wink

(też się w nim kochałam smile))
          • mama_olka na "Zagadce" bylam ze cztery razy ;-) 07.11.05, 22:29

• pancerniczek na początku leciał BAUHAUS.... 07.11.05, 22:36
              niedawno AleKino "Zagadkę..." pokazywało kilka razy. uch, fajnie było smile
        • mama_olka Re: Milk&Coffee, oczywiscie ich pamietam;-) 07.11.05, 22:16
          Wlasciwie powinnam byla napisac "byl i jest David Bowie"smile
      • mmala6 ja nie pamietam Milk&Coffee.... 07.11.05, 22:13
        no z polskich....kurcze nikogo nie pamietam....jakas kicha byla.Pierwsze co mo
        majczy to Kasia Kowalska i "Gemini" (moja ukochana plyta, tfu! kaseta- do dzis
        znam na pamiec), Nosowska, Bartosiewicz, Ira...ale to juz inna bajkasmile
        • barbi1 Pet shop boys!!! Roxette!!! 07.11.05, 22:28
          • mmala6 sluchalam ale sie nie kochalam... 07.11.05, 22:31
            a Milli Vanilli????
            • barbi1 Re: sluchalam ale sie nie kochalam... 07.11.05, 22:37
              Znało się!
              Ale jakaś afera później była...
    • tata_olka Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 23:22
      No proszę, jak to dobrze, że dziś zajrzałem na forum. Teraz wiem kto był i jest
      największą miłością mamy olka ... Coś takiego!!
      • mmala6 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 23:26
        a bylo zagladac? czego oczy nie widza, tego sercu nie zalwink
        • tata_olka Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 07.11.05, 23:35
          i może jeszcze dodaj:

• nie wierz nigdy kobiecie....wink
          (mmala6 07.11.05, 21:51)
    • tropikalna Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 08.11.05, 07:48
      Jesu, dziewczyny jak się uśmiałam...
      Wciąż wracam do tamtych czasów myślami,muzykę mam na kompie i wciąż włączam
      Na początku był Modern Talking tak, czywiście Tomas Anders złamał mi serce tymi
      zapewnieniami że nigdy się z Norą nie rozwiedzie...he he potem słyszałam że
      jednak to się stało
      Później Elvis pamiętam jak wzdychałam do wizerunku na płycie w domu mojej
      ciotki kiedy jeszzcze nie miałam własnego płytowego dobytku...
      Shakin też...jezu jaki on był seksowny...
      A miałam wtedy lat 10-12
      Później przyszły czasy metalu i rocka
      No i moja wielka miłość do dzisiaj Bon Jovi
      Matko...nawet opowiadania z nim i sobą w roli głównej pisałam...
      Guns'n'Roses, Mr Big, Mr Mr, Ugly Kid Joe,Soundgarden....i wiele inych
      Poźniej Marillion i Fish ogroooomny Szkot, eh
      łezka mi się zakręciła w oku...
      fajny postsmile
      Pozdrawiam
      Beata
    • pampeliszka Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 08.11.05, 07:59
      Widze, ze znowu zamiast spac albo ogladac M jak Milosc, to Wy siedzicie i o
      milosci gadalyscie. A ja o 22 juz spalam, po dlugiej kapieli. I dobrze, bo
      dziecie od 4 robilo pobudki, a ja sie czuje i tak wyspana. Wiolka, a jak tam Kaska?

Ja zawsze bylam dziwna, bo sie kochalam glownie w gosciach z ksiazek. W Tomku
      Wilmowskim np., albo Gilbercie Blythe, albo w Marku Sawanie...
      • izka_74 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 08.11.05, 10:14
        Pampeliszko, duszo bratnia smile Gilbert to był mój pierwszy ideał mężczyzny smile
        No i jeszcze Staś Tarkowski smile
        A etap fascynacji muzycznych niestety mnie ominął pewnie z tego powodu, że nie
        byłam szczęśliwą posiadaczką magnetofonu w owych czasach peerelowskich braków
        wszystkiego. I kasy w domu na gazetki z plakatami nie było, ani gdzie ich
        wieszać smile Za to świat literatury był na wyciągnięcie ręki... Ale to były
        czasy, jedna książka w jedną noc! A teraz zasypiam na siedząco nawet nad
        najlepszą powieścią, świat się kończy! smile
        • pampeliszka Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 08.11.05, 10:24
          Wiesz, Izka, bylo sie latwiej w nich kochac, bo sobie mozna bylo wszystko
          wyobrazic, a taki Pawel z Papa Dance to juz byl konkretny kawal chlopa.Do tego
          blondyn...
          My co prawda mielismy adapter, ale moja starsza siostra sluchala Alibabek,
          Wioletty Willas i Drupiego zamiast czegos normalnego. A ciezko sie kochac w
          Wioletcie Willas...
          • izka_74 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 08.11.05, 10:45
            pampeliszka napisała:

A ciezko sie kochac w Wioletcie Willas...

Fakt smile Szczególnie jak się jest dziewczynką... smile Chociaż zawsze zazdrościłam
            kobiecie włosów (jako posiadaczka czupryny raczej rzadkiejwink
            • mmala6 GILBERT!!! 08.11.05, 12:20
              Boze jak ja sie w nim kochalam!!"Anie" czytalam milion razy i dokladnie tak
              sobie wyobrazalm Gilberta, jak go ponzniej w filmie pokazalismileI jeszcze
              bardziej sie kochalam.
              I w Winetou sie troche podkochiwalam - ta indianska szlachetnosc, zwatpilam
              wtedyze faceci moga tacy bycwink (no i fakt, nie ma takich).
              No i Tomek tez....marzylam aby miec meza z ktorym te wszystkie przygody bede
              przezywac.....
              tia.....
              • barbi1 Re: GILBERT!!! 08.11.05, 12:33
                W Gilbercie oczywiście też się kochałam, ale to było dużo wcześniej.
                • xemm1 Re: GILBERT!!! 08.11.05, 12:40
                  ech ten Gilbert... łza się w oku kręci wink
                  • pampeliszka Re: GILBERT!!! 08.11.05, 14:13
                    hehe, to widze, ze bylam w normie, a nie jakis dziwolag...(bo moje kolezanki z
                    owych czasow to sie raczej kochaly w chlopakach z klasy)
                    • mmala6 Re: GILBERT!!! 08.11.05, 15:15
                      u nas nie bylo sie w kim kochac, bo wszyscy byli mali tzn niscy, hihiwink
                      Poza tym zaden sie do Gilberta, Winetou czy Jasona Donovana nie umywalwink
                      • xemm1 Re: GILBERT!!! 08.11.05, 15:56
                        u nas w klasie też byli przystojni - inaczej wink)))
    • myszka785 teraz moja kolej... 08.11.05, 18:21
      Elvis! - jaki on seksowny?...
      jestem zakochana w piosenkach Krzysztofa Krawczyka (w nim kochała się moja
      mama, ku rozpaczy taty)...
      obecnie kocham się w Robbim Wiliamsie (ku rozpaczy męża)
      jeżeli chodzi o aktorów to odtwórca roli Robin Hooda z serialu w telewizji (nie
      znam nazwiska, ale taki długowłosy brunet), to było kiedyś...
      Antonio Banderas niczego sobie...
      i Armand Assante - wspaniały, wspaniały, wspaniały...
      • kangur4 Robin Hood 08.11.05, 18:39
        Czekaj, czekaj - czy czasem nie było ich dwóch? Bo ja pamiętam blondyna i cos
        mi się przypomina, jak przez mgłę, że w drugiej serii (trzeciej, czwartej...)
        wymienili aktora, jakoś tak sprytnie wybrnęli, że zmiana jakoś tak gładko
        przeszła...
        • myszka785 Re: Robin Hood 08.11.05, 18:47
          no wymienili...
          najpierw był brunet długowłosy, potem blondyn...
          • mmala6 Re: Robin Hood 08.11.05, 19:03
            i brunet i blondyn mi sie podobalsmile
            Robin Williams jest niczego sobiewinkMyszka, Ty chyba masz najblizej do niego z
            nas wszystkich?wink)
            • barbi1 A Glenn Medeiros? 08.11.05, 19:52
              Nothing's gonna change my love for you...

Zdaje się, że na teledysku gonił na bosaka jakąś pannę po plaży...

Oj, to ładne było: If I had to live my life without you near me... czy jakoś tak...
              Więcej o Glennie nie słyszałam. Pewnie mieszka na jakiejś luksusowej wyspie za pieniądze zarobione na tym megahicie wink

Ale jak w ogóle można mieć na imię Glenn?!???
              • mmala6 Re: A Glenn Medeiros? 08.11.05, 20:01
                Boze!!!Glen!!jak ja moglam o nim zapomniec!!!
                nothing's gonna change my love for you....I love you!!

Ale sporo tych "milosci" bylobig_grinD
                • barbi1 Re: A Glenn Medeiros? 08.11.05, 20:03
                  No cóż! Serce nastolatki pojemne!
                  • duramgama Jezuuu baby... 08.11.05, 21:00
                    Ależ wątek...
                    Jak bym Wam swoje miłości przedstawiła, padłybyście na miejscu. Bo, cholera, jak
                    zrobiłam mały bilans, to wyszło mi tego chłopstwa dłuuuuuugśnaaaa lista...
                    Chyba Wam oszczędzę. Ale w duchu nieźle sie uśmiałam.
                    A potem pomyślałam sobie o tych przyszłych plakatach w pokoju nastoletniej
                    Srajdzinki. No, chyba że era wieszania plakatów to zamierzchła przeszłość, teraz
                    raczej zdjęcia w telefonie i osobistym laptopie...
    • nicolaya79 Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 09.11.05, 13:02
      no dokonałyście znów cudu! poprawiłyście mi humor, a było to zadaniem niełatwym! (Alek, Krokodylkiem zwany wstał dziś przed 5...też pomysł)

heeh jak ja marzyłam żeby mieć takiego brata jak Tomek Wilmowski...no co? jedynaczka jestem, chlip, chlip...
      A z miłości - Gilbert Blythe, a jakże!!
      Michael Praed, Robin Hood, brunet. Jak pojawił sie blondyn, to rozczarowana byłam nieziemsko!
      Wujek Jessie, czyli John Stamos z "pełnej chaty" uuu...trochę to trwało
      Potem, hehe, Mac Gyver - zaradny był nieziemsko,dojrzały facet i żadna serialowa panna się przy nim trwale nie kręciła smile
      A potem był Bon Jovi i nikt nie był w stanie go przebić. Zostało do dziśsmile)) Mój kochany mąż wywraca oczami ilekroć JBJ pojawie sie na ekranie tv grata, bo zona zapomina prawie o wszystkim i zachłannie patrzy i patrzy i patrzy... smile

Buziaki smile)) Super forum.
      • tropikalna Re: W kim się kochałyście jak byłyście nastolatka 09.11.05, 13:37
        Oj, mój mąż się już przyzwyczaił, co lepsze tez fanem został i namawia nmnie na
        wyjazd na koncert...
        Załuję że wcześniej tego nie zrealizowaliśmy ale juz niedługo jak mała
        podrośnie pojedziemy....smile
        Piękny jest...
        Keep the faith...boooooooski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka