Dodaj do ulubionych

teraz ja kupuje fotelik!:-)

31.12.05, 10:49
szukam przyzwoitego w przyzwoitej cenie, co sadzicie o takim, moze ktos ma:
allegro.pl/show_item.php?item=78610844
a moze lepiej od razu taki do 36kg??
Obserwuj wątek
    • mmala6 a ten: 31.12.05, 10:52
      allegro.pl/show_item.php?item=78015766
    • wenus.z.willendorfu Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:20
      Venus to świetna nazwa dla fotelika wink
      Jednak tak poważnie mówiąc, to też swego czasu nad nim się zastanawialiśmy, ale
      przy dokładniejszym obejrzeniu w sklepie straciliśmy na niego ochotę. Już nie
      bardzo pamiętam, co nam ię w nim nie podobało, ale w końcu zdecydowaliśmy się
      na Deltim Mały Podróżnik z podobnej półki cenowej, który ma tę dodatkową
      zaletę, że jest do 36 kg.
      • mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:25
        smile
        znalazlam:www.deltim.com.pl/podroznik.htm
        a ile on kosztowal?
        • wenus.z.willendorfu Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:29
          był trochę droższy- 361 zł
          • mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:32
            o ludzie! maz powiedzial ze 300zl na fotelik to maks! i co teraz? moze go
            przekona, ze Matek na tym fotelku pojedzie na egzaminy wstepne do LOwink
        • mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:30
          Wenus, a wiesz, ze jak Wasz fotelik bedzie bral udzial w wypadku (tfu, tfu), to
          Deltim bezplatnie wymieni Wam na nowy?Tak przynajmniej pisza na swojej stroniewink
          Nie moge zlokalizowac gdzie one sa we Wroclawiu, faktycznie wyglada na calkiem
          niezly, jaki masz kolor?
          • wenus.z.willendorfu Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:39
            bordowy- jest zdecydowanie najładniejszy
          • pampeliszka Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:41
            a my kupilismy Roemera, King TS+, Malgol sie zaprzyjaznil bardzo
            na tej stronie juz bylas?
            fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=ocena
            • mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:46
              Wenus, mnie sie podoba wlasnie bordo i tez granat ale nie wiem jak w realu.
              Pampeliszka, nie, nie wiedzialam tej strony.Wynika ze nie robili testow na
              Deltimie....A ile kosztowal ten Wasz Roemer?
              Jak nie kupimy zaraz tego fotelika to oboje z mezem ogluchniemy od wrzaskow
              Mateusza probujacego sie podniesc z fotelika-kolyski!A mialam nadzieje, ze sie
              uda do wiosnysad
              • wenus.z.willendorfu Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:57
                Naprawdę jest ładniutki:
                www.rafjas.n4u.krakow.pl/laura/190.jpg
                • mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 12:06
                  Frutka boska jak zwyklesmileMatek oszaleja ze szczesciajak w koncu bedzie tak
                  siedzial!Fajowy ten fotelik, tylko jakim cudem on starczy do 36kg skoro Frutka
                  juz siega glowa do samej gory? a moze ona juz wazy ok 30kg?wink)
                  • enja11 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 13:03
                    witajcie koleżankiwink) ja też przymierzam się do kupna fotelika, pewnie w tym
                    miesiącu to nastąpi. Też podoba mi się Ramatti, a Deltimu mam teraz kołyskę i
                    niezbyt jestem zadowolona, więc na małego Podróżnika patrzyłam do tej pory
                    podejrzliwie. Ale Frutka wygląda w nim tak fajnie, że może się jeszcze
                    zastanowię. Wydawał mi się do tej pory za dorosły dla Jaszka - ma regulowane
                    oparcie?
                    Mmala - foteliki Deltimu są w Juniorze w Astrze, a Ramatti widzialam w Bajce i
                    w BabyMaxxie w Psarach.
                    • mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 13:12
                      Hej Enja! a bylas w tym BabyMax? jest tam duzy wybor fotelikow? straszny to
                      kawal drogi od nas a Astra to rzut beretemwinkno dobra, teraz to dwa rzuty.
                    • mmala6 Deltim 31.12.05, 13:22
                      pisza, ze :
                      "Fotelik przeznaczony jest dla dzieci o wadze od 9 do 36 kg. Dla grupy od 9 do
                      18 kg można zmieniać położenie fotelika z pozycji siedzącej do półleżącej.
                      Zapewnia to komfortową podróż nawet najmniejszym dzieciom. Fotelik można
                      montować na przednim jak i tylnym siedzeniu pojazdu, przodem do kierunku jazdy.
                      • enja11 Re: Deltim 31.12.05, 13:31
                        W BabyMaxx jest duży wybór ale nie rodzajów fotelików tylko kolorówwink)
                        Widziałam tam tylko jakieś badziewie z ok.100 (coś strasznego), Ramatti we
                        wszystkich kolorach tęczy, a potem dopiero Chicco już za dużo większe
                        pieniądze. Kicha moim zdaniem.
                        • mmala6 Re: Deltim 31.12.05, 15:06
                          to sie w takim razie tam nie wybiore.Zobaczymy w Askocie i moze Bajce (choc to
                          tez daleko).Chcialabym jednak cos tanszego niz Deltim ale jak sie nie uda
                          znalezc nic porzadnego to podedziemy do Astry.O ile Mateusz w foteliku -kolysce
                          wytrzyma taka dluga trasewink
                          • annaparzonka Ramatti 01.01.06, 01:55
                            Ja własnie uzywam fotelika ramatti tylko ze kołyski i stoje przed faktem
                            kupienia tej samej firmy tego venus byłam w Askocie we Wrocławiu na Krasickiego
                            mają je w cenie 270 albo 280 zł i pan w sklepie powiedziła ze te foteliki są w
                            niskiej cenie a jakosc jak z półki cenowej wyżej. Słyszałam wiele opini na temat
                            tego fotelika i to same dobre, kolezanka ma go nawet i jest bardzo zadowolona.
                            Pozdrawiam
                            • mmala6 Re: Ramatti 01.01.06, 13:07
                              Aniu, bardzo dziekuje za opinie!smiledobrze, ze sa w Askocie, pojedziemy jutro
                              (tylko ze do tego dugiego, powinni tez miec) i poogladmy.
                              • martap10 Ramatti - Askot 01.01.06, 22:30
                                Hej, Babo!Przede wszystkim wszystkiego dobrego!wszystkim innym Mamom takżesmile
                                Zajrzałam tu i spieszę donieść, że jeśli interesuje Cię ramatti, to jest tylko
                                w tym Askocie na Krasińskiego (Jezu, jak tam fatalnie się parkuje!).Sama
                                kupowalam fotelik jakiś czas temu i się trochę naoglądałam. Możesz też zajrzeć
                                na stronę fotelik.info, gdzie są crash-testy, ale te tansze fotele nie mają
                                ich, niestetysad Ale w sumie po co oglądać te tabele: czlowiek po tym chce tylko
                                Roemera plusa, hehe, bo tylko ten wypada dobrze; nawet maxi cosi ma zaledwie
                                trojke, o np. chicco nie wspominajac. A te romery sa srasznie drogie...ech,
                                takie zrzedzenie noworocznewink buzka!
                                • mmala6 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 22:46
                                  Witaj Marto!!!mam nadzieje, ze juz z mapa w reku obczailas trase jak z jednej
                                  wioski dojechac do drugiej?wink)Moze w przyszlym tygodniu?
                                  a jaki fotelik kupilas Mikolajkowi?bo wydawanie 600zl i wiecej troche mnie
                                  mierzi...co ja mowie- BARDZO mnie mierzi, tyle dalismy za wozek! (uzywany co
                                  prawda ale fotela uzywanego nie chce).Matka jeszcze nie chrzcilismy wiec kasy do
                                  chrzesnych nie mawink
                                  Coz, pojedziemy na Krasinskiego, wiem, wiem, parkowanie tam jest bardziej niz
                                  fatalne, ale bedziemy rano moze bedzie miejsce!smile
                                  Buziak dla Miku!! i dla Cię rozwniezkiss
                                  • martap10 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 23:32
                                    AhojsmileTrasy nie sprawdzałam, ale trafię chyba, o ile nas znowu nie zamiecie i
                                    zawieje! Ja też nie chciałam wydawać aż tyle na ten nieszczęsny fotel.
                                    Oglądałam troszkę i w końcu kupiłam Renoluxa. Miala moja siostra, nwet nam
                                    dała, ale co z tego, skoro bez pasów, hihi, nikt nie pamięta, co się z nimi
                                    stałosmile Kupiłam więc podobny, bardzo fajny. Wprawdzie trochę mi ciężko go
                                    podnieść z pozycji leżącej do siedzącej samej jedną ręką, ale w końcu to nie
                                    mercedes. Poza tym jest bardzo wygodny, zabudowany i obracany - maluszek (np.
                                    niby następny może) jeździ w nim tyłem. Jest ok, ale nie testowałam ramatti,
                                    więc nie wiem. Wiem tylko, ze te ramatti mają bardzo miłe opinie na forum, ale
                                    pewnie sama wiesz najlepiej. Renolux kosztuje 380 zł - ten, który kupiłam, bo
                                    są różne. Miku wygląda na zadowolonego, śpi w aucie piękniesmileCaluski dla
                                    Jedenastomiesięczniaka!
                                    • mmala6 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 23:39
                                      dzieki!
                                      my sie chcemy zmiescic w 300zl a najlepiej jeszcze mniej, bo chcemy kupic
                                      jeszcze sanki.Dzis sasiadka nam pozyczyla takie z oparciem i Matek ryczal ze
                                      smiechu jak go Piotrek ciagal po sniegusmile)
                                      Zastanow sie kiedy Ci pasuje, bo mi kazdy dzien oprocz jutra.
                                      Papa!
                                      • martap10 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 23:49
                                        No co: jakos nie dziwia mnie te sanki, bo my kupiliśmy w piątek, hihi. W Tesco.
                                        Wczoraj Miku pojechał na pierwszą przejażdżkę z Maćkiemsmile Wrócił buraczkowy na
                                        buzi i wrzeszczał, ze nie chce do domusmile Pojechali więc jeszcze na chwilę. Byl
                                        zdumiony takim środkiem lokomocji, raz go Maciek zgubił, ale Miku tylko leżał i
                                        patrzył zdębiały w niebo, hihi. Trwało to bowiem sekundę.Tak, sanki są gites, o
                                        le śnieg wróci. Co do fotelika, to te renoluxy też były tańsze, ja wzięłam
                                        najdroższy, bo - aha, już wiem - bo się mocuje jeszcze dodatkowo taką śrubą-
                                        napinaczem pasów, a to zrobiło na mnie duże wrażeniesmile bo inne były chyba w tej
                                        samej cenie, co ramatti, ale jaka to była cena? Nie pamiętam!smileCo do terminu -
                                        może środa lub czwartek? Daj znać, bo my - Śpiochy z Wiochy (jak nas nazywa
                                        Maciek) jesteśm gotowi do drogi. Aha, w środę jadę do Korony odebrać butki,
                                        ktore reklamowalam, ale reklamacja zostala odrzucona!!! To burzy mi krew do
                                        dziś, ale szkoda zbuszować Twój własny wątek, hihi, poza tym idę już położyć
                                        się na nocny odpoczynek! Powodzenia jutro z zakupami!Może więc czwartek?
                                        • mmala6 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 23:59
                                          czwartek jest ok! jak przypadkiem bedzie snieg to zabierz sanki, zrobimy kulig,
                                          hihismileDzis Piotrek tez zgubil Matka- weszlam na pol minuty do sklepu!
                                          Odrzucenie reklamacji jest karygodne! daj buty do rzeczoznawcy w Federacji Praw
                                          Konsumenta.Jak kiedys dalam jak mi odrzucili reklamacje w Bacie (thu, juz nigdy
                                          nic tam nie kupie)a rzeczoznawca w Federacji okazal sie byc jednoczesnie tym
                                          samym rzeczoznawca z Baty, ktory uprzednio reklamcje odrzucil! niezle co?
                                          Dobra, ja tez zmykam, jestesmy ustawione na czwartek!pa!
                                          • martap10 Re: Ramatti - Askot 02.01.06, 00:01
                                            No to fajnie, skontaktujem sie jeszcze w kwestii adresu, buziak!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka