mmala6 31.12.05, 10:49 szukam przyzwoitego w przyzwoitej cenie, co sadzicie o takim, moze ktos ma: allegro.pl/show_item.php?item=78610844 a moze lepiej od razu taki do 36kg?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wenus.z.willendorfu Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:20 Venus to świetna nazwa dla fotelika Jednak tak poważnie mówiąc, to też swego czasu nad nim się zastanawialiśmy, ale przy dokładniejszym obejrzeniu w sklepie straciliśmy na niego ochotę. Już nie bardzo pamiętam, co nam ię w nim nie podobało, ale w końcu zdecydowaliśmy się na Deltim Mały Podróżnik z podobnej półki cenowej, który ma tę dodatkową zaletę, że jest do 36 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:25 znalazlam:www.deltim.com.pl/podroznik.htm a ile on kosztowal? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:29 był trochę droższy- 361 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:32 o ludzie! maz powiedzial ze 300zl na fotelik to maks! i co teraz? moze go przekona, ze Matek na tym fotelku pojedzie na egzaminy wstepne do LO Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:30 Wenus, a wiesz, ze jak Wasz fotelik bedzie bral udzial w wypadku (tfu, tfu), to Deltim bezplatnie wymieni Wam na nowy?Tak przynajmniej pisza na swojej stronie Nie moge zlokalizowac gdzie one sa we Wroclawiu, faktycznie wyglada na calkiem niezly, jaki masz kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:39 bordowy- jest zdecydowanie najładniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:41 a my kupilismy Roemera, King TS+, Malgol sie zaprzyjaznil bardzo na tej stronie juz bylas? fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=ocena Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:46 Wenus, mnie sie podoba wlasnie bordo i tez granat ale nie wiem jak w realu. Pampeliszka, nie, nie wiedzialam tej strony.Wynika ze nie robili testow na Deltimie....A ile kosztowal ten Wasz Roemer? Jak nie kupimy zaraz tego fotelika to oboje z mezem ogluchniemy od wrzaskow Mateusza probujacego sie podniesc z fotelika-kolyski!A mialam nadzieje, ze sie uda do wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 11:57 Naprawdę jest ładniutki: www.rafjas.n4u.krakow.pl/laura/190.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 12:06 Frutka boska jak zwykleMatek oszaleja ze szczesciajak w koncu bedzie tak siedzial!Fajowy ten fotelik, tylko jakim cudem on starczy do 36kg skoro Frutka juz siega glowa do samej gory? a moze ona juz wazy ok 30kg?) Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 13:03 witajcie koleżanki) ja też przymierzam się do kupna fotelika, pewnie w tym miesiącu to nastąpi. Też podoba mi się Ramatti, a Deltimu mam teraz kołyskę i niezbyt jestem zadowolona, więc na małego Podróżnika patrzyłam do tej pory podejrzliwie. Ale Frutka wygląda w nim tak fajnie, że może się jeszcze zastanowię. Wydawał mi się do tej pory za dorosły dla Jaszka - ma regulowane oparcie? Mmala - foteliki Deltimu są w Juniorze w Astrze, a Ramatti widzialam w Bajce i w BabyMaxxie w Psarach. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: teraz ja kupuje fotelik!:-) 31.12.05, 13:12 Hej Enja! a bylas w tym BabyMax? jest tam duzy wybor fotelikow? straszny to kawal drogi od nas a Astra to rzut beretemno dobra, teraz to dwa rzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Deltim 31.12.05, 13:22 pisza, ze : "Fotelik przeznaczony jest dla dzieci o wadze od 9 do 36 kg. Dla grupy od 9 do 18 kg można zmieniać położenie fotelika z pozycji siedzącej do półleżącej. Zapewnia to komfortową podróż nawet najmniejszym dzieciom. Fotelik można montować na przednim jak i tylnym siedzeniu pojazdu, przodem do kierunku jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: Deltim 31.12.05, 13:31 W BabyMaxx jest duży wybór ale nie rodzajów fotelików tylko kolorów) Widziałam tam tylko jakieś badziewie z ok.100 (coś strasznego), Ramatti we wszystkich kolorach tęczy, a potem dopiero Chicco już za dużo większe pieniądze. Kicha moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Deltim 31.12.05, 15:06 to sie w takim razie tam nie wybiore.Zobaczymy w Askocie i moze Bajce (choc to tez daleko).Chcialabym jednak cos tanszego niz Deltim ale jak sie nie uda znalezc nic porzadnego to podedziemy do Astry.O ile Mateusz w foteliku -kolysce wytrzyma taka dluga trase Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Ramatti 01.01.06, 01:55 Ja własnie uzywam fotelika ramatti tylko ze kołyski i stoje przed faktem kupienia tej samej firmy tego venus byłam w Askocie we Wrocławiu na Krasickiego mają je w cenie 270 albo 280 zł i pan w sklepie powiedziła ze te foteliki są w niskiej cenie a jakosc jak z półki cenowej wyżej. Słyszałam wiele opini na temat tego fotelika i to same dobre, kolezanka ma go nawet i jest bardzo zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Ramatti 01.01.06, 13:07 Aniu, bardzo dziekuje za opinie!dobrze, ze sa w Askocie, pojedziemy jutro (tylko ze do tego dugiego, powinni tez miec) i poogladmy. Odpowiedz Link Zgłoś
martap10 Ramatti - Askot 01.01.06, 22:30 Hej, Babo!Przede wszystkim wszystkiego dobrego!wszystkim innym Mamom także Zajrzałam tu i spieszę donieść, że jeśli interesuje Cię ramatti, to jest tylko w tym Askocie na Krasińskiego (Jezu, jak tam fatalnie się parkuje!).Sama kupowalam fotelik jakiś czas temu i się trochę naoglądałam. Możesz też zajrzeć na stronę fotelik.info, gdzie są crash-testy, ale te tansze fotele nie mają ich, niestety Ale w sumie po co oglądać te tabele: czlowiek po tym chce tylko Roemera plusa, hehe, bo tylko ten wypada dobrze; nawet maxi cosi ma zaledwie trojke, o np. chicco nie wspominajac. A te romery sa srasznie drogie...ech, takie zrzedzenie noworoczne buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 22:46 Witaj Marto!!!mam nadzieje, ze juz z mapa w reku obczailas trase jak z jednej wioski dojechac do drugiej?)Moze w przyszlym tygodniu? a jaki fotelik kupilas Mikolajkowi?bo wydawanie 600zl i wiecej troche mnie mierzi...co ja mowie- BARDZO mnie mierzi, tyle dalismy za wozek! (uzywany co prawda ale fotela uzywanego nie chce).Matka jeszcze nie chrzcilismy wiec kasy do chrzesnych nie ma Coz, pojedziemy na Krasinskiego, wiem, wiem, parkowanie tam jest bardziej niz fatalne, ale bedziemy rano moze bedzie miejsce! Buziak dla Miku!! i dla Cię rozwniez Odpowiedz Link Zgłoś
martap10 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 23:32 AhojTrasy nie sprawdzałam, ale trafię chyba, o ile nas znowu nie zamiecie i zawieje! Ja też nie chciałam wydawać aż tyle na ten nieszczęsny fotel. Oglądałam troszkę i w końcu kupiłam Renoluxa. Miala moja siostra, nwet nam dała, ale co z tego, skoro bez pasów, hihi, nikt nie pamięta, co się z nimi stało Kupiłam więc podobny, bardzo fajny. Wprawdzie trochę mi ciężko go podnieść z pozycji leżącej do siedzącej samej jedną ręką, ale w końcu to nie mercedes. Poza tym jest bardzo wygodny, zabudowany i obracany - maluszek (np. niby następny może) jeździ w nim tyłem. Jest ok, ale nie testowałam ramatti, więc nie wiem. Wiem tylko, ze te ramatti mają bardzo miłe opinie na forum, ale pewnie sama wiesz najlepiej. Renolux kosztuje 380 zł - ten, który kupiłam, bo są różne. Miku wygląda na zadowolonego, śpi w aucie pięknieCaluski dla Jedenastomiesięczniaka! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 23:39 dzieki! my sie chcemy zmiescic w 300zl a najlepiej jeszcze mniej, bo chcemy kupic jeszcze sanki.Dzis sasiadka nam pozyczyla takie z oparciem i Matek ryczal ze smiechu jak go Piotrek ciagal po sniegu) Zastanow sie kiedy Ci pasuje, bo mi kazdy dzien oprocz jutra. Papa! Odpowiedz Link Zgłoś
martap10 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 23:49 No co: jakos nie dziwia mnie te sanki, bo my kupiliśmy w piątek, hihi. W Tesco. Wczoraj Miku pojechał na pierwszą przejażdżkę z Maćkiem Wrócił buraczkowy na buzi i wrzeszczał, ze nie chce do domu Pojechali więc jeszcze na chwilę. Byl zdumiony takim środkiem lokomocji, raz go Maciek zgubił, ale Miku tylko leżał i patrzył zdębiały w niebo, hihi. Trwało to bowiem sekundę.Tak, sanki są gites, o le śnieg wróci. Co do fotelika, to te renoluxy też były tańsze, ja wzięłam najdroższy, bo - aha, już wiem - bo się mocuje jeszcze dodatkowo taką śrubą- napinaczem pasów, a to zrobiło na mnie duże wrażenie bo inne były chyba w tej samej cenie, co ramatti, ale jaka to była cena? Nie pamiętam!Co do terminu - może środa lub czwartek? Daj znać, bo my - Śpiochy z Wiochy (jak nas nazywa Maciek) jesteśm gotowi do drogi. Aha, w środę jadę do Korony odebrać butki, ktore reklamowalam, ale reklamacja zostala odrzucona!!! To burzy mi krew do dziś, ale szkoda zbuszować Twój własny wątek, hihi, poza tym idę już położyć się na nocny odpoczynek! Powodzenia jutro z zakupami!Może więc czwartek? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Ramatti - Askot 01.01.06, 23:59 czwartek jest ok! jak przypadkiem bedzie snieg to zabierz sanki, zrobimy kulig, hihiDzis Piotrek tez zgubil Matka- weszlam na pol minuty do sklepu! Odrzucenie reklamacji jest karygodne! daj buty do rzeczoznawcy w Federacji Praw Konsumenta.Jak kiedys dalam jak mi odrzucili reklamacje w Bacie (thu, juz nigdy nic tam nie kupie)a rzeczoznawca w Federacji okazal sie byc jednoczesnie tym samym rzeczoznawca z Baty, ktory uprzednio reklamcje odrzucil! niezle co? Dobra, ja tez zmykam, jestesmy ustawione na czwartek!pa! Odpowiedz Link Zgłoś
martap10 Re: Ramatti - Askot 02.01.06, 00:01 No to fajnie, skontaktujem sie jeszcze w kwestii adresu, buziak! Odpowiedz Link Zgłoś