Dodaj do ulubionych

Pompka Matyldy Kangurowej

21.02.06, 11:02
Kangur, ja tez chce taka pompke, o ile ona jest skuteczna. Czy mozna nabyc
sama,czy z Matylda na wyposazeniu? Mała dama Ci z córy rośnie. Z jakim
wdziekiem ona sie zabiera do jedzenia...
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 11:13
      a propos jedzenia, to czy Matylda Kangurowa jest na tyle wychowana, ze nie rzuca
      talerzykiem? Bo Mateusz M. nie zdzierzy zadnego talerzyka na stoliczku i
      jedzenie je posto z tacki,zeby mama nie musiala zbierac kawalkow kanapki z okien
      i sufitu.

A Matylda dorosla, ze ho ho!smile
      • z1mka Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 11:27
        Ja o czym innym. Marysia Z1mkówna ma identyczny sweterek jak Matylcia na foto
        1wink ino, że w tonacji bluuu

Coraz więcej nas łączy, Kangurku =smile
        • mmala6 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 11:29
          Kangur, jakie buty ma Matylda na pierwszym zdjeciu? to sa wyjsciowe czy jakies
          po domu?
          • kangur4 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 18:29
            To są buty wyjściowe, ale nie do chodzenia, tylko po to, żeby w giry w
            samochodzie zimno nie było. Do chodzenia się nie nadają, bo są za płytkie - nie
            trzymają kostki.
            Własnie dziś kupiliśmy PIERWSZE buty wyjściowe do chodzenia!
            • pampusia Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 19:08
              Przepraszam za głupie pytanie, ale gdzie te zdjęcia Matyldy można pooglądac, bo
              ja żaadnych butków nie widzę sad
              • kangur4 W naszej Galerii: 21.02.06, 19:29

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=31771829&a=31771829&wv.x=2
            • mmala6 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 19:55
              a jakie a jakie a jakie? bo ja kupilam w pewnym sklepie ale sa za male i chyba
              sie usmiechne do Warszawianek, bo u nas nie ma rozm 21wink)
              • kangur4 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 20:06
                Geoxy. A to tylko dlatego, że ja mam TAKIE SAME! Będziemy popylać po Łazienkach
                w takich samych butach. Ale będzie szpan!
                Dzis strasznie śmiesznie w sklepie było, bo M jest wręcz fetyszystką butową.
                Kiedy stanęła przed regałem pełnym butów, zatkało ją, a kiedy odetkało to
                powtarzała jak nakręcona "buka, buka" (buty, buty).

A jakie buty Mmala potrzebujesz - daj cynk a kupię, nie ma sprawy. Przeslę
                pocztą.

PS. Pompka NIE DZIAŁA.
                • mmala6 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 20:10
                  Od razu fetyszystka, stuprocentowa baba! a torebke jej kupilas odpowiednia do
                  tych butow?smiletaka sama jak sobie oczywisciewinknie wiedziala, ze Geoxy maja
                  takie male butki? to sa z Gino Rossi, dobrze kojarze?
                  Ale szpanowy bedziecie, ja nie moge!
                  Jutro moj maz podjedzie oddac te butki i jak sie okaze, ze jednak nie ma 21 (bo
                  ostatnio nie bylo) i nie bedzie w najblizszym czasie, to Cie poprosze, zebys
                  zobaczyla czy sa w Warszawie (fotke butow juz strzelilam)wink
                  • kangur4 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 20:13
                    Gino Rossi je importuje. Geoxy to są super buty, ja od wielu lat je sobie
                    kupuję na lato, bo się noga w nich nie poci. Można chodzić bez skarpety, a noga
                    sucha.

Mmala - powtarzam - nie ma sprawy, Kupię, prześlę, prowizję policzę wink
    • mooh O Matyldzie Kangurowej 21.02.06, 19:06
      Jeśli Kangur to Kangur a właściwie Kangurzyca, to Matylda jest Little Roo,
      czyli Maleństwo!
    • wiolkak Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 19:57
      Matylda jest strasznie poważną młodą damą, a co do pompki to mnie interesuje
      czy tylko śmieci sie nią można pozbyć czy też ma szersze spektrum działania?wink
      • kangur4 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 20:10
        Dziwne, ale moje dziecko w ogóle nie jest poważne. Cieszy michę do byle czego.

No, tylko nie przy jedzeniu, to fakt. Przy jedzeniu jest śmiertelnie poważna.
        Najfajniej jest, jak siedzi na krzesełku i po omacku (bo blat przeszkadza)
        grzebie sobie w fałdach ubrania, żeby wydobyć kawałek jabłka czy banana, który
        upadł, żeby go sobie tryiumfalnie wsadzić do ust. Nic zmarnowac się nie może.
        Nawet kot się nie pożywi. Wszystko wymiecione do czysta!

PS Pompka niestety nie działa.
        • pampeliszka Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 21:19
          ten ps mnie zasmucił, Kangur, bardzo nawet
        • mmala6 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 21:24
          a propos wyjadania resztek, to Matek jak je to czesto mu jakies kawalki spadaja
          na podnozek krzeselka do karmienia.Potem jak sie bawi, to sobie podchodzi do
          tego podnozka i wyjada co tam jest.Zaczynam myslec, ze to jedzenie specjalnie
          sobie tam zrzuca,zeby miec na pozniejwink
          • mama_olka Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 21:39
            Olek - identykowink
            • mmala6 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 21:41
              hehe, najlepiej jak wyjada rano chlebek z kolacji, ktory nie zostal
              sprzatniety.Suchy chleb dla konia!wink
              • mama_olka Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 21:50
                Fakt, ze chlebek lubi, w kazdej postaciwink
    • mama_olka Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 21:49
      A w ogole chcialam zauwazyc (Pampeliszka)ze tytul tego watku jest
      bardzo ....prozatorskiwink
      Czlowiek od razu sie spodziewa jakiejs nowelki.

A a propos bohaterki, to mi tez wydaje sie ze zdjecia M. sa zwykle powazne.
      Kangur, poprosze Matylde jak sie cieszy cala gębąsmile
      • pampeliszka Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 22:37
        Jak jest taki tytuł watku, to kazdy zaglądnie (tak, jak w watku "dowod, ze
        stoi").A ja lubie miec czytelnikow....
        Matylda chyba w ogole jest powazna mała dama. I w nocy spi. I sie sama bawi.
        Ciekawe, skad Kangur ją wytrzasnął?
        • kangur4 Re: Pompka Matyldy Kangurowej 21.02.06, 22:49
          Z torby wink
          • pampeliszka Niemozliwe 22.02.06, 08:54
            A ja tam wciaz mysle, ze Ty sobie Matylde uroilas, zeby nas wkurzac. No bo to
            jest niemozliwe, zeby istnialo dziecie, ktore grzecznie spi, sie samo bawi, jest
            sliczne i wszystko zje, co sie mu da. Kangur, te zdjecia to w photoshopie
            kombinujesz, nie? A reszte zmyśliłas?
            • wenus.z.willendorfu Re: Niemozliwe 22.02.06, 08:58
              Pam, myślisz, ze Matylda jest największa forumową mistyfikacją?
              • wiolkak Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:00
                100%, a te zdjecia to z ramek są napewnowink))
                • pampeliszka Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:09
                  No powiedzcie same, czy takie grzeczne dziecko moze istniec?
                  • wiolkak Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:17
                    o ile istnieje yeti oraz potwór z loch ness to i Matyldę łyknęwink
            • kangur4 Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:18
              Nie ukrywam, że to bardzo miłe, co napisałaś...
              Z tą ślicznością to bym nie przesadzała. M rzeczywiście czasem wygląda jak
              ładna dziewczynka [czasem jak ładny chłopiec wink] , ale ma tak plastyczną gębę,
              że z kolei czasem wygląda jak potwór. Kiedyś muszę zrobić jej zdjęcie jak
              wstanie rano z fryzurą a la Don King (ten słynny menedżer od boksu).

Natomiast faktem jest, że jest baaardzo pogodna. W domu sie śmiejemy, że z niej
              jest kompletna hedonistka i abnegatka (jedno z drugim powinno się wykluczać,
              ale nie u niej). Nażreć się, wyspać, to jej dwa podstawowe cele. I niewiele jej
              w życiu przeszkadza, łazi, cieszy michę cały dzień jak głupi do syra, tu się
              pobawi, jak jej się znudzi, to idzie gdzie indziej i tam się pobawi. A mama ma
              luz.

Ale widzisz, jak czytam Wasze posty, o Waszych dzieciach, to z kolei przychodzi
              mi na myśl, że One mają już ukształtowane charaktery i ściśle określone
              potrzeby, które umieją egzekwować. Czyż nie świadczy to o ich inteligencji? A
              M, to taki tłumok jest. Najlepszym przykładem - odstawienie od piersi. Ona się
              nawet NIE ZORIENTOWAŁA, że została odstawiona. Zero charakteru wink
              • pampeliszka Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:24
                Miłe? Kangur, Wy nie mozecie istniec, jak potwor z Loch Ness (racja, Wiolka).
                NIGDY nie slyszalam, zebys sie skarzyła na Matylde. NIGDY. To jest baaardzo
                podejrzane. I i i nieludzkie wrecz.
                • wiolkak Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:28
                  może Kangur to Jopowa?smile))
                  • pampeliszka Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:29
                    hehe
                    albo Skrzynikowa?
                    tylko ze troche inny maja sposob przekazu
              • mmala6 Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:33
                kangur4 napisała:

> Ale widzisz, jak czytam Wasze posty, o Waszych dzieciach, to z kolei przychodzi
                >
                > mi na myśl, że One mają już ukształtowane charaktery i ściśle określone
                > potrzeby, które umieją egzekwować. Czyż nie świadczy to o ich inteligencji? A
                > M, to taki tłumok jest. Najlepszym przykładem - odstawienie od piersi. Ona się
                > nawet NIE ZORIENTOWAŁA, że została odstawiona. Zero charakteru wink
                >
                Ty sobie chyba zartujesz, prawda?
                charakter kazde dziecko ma, w koncu z tym sie czlowiek rodziwink
                a u Zaklinaczki wyszedl Ci Aniolek czy Sredniaczek?
                No przeciez sama piszesz,ze ona ma taki pogodny i niekofliktowy charakter wiec
                jaki "tlumok"??A poscie "Inauguracja" napisalas ze Matylda sie kladzie i
                wscieka, wiec jednak jest cos na czym jej zalezy, pokazuje to ze jej sie cos nie
                podoba.Fajna dziewczynkasmile
                • kangur4 Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:37
                  Aniołek mi wyszedł, z kilkoma elementami średniaczka.
                  A rzuciła się na ziemię dopiero raz (stąd mój szok przeogromny). Ale zrobiła to
                  jak rasowy dwulatek, z całym namaszczeniem!
                  • mmala6 Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:43
                    hehesmile
                    mi wyszedl Sredniaczek z elementami Wrazliwcawink
                    Widzisz, jak chce to potrafi, musialo jej baaaardzo zalezecwink
                  • wiolkak Re: Niemozliwe 22.02.06, 09:43
                    widocznie nie chciała Ci sprawiać przykrościwink
                    nie czepiaj sie dziecka, jak chcesz to sie zamienimy na tydzien, tylko nie
                    zabiore Kaśki zaraz po godzinie, jak uznasz, że to jednak nie był najlepszy
                    pomysłsmile))
                    • pampeliszka Re: Niemozliwe 22.02.06, 18:10
                      Ty to masz zawsze swietne pomysly. Moge tez Malgola podesłac, to po takim
                      tygodniu Kangurzyca bedzie Matylde po pietach całowac.
                      A Malgos wg TH mi wyszla dwojka z trojka, sredniaczek z czyms, nie wiem, co bylo
                      trzecie.Matek to raczej 1 i 2, przeciez spi, wszystko zje, sam sie bawi...Czego
                      Ci trzeba, Mmala jeszcze?
                      • wiolkak Re: Niemozliwe 22.02.06, 18:42
                        nam Kaśka wyszła jako 100% poprzeczniak!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka