Dodaj do ulubionych

co się teraz nosi?

06.04.06, 00:19
bo za tydzień idziemy na wesele na które jednak mieliśmy nie iść. potem
czekaą nas jeszcze trzy lub cztery, i mam problem, co prawda sukienka
weselna, szyta na miare jest na mnie dobra to nieco straciła fason

musze cos kupić na te okazje, najlepiej cos uniwersalnego, niedrogiego,
długośc obojętna, raczej z rękawkiem niż bez, może być szerokie ramiączka.
problem polega na tym, że juz zupełnie nie wiem, co się teraz nosi. gorset i
spódnica/? krynolina? mini mini? jakś garsoneczka? w moim mieście jest
niewielki wybór, a żęby namówić mariusza na wyjazd do Olsztyna musze mniej
więcej wiedzieć czego chcę, pomożecie????

druga rzecz, że nie wyobrażam sobie zostawić Kubusia na dwa dni z babcią.....
Obserwuj wątek
    • kubona Re: co się teraz nosi? 17.04.06, 22:57
      troche mi się widze daty pomyliły. no nic,. wesele nr 1 jest 29 kwietnia,
      zakładam fajną wiosenna pogodę, chyba że ktos wie o czyms czego ja nie wiem?

no i co ja mam wymyslic? jutro lub pojutrze na naszą skrzynkę wrzucę jakieś new
      zdjęcie swoje, możę jakiś inny kolor niż odcienie niebieskiego mi
      doradzicie? ja nosze na cod zień dżinsy adidasy i spotrowe koszulki,
      przeciez tak nie pójdę. a może w ogóle nie iśc? w niedzielę po tym weselu o
      ósmej rano mam koło z angielskiegosmile
      • mmala6 Re: co się teraz nosi? 17.04.06, 23:13
        ja na lato zalozylabym lniany kostiumsmilealbo spodnie z zakiecikiem albo spodnica
        z zakiecikiem.Oczywiscie musi byc kostium nie taki jak na plaze, tylko uszyty
        bardziej elegancko ale z lnu.Do spodnicy zalozylabym jasne kabaretki (nienawidze
        rajstop) i jakies pantofle a la baleriny ale na obcasie.
        Dla siebie wzielabym kolor gorzkiej czekolady albo pudrowego rozu, tylko przy
        tym ostatnim musialbym wykupic karnet na solariumwink
        • kubona Re: co się teraz nosi? 17.04.06, 23:18
          o widzisz, zapomniałam o kostiumach. no to byłoby ciekawe...
      • magdalena_dem Re: co się teraz nosi? 18.04.06, 09:20
        mam ten sam problem, na początku czerwca mam wesele, mąż już sobie kupił
        garnitur, mi zabronił iść w spodniach no i muszę coś sobie wykombinować,
        koniecznie z kiecką
    • pampeliszka Re: co się teraz nosi? 18.04.06, 09:41
      i co kupilas, Kubona?
    • mama_olka Sukienki! 18.04.06, 10:07
      Nie mam za duzo czasu, ale musze to powiedziec! Kubona wloz sukienke!
      Koniecznie sukienke! W naszym klimacie na sukienke mozna narzucic marynarke,
      albo rozpinany sweterwink
      Jeszcze tu wroce, zeby sie szerzej wypowiedziec, bo widzialam sliczne sukienki
      w Paryzu (ale, NIE, zadnej nie kupilam, bo byly drogiesad
      • z1mka Re: Sukienki! 18.04.06, 11:22
        Ja też jestem za sukienkami, bo nienawidzę garsonek, kostiumików... komplet
        spódnica z gorsetem miałam jedynie na swoim ślubie, a i to bym nie miała, bo
        panicznie nie chciałam takiego mieć - ale jak założyłam tę suknię to odleciałam.
        Dodam, że była to PIERWSZA tak, PIERWSZA suknia ślubna jaką przymierzyłam i
        zażyczyłam sobie właśnie ją!
        Ale wracając do kreacji weselnych uwielbiam kobiety w sukienkach (jestem
        normalna!) garsonki są dla starych babek, albo kobiet biznesu, ewentualnie
        jeszcze na egzaminy, he, ja i tak łaziłam w sukienkach!

Kubona sukienki są ekstra, są zawsze modne, kobiece, zwiewne, motylowe,
        księżniczkowe. Każda kobieta lubi się czuć jak królewna na balu, a takie
        poczucie daje TYLKO SUKIENKA!!! Sukienki będzie się nosić zawsze.
        A nawet jak masz starą sukienkę, która ci się wydaje niemodna zawsze można uciąć
        dół, albo przeciwnie coś doszyć, kilka eleganckich zgrabnych dodatków, jeśli to
        sukienka szyta na miarę zanieś ją do tej samej krawcowej, niech Ci coś
        wyczaruje, chyba że jest jakaś niereformowalna ta sukienka... to kup sobie nową,
        a cio!
    • mmala6 Re: co się teraz nosi? 18.04.06, 12:30
      ejze, ja nie mowialm o GARSONKACH, brrr!

Cos w tym stylu:
      serwisy.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3194120
      serwisy.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=2832614
      serwisy.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=2682375
      serwisy.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=2023636
      a do tego zakiecik cos jak ten tylko w odpowiednim kolorze:
      serwisy.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=2741537
      • wiolkak Re: co się teraz nosi? 18.04.06, 12:55
        dobra, dobra, nie tłumacz się!
        wiadomo, że jesteś już starsza pani i pewnie stosownie do tego się nosiszwink))
        • mmala6 Re: co się teraz nosi? 18.04.06, 13:31
          Wiolka, bo jak sie zamachne to Cie tam u Ciebie dosiegne!!
          • wiolkak Re: co się teraz nosi? 18.04.06, 13:47
            pewnie tak, bo wraz z wiekiem wydłużają się ręce od dźwigania siatekwink
            kłócić się nie będę
            • pampeliszka Re: co się teraz nosi? 18.04.06, 15:05
              widze, ze Wiolka wraca do formy...
    • magdalena_dem kupiłam!! 18.04.06, 19:13
      sobie dzisiaj sukienkę na weseliko, czarna w malutkie białe groszki, seksiasta,
      z materiału, hmm nie wiem jak on się nazywa w dotyku jest jak satyna, ale jest o
      wiele grubszy i inaczej od niej się układa, no i jestem bardzo kontenta wink
      • mmala6 Re: kupiłam!! 18.04.06, 19:17
        wow!super!!az mi sie zachcialo isc na jakas potancowkewink
        • magdalena_dem Re: kupiłam!! 18.04.06, 19:38
          ja też jestem przez to macierzyństwo strasznie wyposzczona wink oj pofikam sobie!!
          dodatkowo się cieszę, bo impreza jest na skraju lasu, nad Narwią, niesamowite
          klimaty, już zaliczyłam w tej knajpce 2 fajne wesela, mam nadzieję, że to będzie
          również udane wink
          • renatka_sz Re: kupiłam!! 18.04.06, 19:39
            Magda, cyknij zdjecie w tej cudnej new kreacji i zapodaj na skrzyneczke!
            • magdalena_dem Re: kupiłam!! 18.04.06, 19:40
              jak wieczorkiem znajdę czas to i owszem, się pochwalę, na razie muszę lecieć bo
              pamepersy wyszły wink a na tetrę nie chce mi sie przerzucać
              • mmala6 Re: kupiłam!! 18.04.06, 19:41
                matka kiecke se kupila a dziecko bedzie w tetre owijac!wink
                ja tez chce suknie w groszki zobaczyc!!ja tez!!
                • renatka_sz Mmala 18.04.06, 21:52
                  mialam na mysli wspolna skrzynke ofkors, wiec zobaczysz, jesli tylko Magda
                  zechce sie pokazacsmile
                  • magdalena_dem dziewczyny 18.04.06, 22:04
                    już się kurcze wyszykowałam do foty, ale baterie mi w aparacie padły!! jutro
                    wieczorem się Wam zaprezentuję wink tymczasem trwajcie w napięciu!!!
                    • renatka_sz Re: dziewczyny 18.04.06, 22:11
                      a ja juz myslalam, ze jest fota i jak glupia polecialam do skrzynki
                      Magda, a moze Ty cos krecisz?
                      • magdalena_dem Re: dziewczyny 18.04.06, 22:16
                        jaa??? kręcę?? no wiesz!! wszytko najszczersza prawda! olałam sobie nawet
                        wielkie pakowanie, żeby się przebrać, a Ty mi tu...
                        • renatka_sz Re: dziewczyny 18.04.06, 22:46
                          jakie pakowanie? Czy ja cos przeoczylam?
                          • magdalena_dem Re: dziewczyny 18.04.06, 22:52
                            niee, nie wspominałam o tym. Mój mąż wyjeżdża służbowo na jakieś 2 mies pod
                            Wawę, a dodatkowo my wyjeżdżamy we czwartek w swoje rodzinne strony, stąd
                            wieelkie pakowanie
                            • renatka_sz Re: dziewczyny 18.04.06, 23:04
                              w czwartek? I juz sie pakujesz? na dlugo wyjezdzasz? a dostep do netu bedziesz
                              miala?
                              Ja sie w piatek ewakuuje z Szafka do moich rodzicow, tam niestety netu niet,
                              wiec forumowac bede jedynie przy okazji wizyt u tesciow. Ale pakowac sie jeszcze
                              nie zaczynam. Nawet prania jeszcze nie zrobilam, a samolot nie poczekasmile
                              • magdalena_dem Re: dziewczyny 18.04.06, 23:19
                                musiałam dzisiaj sie spakować, bo mąż mnie zapakował do samochodu, jutro już go
                                nie będzie, mi ciężko było by zrobić to samej, bo nigdy nie zostawiam Mikołajka
                                samego

M&M
                                Mój Mikołajek05.07.05
                              • magdalena_dem Re: dziewczyny 18.04.06, 23:24
                                a na długo wyjeżdżasz?? ja na jakiś tydzień, bez dostępu do netu. Ale tak swoją
                                drogą, to dobrze, bo zawsze jest tyyle rzeczy do zrobienia, że nie wiem jak bym
                                na to czas znalazła wink
                                • renatka_sz Re: dziewczyny 19.04.06, 10:56
                                  a ja na kilkanascie dni. Wracam 10go maja.
                                  I wlasnie sie zorientowalam, ze przegapie come back Barbi!!!
                                  • kubona Re: dziewczyny 19.04.06, 21:57
                                    hm....no własnie, jestem za sukienką, generalnie od czasu do czasu je noszę,
                                    nawet kilka posiadam. jednak żadna z nich się nie nadajesad... no już widze minę
                                    Mariusza jak mu powiem, żeby wyskoczył z kasysmile hihihi do sukienki obowiązkowo
                                    buty, torebeczka, coś na ramiona.

jaki kolor proponujecie - przypomnijcie sobie jakąs fotkę? ja blada jestem jak
                                    cholera, makijaż super weselny nie wchodzi w grę, bo w ten sam dzień muszę być
                                    tez na zajęciach więc....właściwie to prosto z zajęc pojedziemy do kościoła,
                                    tylko zajedziemy do mojej siostry żebym się przebrała.
                                    krój/ asymetryczny dół, jakiś postrzępiony czy klasyczna elegancja, gładkośc i
                                    te rzeczy? wiem, żę to w dużej mierze zalezy do figury, ale nawet nie wiem
                                    jakie są aktualne tendencjesad wiem natomiast jakie tendencje królują w
                                    dziedzinie czapek wiosennych dla dziecismile))

no i tak dalej...
                                    • mmala6 Re: dziewczyny 19.04.06, 22:08
                                      nie mam pojecia jak sa tendencje.Moze nie wydziwiaj tylko kup so bie jaka
                                      klasyczna??bedziesz miala na jakis czas.Bo modna w ty roku bedzie niemodna za rok.
                                      I zastanawiam sie czy w tym roku w ogole sukienke zaloze, bo jak w sukience mam
                                      siedziec w piaskownicy?? jak schylac sie co chwile do dziecka?? jak podrzucac do
                                      zjezdzalni?? chyba ze sukienka bedzie do kostekwink
                                      • kubona Re: dziewczyny 19.04.06, 22:20
                                        taka żęby starczyła na jakiś czas wisi w szafie jeszcze ze studniówki. jest
                                        długa, czarna, prosta i na szerokich ramiączkach. na wesele się chyba nie
                                        nadaje, ze względu na kolor. a co do sukienek.....latem, też nie założe, o po
                                        co ma ktoś oglądać moje majtki?
                                        • magdalena_dem Re: dziewczyny 19.04.06, 22:37
                                          właśnie się pstryknęłam w kiecce i wysłałam na forumową skrzynkę. Zdjęcie może
                                          troche nie bardzawe, ale najbardziej odzwierciedla wygląd (pogniecionej) sukienki wink
                                          • pampeliszka Re: dziewczyny 19.04.06, 22:40
                                            Magda, Ty to laska jestes...
                                            Fajna sukienka. A o dodatkach juz myslalas?
                                            • mmala6 Re: dziewczyny 19.04.06, 22:42
                                              no no nowink)fajna laska z Ciebie faktycznie i odchudzac sie nie musisz, buuuu.
                                              Sukienka swietna!!
                                              • magdalena_dem Re: dziewczyny 19.04.06, 22:45
                                                bo tak w ogóle, to się przyznam oficjalnie na forum, że ja to straszna szmaciara
                                                jestem, tzn second hand to mój żywioł, a kiecka: camaieu, 29 zł wink
                                            • magdalena_dem Re: dziewczyny 19.04.06, 22:43
                                              aj tam laska od razu wink myślę, że mąż będzie dobrym dodatkiem wink
                                              a tak na poważnie, to może jakiś jasny delikatny szal? bo czarny to chyba będzie
                                              za mrocznie? Myślę, że jakiś żakiet tez by do niej pasował, mam jakieś w szafie,
                                              jeszcze nie przymierzałam do niej. Jak mam już kieckę, to reszta z górki wink
                                              • pampeliszka Re: dziewczyny 19.04.06, 22:47
                                                moze nie rob z siebie wdowy...
                                                Mama_Olka pewnie ci najlepiej doradzi, co moglabys do tego dorzucic, oprocz
                                                meza. Albo Mmala, one maja dobre pomysly.
                                                • mmala6 Re: dziewczyny 19.04.06, 23:00
                                                  e tam, owin sie mezemwink)
                                                  a ta kiecka tez z lumpow???czy sa jakies przeceny w Camaiu?wink

Jak masz jaks jasny krotki zakiecik albo bolerko (zle mi sie kojarzy ale
                                                  niektore sa naprawde fajne) to moze byc super.Tylko czy przy bolerku nie bylyby
                                                  z tylu gole plecy??hehehe, smiesznie by to wygladalowink
                                                  Szal tez niezly! a do Kosciola w niej idziesz?? o ktorej godzinie to wesele?
                                                  Bo sobie pomyslalam,ze jak pozno i bez kosciola (chyba ze do kosciola cos na
                                                  zmiane) to moze taki szal z pior??sa w sklepach dla tancerzy.Jakis fajny zywy
                                                  kolor.Ja bym pewnie wziela czerowny, hehe.I czerwone buty i szminkasmile))no teraz
                                                  dalam sie poniesc, eh.
                                                  albo normalny szal, jakis atlasowy czy cos takiego ale porzadny nie jakas
                                                  szmatka ze sklepu z sukienkami indyjskimi.Kolor....nie wiem, a makijaz, a wlosy?
                                                  wlosy raczej do gory przy takiej sukience, prawda? zeby odkryc ramiona i
                                                  plecy.Ale to juz sobie sama poprobujesz.
                                                  Ale Ci fajnie!! ja tez chce sie stroic!!
                                                  • magdalena_dem Re: dziewczyny 19.04.06, 23:05
                                                    myślę, że najszybciej skuszę się na szal, chociaż jak się tak zastanawiam, to te
                                                    boa też nie było by złym pomysłem. Czerwona szminka, to w moim przypadku bardzo
                                                    zły pomysł, bo wyglądam jak Tania wink ze wschodu. Ale, dzięki za wskazówki wink
                                                  • mmala6 Re: dziewczyny 19.04.06, 23:16
                                                    hihi, ale Ty mieszkasz na wschodzie!! ( w kazdym razie bardziej na wschodzie niz
                                                    na zachodzie) no co sie korzeni wypierasz?wink
                                                    no ale sa czerwone i czerwone wiadomo.Kolor szminki to kwestia bardzo
                                                    indywidulana, Ty najlepiej wiesz w jakiej Ci dobrze.
                                                    Ja mialam kiedys faze na czerwona szminke, wlasciwie to byla malina bardziej,
                                                    gdzies w polowie studiow.Musze przyznac ze mialam wtedy najwieksze 'branie' hehe.
                                                  • magdalena_dem Re: dziewczyny 19.04.06, 23:20
                                                    teraz to ja mieszkam na północy, kiedyś to mieszkałam na wschodzie, fakt,
                                                    pochodzę z podlasia. No ale jak sie mieszka we Wrocławiu, to większość miast w
                                                    Pl jest na wschodzie wink
                                                    mogę założyć żarówiaste boa i do tego szminkę pod kolor, to tak żeby nie
                                                    wypierać sie tego wschodu wink
                                                    ale z 2. strony wesele jest na wschodzie (ślub w cerkwi) więc może powinno
                                                    powiać dla odmiany północą?
                                                  • mmala6 Re: dziewczyny 19.04.06, 23:24
                                                    to sie ubierz jak Mandaryna na swoj slub z Wisniewskim, pamietasz? brali go
                                                    gdzies w jakims lodowym palacu w Skandynawii.Pewnie gdzies w necie sa fotkiwink))
                                                    Masz racje, dla nas Warszawa tez jest na wschodzie, upswinkno ale jest, no
                                                    co?czysta geografia.
                                                    A tak powaznie, moze bedzie boa w jakim rozsadnym kolorze? np bordo, malina albo
                                                    np cos a la srebrne?moze to fajnie wygladac.
                                          • renatka_sz Magda 19.04.06, 23:36
                                            polecialam sobie Ciebie zobaczyc i musze Ci dwie rzeczy powiedziec:
                                            po pierwsze, gdzie sa Twoje czarne wlosy???smile
                                            a po drugie - sukienka fajna. Mmala ma racje z tym szalem, bedzie dobrym
                                            dodatkiem. A ramiona w cerkwii wypada zakryc, nie?
    • luleczka1 Re: co się teraz nosi? 19.04.06, 23:12
      hejhej kubonko, ja też idę 29 kwietnia na wesele, moze my razem??? ...........
      • kubona Re: co się teraz nosi? 19.04.06, 23:14
        ja w Olsztynie, a Ty?
        • luleczka1 Re: co się teraz nosi? 20.04.06, 12:14
          eeh, ja pod Poznaniem.
        • luleczka1 Re: co się teraz nosi? 20.04.06, 12:19
          ja pierwszy raz czytam o jakiejś skrzynce......po południu pstryknę zdjęcie tej
          mojej nieszczęsnej kreacji(patrz:komu piwo?)i może wam wyślę co????ja nie
          wtajemniczona jestem.pozdro
          • kubona Re: co się teraz nosi? 25.04.06, 22:11
            no więc sukienka u krawcowej zostanie wskrócona i wyposażona w falbanę taką też
            asymetryczną. do sukienki dokupiłam niebieski szal zdjęcie potem bo na razie
            mam rozładowane wszystkie akumulatorki do aparatu i nie moge zrobic.
            ae jestem już na dobrej drodze do zakończenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka