asiula241 22.09.06, 20:04 co mam zrobic zeby moj 2-letni synek przesypial cala noc.budzi sie co chwile i domaga sie pic.co robic???pomozcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pallmal Re: nocne pobudki 22.09.06, 20:59 mozesz spróbowac dawac mu czystą przegotowaną wode , może zda sobie sprawe ze nie ma po co wstawac w nocy ale na pragnienie to raczej niewiele sie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 Re: nocne pobudki 22.09.06, 21:34 Wiesz, mój dwuletni Synek też budzi się przynajmniej raz w nocy i chce pić. Czasami bywa tak,że ja idę przygotowac mu picie, a on w tym czasie zasypia. Ale bywa też tak,że napije się troszkę i zaraz zasypia. Zastanawiam się co to będzie jak zaczną grzać kaloryfery... Mateuszek ma Czekamy na Synka... Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: nocne pobudki 23.09.06, 12:40 Postaw niekapek z przegotowaną czystą wodą koło jego łóżka. Naucz malca,że gdy chce mu sie pić, to ma wodę w zasięgu ręki i sam może się napić. Jeśli pobudki wynikają z pragnienia, to powinno to pomóc. Jeśli jednak chodzi tylko o sprawdzenie czy rodzice przyjda na jego wołanie, to niestety będzie trudniej. Trzeba będzie nauczyć malca,że wołanie nic mu nie daje. Przyjść, pokazać gdzie stoi jego picie , powiedzieć dobranoc i wyjść. Nie wdawać się w dyskusje, nie tłumaczyć, nie pomagać w piciu (jeśli wiemy, ze sam sobie z tym poradzi i to tylko jego fanaberie). Jak zrozumie,że nie osiąga zamierzonego celu (zwrócenia na siebie uwagi) to przestanie wołać.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś