IP: *.* 01.01.02, 14:14
Mojej 10 miesięcznej córze ponad 3 miesiące temu pojawiły się dolne jedynki. A dalszych zębów ani śladu. Bidulka ślini się na potęgę, gryzie wszystko co się da, ciągnie się za uszki. Czy zawsze tak długo czeka się na kolejne zębiska?:hap:Pozdrawiam w nowym roku,AnAn
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Zęby IP: *.* 01.01.02, 23:00
      to zależy od dziecka mojemu wyszły 4 naraz ale przewaznie różnica jest 2-3 m-czna to zależy od tego jak dziecko ząbkuje(może to być uwrunkowane genetyczne). jak mówiłam moje dzidzi ma 4 ząbki i od tego momentu nie pojawiły się nowe choc mineło już 2 m-ce. pa
    • Gość: guest Re: Zęby IP: *.* 02.01.02, 10:23
      U mojego synka przerwy między pojawianiem się kolejnych ząbków dochodziły do 4 - 5 miesięcy.Ząbki zazwyczaj pokazywały się parami.Życzę cierpliwości! Anka.
    • Gość: guest Re: Zęby IP: *.* 05.01.02, 16:57
      Mójemu Adasiowi pierwsze ząbki wyrosły jak miał 5 miesięcy (dolne jedynki)a kolejne (górne jedynki)po dwóch tygodniach. Teraz ma 13 miesiecy i 11 ząbków.Pozdrawiam. Agnieszka
    • Gość: guest Re: Zęby IP: *.* 05.01.02, 17:35
      Mojemu chłopczykowi wyszły 2 dolne jedynki gdy miał 6 miesięcy.Teraz ma 10,5 miesiąca i pojawiła się jedna górna dwójka, a jedynek jak narazie ani widu. Z tego wynika że jest to sprawa indywidualna danego "egzemplarza".Moim poprzednim dzieciom {dwoje starszych) ząbki ukazywały się w różnym czasie.
    • Gość: bunia Re: Zęby IP: *.* 06.01.02, 00:11
      Mojej Ani pierwsze ząbki (dwie dolne jedynki) wyszły po szczepionce, jak miała 6 miesięcy, dalsze: dwie dolne dwójki po dwóch miesiącach; po 5 tygodniach prawa górna jedynka i lewa górna dwójka, a po dwóch tygodniach lewa górna jedynka... Teraz ma 10 miesięcy i czekam na dalsze zęby, którymi uroczo gryzie tatusia. :lol:Pozdrawiam "ząbkujące" szkrabki.Bunia z załogą
      • Gość: guest Re: Zęby IP: *.* 06.01.02, 10:18
        U mojej Córci dół(2 jedynki)wyszedł jak miała 5 mies. i tydzień teraz ma spuchniętą górę(6 mies. i 1 dzień),jest jęcząca,gorzej śpi w nocy ,czekamy cierpliwie na dalsze zęby.Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Zęby IP: *.* 12.01.02, 12:33
      A ja jestem mocno zaskoczona!!!Mojemu 8-miesięcznemu maluchowi wyszły 3 zęby na dole NA RAZ !! Jestem w szoku. Ale nawet za bardzo nie marudził....Pozdrowionka dla wszystkich "zębaczy" :benetton:Paulina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka