Dodaj do ulubionych

Biedne dziecko!!!

IP: *.* 20.06.02, 10:28
Czegoś takiego jak żyję nie widziałam. Ja (wszyscy zresztą) ubrana w krótkie rękawki, krótkie spodenki itd., Kajko w body i chusteczce. Przede mną pani w dżinsach i grubej bluzie dresowej, przed nia wózek. W wózku może dwuletnie dziecko. Siedzi osowiałe i smętne. Bo:- na głowie WEŁNIANA CZAPA Z POMPONEM,- na grzbiecie ZIMOWA PUCHATA KURTA Z KAPTUREM,- na nogach... uwaga... Ś P I W Ó R !!!!!!!!!Buzia czerwona, mina smętna... żyć mi się odechciało, jak pomyślałam, jak mu musi być cieplutko! Myślałam, że dwa dni wcześniej widziałam szczyt, czyli dwumiesięcznego bobasa w welurach (czapa, śpioch z długimi nogawami i rękawami) wystawionego czerwoną jak burak buzią na słońce. Ale szczyt zobaczyłam wczoraj. Matko, przecież było ze trzydzieści stopni w cieniu! Czy niektórzy ludzie są nienormalni????? Czy może ja?...Marti
Obserwuj wątek
    • Gość: Aluc Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 10:42
      Marta, zerknij na Niemowlę, wątek o czapeczce w upały. wieje zgrozą
      • Gość: Horska Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 11:08
        Ciarki przeszły mi po karku. Jak widzę że mój Szymcio poci się w te upały, choć znosi to dzielnie,to jest mi go szkoda, bo to taki maluch.A tych dzieci jest mi po prostu żal.Pa :bounce:
    • Gość: mimi Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 11:37
      Czy to w ogóle jest możliwe? SZOK. Nie umiem tego sobie wytłumaczyć.
      • Gość: guest Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 11:59
        Wiesz, to niestety zdarza się bardzo często. Ja też ostatnio widziałam takie opatulone dziecko, a na dworze ponad 40 stopni w cieniu! Skomentowałam to do męża, ale tak żeby ta pani usłyszała, bo żal mi się dziecka zrobiło... Przecież to groźne dla zdrowia niemowlaka! Trudno to nazwać nadopiekuńczością, raczej to zupełny brak rozsądku.A powiem Wam, że byłam tez tego dnia w dużym sklepie, gdzie kręciło się mnóstwo zapoconych ludzi przeciskając się między półkami. Idąc o mało co nie potknęłam się o cos, co okazało się stojącym na podłodze autofotelikiem, w którym leżało (UWAGA) na oko około 2 -2,5 tygodniowe dziecko!!! Maleństwo było przerażone, zwijało się, wierciło, a matka rzucała mu: no, cicho, cicho! i tryciała fotelik nogą żeby się bujał. Byłam w głębokim szoku! Nie dość, że noworodek, nie dość że koszmarny upał, nie dość że duży sklep z mnóstwem ludzi i zarazków.... nie dość rozumu???
        • Gość: Aluc Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 12:42
          moja pani do sprzątania twierdziła, że jakaś dziwna jestem, bo jej poprzednia chlebodawczyni to dwutygodniową córkę pakowała w nosidełko i maszerowała na zakupy do supermarketu - tak w ramach rozrywki - a ja to biedna w domu siedzę i tylko na jakiś spacer, świata w ogóle nie widzę :lol:
        • Gość: joannaz Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 14:17
          Dziewczyny - a jeśli to była jakaś potencjalna forumowiczka z samodzielnej mamy - przecież one też muszą jeść ;) kupić pieluchy itp.Joannaz, której najbiższa rodzina mieszka 200 km od Warszawy
          • Gość: Aluc Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 14:21
            a nie napisałam, że z mężem i teściami tam chodzili??? sorry za zapomnienieAl, której rodzina też mieszka poza Warszawą, a niemąż często kończy pracę, kiedy supermarkety są już nieczynne...na szczęście jest Tesco
    • Gość: GusiaOK Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 12:38
      Marti, nie obawiaj się o stan swego umysłu, naprawdę nie musisz. Ale ta kobieta... Rany Boskie! Jak takiej powiedzieć, że normalnie katuje maluszka! I pomyśleć, że dopiero co przeżywałam widok wrzeszczącej mamuśki, tarmoszącej mniej więcej rocznego synka tak, że prawie wyrwała mu rączkę... Wniosek: obawiam się, że nie pierwszy i nie ostatni to raz coś nas szokuje. I pal licho takie matki, ale te dzieci!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie jestem w stanie im pomóc.Magda
      • Gość: olaj Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 14:50
        Gusia, z racji pewnych cech mojego charakteru, hihi, ostatnio po prostu powiedziałam kobiecie, że też jestem mamą i nie wiem jak można dziecko tak zamęczać. Wiesz, nawet rozebrała chłopca i powiedziała: "ma pani rację".olaj
        • Gość: laska Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 20.06.02, 23:13
          Hej,teraz są upały, to się bardziej zwraca uwagę, ale nie widujecie tych głebokich wózków z ponaciąganymi budami, dzieci zapatulonych w śpiwory, kołderki i koce, co to bożego świata spod tych zapatuleń zobaczyć nie mogą? Ani kawałka nieba! To też jest obłęd.Agnieszka, mama (prawie)dwulatka
          • Gość: guest Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 21.06.02, 08:32
            Hej, nie wiem czy bym przeszła obojetnie obok tak ubranego maluszka. Myślę, że bym coś powiedziała nawet jeśli ktoś by się na mnie wydarł, że sie wtrącam. Ludzie to naprawdę istoty niezbadane. Szokpozdrawiam
      • Gość: ilonusia Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 22.06.02, 20:48
        Marti wstyd się przyznać, ale zdarzyło mi się coś podobnego.Jako troskliwa "mamuśka" ubrałam moją niunie w "dość" ciepłego pajaca :(przy temp. ok.28 Pukałam się w głowę potem,a Ilonka dostała potówek od groma i jeszcze trochę.Mamuśki zastanówcie się najpierw, a potem z "głową" ubierzcie malca.
        • Gość: Ika Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 22.06.02, 21:49
          Najlepiej "na cebulkę", jeśli się wychodzi rano i pogoda może się zmienić. Ja mam zawsze w torbie jakieś ubranka, w razie gdyby się chłodniej zrobiło, ale póki goraco, Oskarek jest w samym body :)
    • Gość: Berenika Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 21.06.02, 08:49
      Mnie juz nic nie zdziwi. Mojej córci (11 dni obecnie) w szpitalu wykryli alergię pokarmową na nie wiadomo co. Objawiała się wysypką :O. Dopiero kiedy odzyskałam zmysły, coś mnie tknęło, a jedyna rozsądna pani doktor uświadomiła mi do końca, że to zwykłe potówki. I to nie ja tak to dziecko opatulałam, tylko doświadczone pielęgniarki szpitalne, wspomagane przez panią pediatrę :cry:!teraz mała wietrzy się w samym body, a i tak jej gorąco, biduli. A od babci mojego męża słyszę, że jak wychodzę z nią na dwór, to powinnam jej ZAKRYWAĆ BUZIĘ :ouch:, żeby sie nie przeziębiła. To jak możecie się dziwić tym mamom?
      • Gość: guest Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 21.06.02, 10:12
        Ja też niestety bardzo często spotykam mamy które przykrywają swoje malutkie niemowlęta kocami w takie upały, nawet nie można dostrzec buźki niemowlaczka bo prawie cały zakryty. Przecież taki niemowlaczek cierpi pod kocem w takie upały!!!!!!!!!! Moja córeczka urodziła się w połowie lipca w największe upały i nie pamiętam żeby choć raz była przykryta kocem, jak była taka malutka to po prostu jedna warstwa więcej to dla niej był kaftanik z długim rękawkiem i pieluszka ale nie na buźkę tylko ciałko w celu ochrony przed słońcem.
    • Gość: Gosia1 Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 21.06.02, 16:35
      Boże drogi!!!! Najpierw pozbierałam szczękę z klawiatury a teraz pytam: nie zareagowałaś??? Martusku, ja bym chyba naraziła się na wezwanie policji i wyrwała temu babsztylowi wózek, po czym rozebrała dziecko! Bo wątpię czy do takiego tłuka coś by dotarło. Szok, no po prostu szok! Emamy już mnie chyba znają, ja nigdy nie przejdę obojętnie koło gnębionego, krzywdzonego dziecka. No i ile razy już wywiązała się z tego pyskówka, nie zliczę....... Ale mierzi mnie i swędzi mnie wręcz łapa jak np widzę zamknięte maleństwo w samochodzie stojącym na pełnym słońcu, gdy w cieniu temp waha się między 29 a 31 stopni.........A tatuś ukochany z jeszcze bardziej ukochaną mamusią zrobiwszy zakupy w Realu siedzą sobie na ławeczce przed sklepem i ku pokrzepieniu jak i ochłodzeniu (!!!!) wcinają sobie pyyyszne, ziiiiimne lody..... :gun: Jezu, ja już wiem, czemu nie dają pozwolenia na broń każdemu, kto o to poprosi.......Pozdrawiam zła Gosia
      • Gość: guest Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 22.06.02, 17:23
        Wlasnie teraz w Niemczech w Bayern umarlo dziecko :cry:z przegrzania, bo mamusia zostawila je na 3 GODZINY w samochodzie gdzie temperatura siegala do 38 stopni w cieniu, a dziecko mialo dopiero 2 latka. :gun:,
    • Gość: guest Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 22.06.02, 15:27
      wiecie- ja kiedyś spotkałam taką panią z tak właśnie ubranym dzieckiem.Jestem pewna że była upośledzona umysłowo. Może to ta sama? Bardzo przejmujący dla mnie widok.
    • Gość: AniaB# Re: Biedne dziecko!!! IP: *.* 22.06.02, 20:48
      No nie...to jakaś paranoja...Powinno powstać jakieś stowarzyszenie w obronie takich dzieci - przeciez to sadyzm!!!
    • Gość: martusek Re: Biedne dziecko!!! do Gosi 1 IP: *.* 24.06.02, 15:44
      Gosiu! Ta pani szła po drugiej stronie ulicy. Nie chciałam się więc wydzierać, bo obudziłabym Kajtka. Poza tym myślę, że i tak ona wiedziała swoje.PozdrawiamMarti
      • Gość: flaska Re: Biedne dziecko!!! do Gosi 1 IP: *.* 24.06.02, 20:56
        a wiecie ,ja sie nie odezwałam jak widziałam mamę z dwu - mies. (na oko ) dzidziem w kombinezonie ortalionowym , na początku maja . starsze bawiło sie z moją córą w piaskownicy ( w podkoszulkach z krótkimi rękawami ) i pomyślałam , że jedno ubrane jak należy to jeszcze mnie zbeszta ....jak opowiedziałam mojej mamie to dopiero mi sie oberwalo , żem durna , niech by zbeształa , biedne dziecko ....Więc parę dni temu jak zobaczyłam głęboki wózek przykryty szczelnie kocykiem , to się odezwałam....i pani podziekowała ; i powiedziała ,że to pierwsze dziecko i nie wiedziała , ze można odkryć i wystarczy body i piluszka w taki upał ( dziecię miało 4 mies).a mamusię z piaskownicy widziałam też pare dni temu i malutkie juz miało odzienie ok :)więc chyba lepiej się odezwać ....ewa
      • Gość: Gosia1 Re: Biedne dziecko!!! do Gosi 1 IP: *.* 25.06.02, 15:57
        Kurka wodna, szkoda. Ale masz rację, wydzierać się nia ma co. Z tym, że po prostu następnym razem już wszystkie emamy będziemy wiedziały co robić. ;) Całuski Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka