Dodaj do ulubionych

Ciąża mimo pigułki

IP: *.* 02.09.02, 11:29
Czy jest na eDziecku mama, która zaszła w ciążę pomimo zażywania pigułek antykoncepcyjnych? Nie oczekuję danych statystycznych, ani dywagacji kiedy można i czy można. Chciałabym, żeby napisał ktoś, komu taka ciąża się „przytrafiła”Kangoo
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Ciąża mimo pigułki IP: *.* 02.09.02, 12:38
      Można zajść w ciąże pomimo brania pigułki, ja spóźniłam się z pierwszą pigułką jeden dzień - to wystarczyło. Bardzo ubawiła mnie reakcja mojego lekarza, który był mocno zdziwiony, powiedział że zawsze twierdził że pierwsza pigułka nie ma aż takiego znaczenia.Pozdrawiam,
      • Gość: johanna Re: Ciąża mimo pigułki IP: *.* 02.09.02, 21:49
        Mnie sie to samo przytrafilo.Zagapilam sie z jedna tabletka i otrzymalam w prezecie bardzo ladny prezent- corcie- ktora kocham ponad zycie.
    • Gość: Hermiona Re: Ciąża mimo pigułki IP: *.* 02.09.02, 22:21
      Mnie się wprawdzie nie przytrafiła, ale jeśli pytasz, czy może się przytrafić, to owszem. Mojej koleżance się tak zdarzyło i to wcale się nie spóźniła z braniem tabletki (Cilest). Po prostu przynajmniej pierwszy cykl brania pigułek nie daje zabezpieczenia takiego, jakie powinno być, ale niestety na ulotkach chyba tego nie piszą, a i lekarze o tym nie mówią....Tak czy owak moja koleżanka wzięła całą serię Cilestu i po jakimś czasie zaczęła się dziwnie słabo czuć - myślała, że to wina upałów, a to była.... Hania. Dziś całkiem zdrowa, normalna 4-latka.:hello: Monika
    • Gość: Asik25 Re: Ciąża mimo pigułki IP: *.* 03.09.02, 06:15
      Czesc,Mam bliska kolezanke, ktora tak wlasnie zaszla w ciaze. Domyslam sie ze masz na mysli pigulki antykoncepcyjne brane codziennie. Ona wziela "pigulke PO" tzw wczesnoporonna. No i zaszla w ciaze. Moze powinna wziac druga (nie wiem jak sie je stosuje) no ale w kazdym razie byl to dzidzis nie planowany. Dzis jest szczesliwa mama zdrowego dzidziusia i wszystko ulozylo jej sie super. To jedyny przyklad jaki znam.
    • Gość: Marta_23 Re: Ciąża mimo pigułki IP: *.* 03.09.02, 07:26
      Ja zaszłam w ciążę biorąc Minulet. Jestem na 100% pewna, że w danym miesiącu brałam go bardzo dokładnie, a zażywałam go (przed ciążą) 6 lat. Mateuszek ma już rok i jest zdrowym chłopaczkiem. Teraz od pół roku staram się o drugą dzidzię i nic.....może znowu zacząć brać tabletki?? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka