Dodaj do ulubionych

Pupa ogien

IP: *.* 09.09.02, 11:19
Drogie Emamusie , moja slodka Nati ma rok i pierwszy raz odparzona pucie, ale to jak. Od soboty miala problem ze zrobieniem kupki, w niedziele zrobila cztery male bombelki za kazdym razem placzac przy tej czynnosci, a pupcia zrobila sie czerwona, wiec w ruch poszedl Bpanten, cherbatka koperkowa i sok jablkowy. Dzis od rana zrobila juz cztery luzniejsze kupki ale pupcia to zywy ogien, mimio tego ze pilnuje i natychmiast przewijam zrobila sie rana a mala nie daje sie dotknac zeby czym kolwiek posmarowac albo podetrzec pupolka. Co jeszcze moge zrobic zeby ulzyc troche jej cierpieniu, jak narazie lata bez pampersa, ale na dluzsza mete przy tej czestotliwosci kupkania ...:), co robic zeby nie bylo gorzej z jej pupcia. Ona tak cierpisad
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 11:24
      Polecam tormentiol, ja używam tylko tego i jestem zadowolona, a synek jeszcze bardziej :-)Magda
    • Gość: guest Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 11:40
      Moim dzieciom bardzo pomagał Sudocrem. Poprawa była natychmiastowa. Radzę sprobowac. Mama Omara i Klary
      • Gość: lisa Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 13:11
        witaj,moja mała też po raz pierwszy miała odparzenai po skończonym roczku.Byłam u lekarza dermatologa i przepisał i mąść cynkową i cltrimazolum (na recepte) wymieszać to razem i smarować.Pomogło i co nAJWAŻNIEJSZE JUŻ OD 3 m-cy nie mamy problemu z odparzeniem
        • Gość: mama.Filip Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 13:20
          Naj, naj, naj... najlepszy krem Clotrimazolum , kupisz w aptece bez recepty. Mama Filipa
          • Gość: guest Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 13:29
            Czeste kapiele w krochmalu. I nie podawaj juz nic wiecej rozwalniajacego.
          • Gość: guest Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 19:07
            Clotrimazolum to maść na grzybicę a nie na odparzenia! Zanim zaczniesz leczyć zastanów się, co mogło spowodować odparzenia. Jako mama alergiczek stawiam na coś z diety - u nas koszmarne odparzenia powodował gluten. Po jego odstawieniu i tak ok. 2 miesiące czekałam na zagojenie dwóch kochanych pup. Potem po kilku kuracjach antybiotykowych dziewczynki znowu się odparzyły - wtedy to była grzybica i leczyliśmy to Clotrimazolem, ok. tydzień.A na zwykłe odparzenia najlepszy dla nas jest Tormentiol a Sudocrem w ogóle nie pomaga, więc może będziesz musiała poeksperymentować. Polecano mi też Linomag ale nie próbowałam.Życzę powodzenia,Magda
    • Gość: Barba Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 13:31
      Asiu tak jak dziewczyny wyżej pisały: Sudocrem, Penathen, maśc cynkowa- 2,3 dni (choc zmiany na skórze mogą wyglądać cały czas brzydko). Potem natłuścić linomagiem albo alantanem- u nas tylko takie leczenie sie sprawdziło , po natłuszzeniu skórka pupci różowiusieńka ( napisze tylko ze w takiej kolejności poleciła to robic dr pediatra)No i wietrzyć!
      • Gość: guest Re: Pupa ogien IP: *.* 13.09.02, 20:35
        mojemu Szymonowi pomaga tylko i wylacznie zwykla najzwyklejsza maka ziemniaczana, jeden dzien i po bolu
    • Gość: DorotaO. Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 14:39
      Zamiast podcierać delikatnie umyj. Polecam mąkę kartoflaną - bardzo stary i skuteczny sposób. Maścią musisz posmarować, a to boli. Mąką tylko posypać jak pudrem. A z maści najtańszy i najlepszy jest Tormentiol. Kiedyś moja córeńka miała straszliwie odparzoną pupcię i to właśnie przepisał lekarz.
    • Gość: magusia Re: Pupa ogien IP: *.* 09.09.02, 15:31
      Asia! Musisz się zdecydować albo maśc albo mąka czy inna zasypka bo jak skorzystasz z obu specyfików na raz to powstanie nieprzyjemne i drażniące mazidło. Ja oddaję swój głos na Sudokrem- jest rewelacyjny.
    • Gość: guest Re: Pupa ogien IP: *.* 11.09.02, 11:39
      Drogie Emammy,Jestescie wspaniale, rady pomogly. Pupcia Nati nie jest jeszcze taka jaka byc powinna ale jest duzo, duzo lepiej :). Jeszcze raz dzienkujemy za wasze rady.PozdrawiamyAsia i Nati z prawie zdrowa pupcia :)
    • Gość: guest Re: Pupa ogien IP: *.* 14.09.02, 14:49
      mam nadzieję, że pupcia Twojej córeczki już ma się dobrze. Jeśli jednak nie to proponuję Ci, choć to trudne, nie zważać na krzyki małej i pożądnie wysmarować, kilka razy dziennie pupcię warstwą kilogramową penatenem (niebieskie okrągłe pudełko, firma johnson and jonhson)Mojemu synkowi pomagała tylko taka terapia i to w miarę w szybkim czasie. Życzę powodzenia.
    • Gość: Ryba1 Re: Pupa ogien IP: *.* 14.09.02, 20:19
      Dobry jest też krem Aqastop dostępny w aptece. pozdrawiam Lidka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka