Dodaj do ulubionych

co potrafi roczne dziecko?

IP: *.* 18.11.02, 09:18
witam,co potrafi albo potrafilo wasze dziecko kiedy mialo roczek?wiadomo , ze rozwoj to sprawa indywidualna wiec nie trzeba sie martwic, ze np nie chodzi. Poza tym dziewczynki potrafia wiecej niz chlopcy...a jak jest ( bylo ) u was. dziekuje za wasze e-maile.pozdrawiam cieplo!joanka
Obserwuj wątek
    • Gość: MAMAKACPERA Re: co potrafi roczne dziecko? IP: *.* 18.11.02, 12:29
      Mój synuś ma 13 miesięcy, chodzi od 10 ale za to mało mówi. Papla po swojemu dużo ale żeby jakiś konrekt... ciężko. Wcale się tym nie przejmujemy. Mój mąż się śmieje, że Kacper jest "fizol" - lepiej mu idzie rozwój fizyczny (dość szybko siedział, podnosił się i chodził) za to gorzej intelektualny ;) Poza tym chyba standardy - papa, brawo czy kosi kosi, gdzie miś ma oko, gdzie jest lampa. Poszczycić mogę się jedynie tym , że bardzo ładnie myje ząbki - sam dopomina się o szczotkę. Tak naprawdę, to mój syn non stop porównywany jest przez moją mamę z siostrzenicą, którą mama się zajmowała. Jakoś nie zwacam nigdy na to uwagi. Każde dziecko ma indywidualny tryb i chyba nie o to chodzi, żeby coś przyśpieszać na siłę. A dodam jeszcze, że mały przez jakiś czas był pod obserwacją neurologa ze względu na poród kleszczowy. Po trzeciej wizycie pani doktor powiedziała, że zabieramy jej czas bo mały rozwija się zupełnie prawidłowo i mam przestać panikować. No i przestałam. Pozdrawiam Andzina
    • krysia_zdzisia_1 Re: co potrafi roczne dziecko? 15.10.14, 23:34
      Witam Was serdecznie smile Seks po ciąży? Lepiej, gorzej, czy bez zmian? To pytanie kierujemy do kobiet w okresie od 6 miesięcy do 1,5 roku po porodzie. Jesteśmy studentkami kierunku lekarskiego i prosimy o uzupełnienie poniższej anonimowej ankiety, która pozwoli nam zwiększyć wiedzę na ten temat i lepiej opiekować się przyszłymi pacjentkami. LINK: docs.google.com/forms/d/1N_ttSaGXIhIULIc0rsEZxhgu90e9qgyZu1C5K8B8_rU/viewform?formkey=dGhXS0hOOFZSUkNsUzYwVFRPa3BXNnc6MQ Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka