Dodaj do ulubionych

2 dniowe rozstanie

IP: *.* 13.02.03, 19:04
Czy 11 miesięczne dziecko zniesie rozstanie z mamą na dwa dni pod opieką tatusia? Czy to nie będzie małej za długo? Na razie maleństwo ma 7 miesięcy, ale czy mam wyjechać w czerwcu muszę zdecydować teraz. Poradźcie!Ulka
Obserwuj wątek
    • Gość: malgosia.dz Re: 2 dniowe rozstanie IP: *.* 13.02.03, 21:46
      Witaj!Dziecko na pewno wytrzyma, pytanie czy wytrzyma mamusia?Może przez te kilka miesięcy powoli przygotowuj maleństwo na rozstanie. Zostawiaj go babci. Może nawet na cały dzień, a potem noc. O ile nie karmisz dziecka piersią - nie powinno być większego problemu. Jeśli karmisz- maluchowi może brakować nie tyle mleczka (bo te można ściągnąć), ale samego przytulenia się do cycusia. Jeśli dziecko zostaje z tatusiem - to jest pewna szansa, że zapomni o cycusiowych smutkach.Jednak z doświadczenia wiem, że najbardziej podczas rozstania tęskni mama. Nawet wtedy gdy marzyła o tym by w końcu odpocząć.Pozdrawiam. Małgosia
    • Gość: bonia Re: 2 dniowe rozstanie IP: *.* 13.02.03, 22:14
      Dziecko na pewno wytrzyma dwudniowe i dłuższe rozstanie. Na pewno nikt (przynajmniej świadomie) nie zrobi mu w tym czasie krzywdy, świat się nie zawali itp. Rozumiem, że masz obawy, ale najprawdopodobniej nieuzasadnione. Ja od czasu do czasu wyjeżdżam gdzieś sama: służbowo lub dla higieny psychicznej z koleżanką na wędrówki po górach i nie zauważyłam, aby z tego powodu moja córcia cierpiała. Grunt to Twoje pozytywne nastawienie do wyjazdu.
    • Gość: El Re: 2 dniowe rozstanie IP: *.* 14.02.03, 12:16
      Ula, mam ten sam problem, który zesztą poruszyłam na forum niemowlę. Tyle tylko, że karmię piersią i musze wyjechać na 10 dni. Tez mam mase problemów z ta sprawą idokładnie cie rozumiem- co bedzie ze spaniem, jedeniem no i czy mni pozna po rozstaniu, jak to przezyjemy. Eh aż drżę na samą myśl.Trzymj sie El

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka