Dodaj do ulubionych

słone paluszki

15.01.07, 15:35
moja córka ma 14 miesięcy i bardzo lubi słone paluszki. wiem, że sól jest
niezdrowa i boje sie jej podawać. gdy jej odmawiam podania to ona płacze. co
wy sądzicie o tym?
Obserwuj wątek
    • magdamroziuk Re: słone paluszki 15.01.07, 15:38
      Nie jedz przy dziecku, nie będzie widzieć to i nie będzie prosić. A w
      paluszkach jest jeszcze niezdrowy tłuszcz cukierniczy i często wiele różnych
      innych dodatków. Oczywiście raz na jakiś czas jak kilka zje i nie szkodzą, to
      nie żałuj i tylesmile)
      • dorota.alex Re: słone paluszki 15.01.07, 16:32
        moi tez uwielbiaja. zanim dam do raczki to staram sie chociaz oskubac z soli. Ale teraz sa juz na tyle
        duzi, ze widza co robie i awanturuja sie smile. Na szczescie paluszki sa baaardzo zadko - znacznie czesciej
        jest ulubiona papryka, ogorek, rzodkiewka sopel lodu, kielki i ostatni przeboj - listki bazylii smile
    • ada11152 Re: słone paluszki 15.01.07, 21:10
      moja mała Marta ma 11 miesięcy a nie płacze tylko się drze za paluszkami, ja jej
      po prostu obłupuję sól z paluszków
      • agnieszkaela Re: słone paluszki 15.01.07, 22:05
        Nie tyle sol jest szkodliwa, co reszta dodatkow do paluszkow. Ja bym radzila
        nie jesc przy dziecku. Choc wiem, ze to nie latwe.
        • alexa-75 Re: słone paluszki 15.01.07, 23:08
          Ja też "skubałam" sól z paluszków. A żeby małego trochę oszukać - zostawiałam w
          woreczku kilka sztuk paluszków, a resztę chowałam. Kładlam na stolik ten
          woreczek z zawartością i jak zjadł wszystkie i chciał jeszcze to pokazywałam na
          pusty woreczek i mówiłam "ojej, wszystkie zjadłeś i więcej nie ma, pójdziemy
          jutro do sklepu i kupimy".
    • marghe_72 Re: słone paluszki 15.01.07, 23:57
      nie kupuj
      proste, nie ?
      • silanka Re: słone paluszki 16.01.07, 14:53
        Można kupić paluszki z sezamem, albo nie kupować wcale. Dziecko chce dostać to,
        co widzi - jak nie będzie tego w domu, to nie będzie problemu. My kupowaliśmy
        paluszki z sezamem, ale wtedy nie pomyślałam, że paluszki same w sobie mogą być
        niezdrowe. Idąc tym tropem, to niewiele rzeczy można byłoby dawać dziecku, bo
        co tak naprawdę jest bardzo zdrowe? Nie można przesadzać - wszystko w umiarze
        będzie OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka