agniesia59 15.01.07, 15:35 moja córka ma 14 miesięcy i bardzo lubi słone paluszki. wiem, że sól jest niezdrowa i boje sie jej podawać. gdy jej odmawiam podania to ona płacze. co wy sądzicie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdamroziuk Re: słone paluszki 15.01.07, 15:38 Nie jedz przy dziecku, nie będzie widzieć to i nie będzie prosić. A w paluszkach jest jeszcze niezdrowy tłuszcz cukierniczy i często wiele różnych innych dodatków. Oczywiście raz na jakiś czas jak kilka zje i nie szkodzą, to nie żałuj i tyle) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: słone paluszki 15.01.07, 16:32 moi tez uwielbiaja. zanim dam do raczki to staram sie chociaz oskubac z soli. Ale teraz sa juz na tyle duzi, ze widza co robie i awanturuja sie . Na szczescie paluszki sa baaardzo zadko - znacznie czesciej jest ulubiona papryka, ogorek, rzodkiewka sopel lodu, kielki i ostatni przeboj - listki bazylii Odpowiedz Link Zgłoś
ada11152 Re: słone paluszki 15.01.07, 21:10 moja mała Marta ma 11 miesięcy a nie płacze tylko się drze za paluszkami, ja jej po prostu obłupuję sól z paluszków Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: słone paluszki 15.01.07, 22:05 Nie tyle sol jest szkodliwa, co reszta dodatkow do paluszkow. Ja bym radzila nie jesc przy dziecku. Choc wiem, ze to nie latwe. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa-75 Re: słone paluszki 15.01.07, 23:08 Ja też "skubałam" sól z paluszków. A żeby małego trochę oszukać - zostawiałam w woreczku kilka sztuk paluszków, a resztę chowałam. Kładlam na stolik ten woreczek z zawartością i jak zjadł wszystkie i chciał jeszcze to pokazywałam na pusty woreczek i mówiłam "ojej, wszystkie zjadłeś i więcej nie ma, pójdziemy jutro do sklepu i kupimy". Odpowiedz Link Zgłoś
silanka Re: słone paluszki 16.01.07, 14:53 Można kupić paluszki z sezamem, albo nie kupować wcale. Dziecko chce dostać to, co widzi - jak nie będzie tego w domu, to nie będzie problemu. My kupowaliśmy paluszki z sezamem, ale wtedy nie pomyślałam, że paluszki same w sobie mogą być niezdrowe. Idąc tym tropem, to niewiele rzeczy można byłoby dawać dziecku, bo co tak naprawdę jest bardzo zdrowe? Nie można przesadzać - wszystko w umiarze będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś