maja98 26.01.07, 10:26 Niestety stało sie mojemu prawie czteroletniemu synowi spodobal sie wyraz na literke k.Powtarza go dosyc czesto ja nie wiem co robic karac,tlumaczyc ze tak nie wolno,nie zwracac wogole uwagi??Prosze bardzo o rade! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Przeklinanie 26.01.07, 10:29 ignorować, odwracać uwagę, ale nie uporczywie, by nie kojarzył tego z wymawianym wyrazem. Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: Przeklinanie 26.01.07, 10:34 Właśnie,nie zwracać jak mówi to słowo uwagi,zobaczy,że nikogo to nie rusza i samo przestanie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulaw Re: Przeklinanie 26.01.07, 16:43 przy 4latku nie ma co udawać że tego nie slyszymy. poza tym 4 latek dobrze wie do czego to słowo służy... Mały oczekuje od nas konkretnego komunikatu - że jest to slowo bardzo brzydkie, nie podoba nam się baaardzo. 4latek to nie 2,5 latek, sorry, ale jak kopnie kogos w łydkę ze złości to tez udamy, ze jest to normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: Przeklinanie 26.01.07, 17:45 madziulaw,wiesz,to zależy od dziecka.Mojej koleżanki córka jak miała właśnie 4latka nauczyła się mówić d..pa.Jak koleżanka tłumaczyła,że nie wolno itp. to ona swoje i to głośno i w kółko.A jak przestała zwracać na to uwagę,to dziecku się znudziło bo wiedziało,że się na nie nie zwraca uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: Przeklinanie 26.01.07, 17:47 Wiadomo każdy ma inne sposoby,u jednego działają u innego nie.A autorka wątku może wypróbować wszystkie sposoby-może któryś zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś