novela30 14.05.07, 10:05 Witam chcialam zapytac czy przygotowujecie mieszanke mleczna na wodzie mineralnej waszym dwulatkom czy to juz przesada ...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bri Re: woda do picia 14.05.07, 10:09 Sami nie pijemy nieprzegotowanej wody z kranu i dziecku też nie dajemy. Dolewam mineralnej czasem jak robię jej kaszkę ale tylko dlatego, że jest zimna a woda z czajnika nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusia Re: woda do picia 14.05.07, 10:15 nie wiem czy przesada czy nie. Ja robie na wodzie przegotowanej od dawna. W zasadzie brałam tylko wode mineralna i własny czajnik na wyjazdy, w razie gdyby była nie smaczna, twarda woda. Ale tez często chłodzę mleko mineralną, wiec tylko część to woda przegotowana. Jak masz chęć to rób na mineralnej, a jak sie boisz dać zwykła to spytaj lekarza. Ja bym nie demonizowała wody z kranu aha, mój synek ma 19 m-cy i od przegotowanej mu się chyba nic nie stało.... Odpowiedz Link Zgłoś
novela30 Re: woda do picia 14.05.07, 10:17 Dzieki dziewczyny, jestem chyba mama przewrazliwiona ale niektore mamy tak chyba maja Odpowiedz Link Zgłoś
asinek68 Re: woda do picia 14.05.07, 10:22 wszystko robię na mineralnej dla nas (i herbatę i zupę i nawet ziemniaki na niej gotuję), więc tym bardziej dla małej. Mieszkam w W-wie i widzę od czasu do czasu jaka żółta woda leci z kranu. Bleee! Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: woda do picia 14.05.07, 10:49 witaj w klubie! Warszawska woda to horror i robię dokładnie tak jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
frid_ka Re: woda do picia 17.05.07, 10:51 Całkowicie się z Wami zgadzam (też mieszkam w Wawie) Nie daję córce wody z kranu, nawet przegotowanej, chociaż ma 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś