Dodaj do ulubionych

Woda z kranu

14.05.07, 13:17
Czy któraś z was daje swoim 2 latkom wodę z kranu przefiltrowaną w bricie nie
przegotowaną czy gotujecie?
Obserwuj wątek
    • magdamroziuk Re: Woda z kranu 14.05.07, 13:33
      Pfuj, nie tknęłabym nieprzegotowanej wody, nawet trzykrotnie przefiltrowanej
      przez Britę. Ale nie wiem, gdzie mieszkasz i jaka tam woda. U nas paskudna.
      Synek pije Żywiec albo Dobrawę niegazowane, ostatnio Nestle, bo butelki mu suę
      spodobały.
      • truscaveczka Re: Woda z kranu 14.05.07, 13:35
        Ja bym Żywca nie dała <błeeee>
        Sama pijam wodę z Britty, ale u nas jest bardzo dobra woda, ozonowana i wspaniała smile
        • magdamroziuk Re: Woda z kranu 14.05.07, 13:39
          > Ja bym Żywca nie dała <błeeee>

Akurat tę wodę zalecili mu w poradni metabolicznej w niemowlęctwie i chętnie
          pija do tej pory. To bardzo dobra woda, nie wiem, czemu ble. Kranówa, to co
          innego (w Polsce oczywiście, na zachodzie bywa czysta kranówa, w Niemczech np).
          • komputer38 Re: Woda z kranu 14.05.07, 13:43
            Ja właśnie mieszkam w niemczech.
            • magdamroziuk Re: Woda z kranu 14.05.07, 15:43
              To się może dowiedz w Waszym magistracie (jakimś urzędzie lokalnym) o czystość
              wody. Mój kuzyn mieszka w zagłębiu Ruhry i tam piją wodę prosto z kranu, ja
              byłam kiedyś w Saarbruecken i woda w kranie była pyszna - bez smaku zapachu,
              jak woda źródlana. Też mówili mi, że mogę bezpiecznie pić bez przegotowania.
              Zazdroszczę ludziom takiej wody w kranie! W Warszawie ta nieraz po prostu
              śmierdzi...
          • bunny.tsukino Żywca też bym nie dała 14.05.07, 16:59
            A gdzie mieszkasz?
            Woda żywiec zdrój jest szczawem. Ogólnie wody z okolic Beskidu itp są szczawami.
            Nie chcę się mądrzyć, ale na zajęciach miałam oznaczanie parametrów fizycznych
            wody i wyszło, że Żywiec jest jakościowo gorszy od krakowskiej kranówy.

Ale odpowiednia reklama dźwignią handlu.
            • truscaveczka Re: Żywca też bym nie dała 14.05.07, 19:28
              Ano smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka