komputer38 14.05.07, 13:17 Czy któraś z was daje swoim 2 latkom wodę z kranu przefiltrowaną w bricie nie przegotowaną czy gotujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdamroziuk Re: Woda z kranu 14.05.07, 13:33 Pfuj, nie tknęłabym nieprzegotowanej wody, nawet trzykrotnie przefiltrowanej przez Britę. Ale nie wiem, gdzie mieszkasz i jaka tam woda. U nas paskudna. Synek pije Żywiec albo Dobrawę niegazowane, ostatnio Nestle, bo butelki mu suę spodobały. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Woda z kranu 14.05.07, 13:35 Ja bym Żywca nie dała <błeeee> Sama pijam wodę z Britty, ale u nas jest bardzo dobra woda, ozonowana i wspaniała Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: Woda z kranu 14.05.07, 13:39 > Ja bym Żywca nie dała <błeeee> Akurat tę wodę zalecili mu w poradni metabolicznej w niemowlęctwie i chętnie pija do tej pory. To bardzo dobra woda, nie wiem, czemu ble. Kranówa, to co innego (w Polsce oczywiście, na zachodzie bywa czysta kranówa, w Niemczech np). Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: Woda z kranu 14.05.07, 15:43 To się może dowiedz w Waszym magistracie (jakimś urzędzie lokalnym) o czystość wody. Mój kuzyn mieszka w zagłębiu Ruhry i tam piją wodę prosto z kranu, ja byłam kiedyś w Saarbruecken i woda w kranie była pyszna - bez smaku zapachu, jak woda źródlana. Też mówili mi, że mogę bezpiecznie pić bez przegotowania. Zazdroszczę ludziom takiej wody w kranie! W Warszawie ta nieraz po prostu śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
bunny.tsukino Żywca też bym nie dała 14.05.07, 16:59 A gdzie mieszkasz? Woda żywiec zdrój jest szczawem. Ogólnie wody z okolic Beskidu itp są szczawami. Nie chcę się mądrzyć, ale na zajęciach miałam oznaczanie parametrów fizycznych wody i wyszło, że Żywiec jest jakościowo gorszy od krakowskiej kranówy. Ale odpowiednia reklama dźwignią handlu. Odpowiedz Link Zgłoś