Dodaj do ulubionych

2-latek - co mógłby ćwiczyć?

06.07.07, 15:47
Mój syn ma 2 lata i 2 miesiące. Energia go rozpiera, uwielbia się ze swoim
tatą mocować, boksować, uwielbia przerzuty i różne wygibasy. Do żłobka ani do
przedszkola na razie nie będzie chodził. Mój mąż myśli o jakiś zajęciach
sportowych albo parasportowych, rekreacyjnych, żeby się trochę wyszalał (syn
znaczy), no i miał jakąś atrakcję przynajmniej raz w tygodniu. Co taki dwu-,
dwuipółlatek mógłby ćwiczyć?
Coś w Trójmieście, jak ktoś wie, albo ogólne porady. Będę b. wdzięczna smile
Obserwuj wątek
    • znaniec1 Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 06.07.07, 16:05
      sa zajecia muzyczne Kreatywka i szkoła Yamaha, poszukaj na forum Trojmiasto,
      był taki wątek
      • znaniec1 Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 06.07.07, 16:08
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=617&w=57066249&a=57066249
        znalazłam, byłam z synkiem raz ale niezbyt mu sie spodobało, ale moze mało
        bylismy wytrwali
    • cyborgus Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 06.07.07, 16:20
      jakies zajecia gimnastyczne. moja 2 latka od roku chodzi na gimnastyke, i duzo
      jej to daje. robi fikolki, chodzi po rownowazni, potrafi dluzej wisiec na
      drazku niz mama, itpsmile)
      • majas11 Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 06.07.07, 16:41
        Z jakiego miasta jestes? Mozesz napisac cos wiecej o tej gimnastyce, czy jest
        to jakas secjalna szkoła - chętnie pochodziłabym ze swoją córka, ale myślałam
        ze jest jeszcze za mała.
        • magdacierniakbajer Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 07.07.07, 21:46
          Ja też mam córkę, którą energia rozpiera.Co prawda teraz ma prawie 3 lata ale od
          prawie roku chodzę z nią na basen. Po 1,5 godziny jest tak "wyciszona" i
          wygłodniała,że nawet ziemniaki na które ciężko ją normalnie namówić znikają z
          talerzyka. Polecam tym bardziej,że to też ciekawa forma wypoczynku ale rodzica
          czy opiekuna.
          • marysienka110 Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 07.07.07, 22:01
            Jak karol mial poltora to chodzilismy na skrzypeczki z umuzykalnieniem dla maluszkow.
            A teraz (ma dwa) chodzi do przedszkola i tam w czwartki maja cos w stylu lekkiej atletyki dla dzieci.
            W sali sportowej sa drazki i to wszystko co tam trzeba dla dzieci.
            • olamazur Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 07.07.07, 23:07
              > znaniec1:
              > sa zajecia muzyczne Kreatywka i szkoła Yamaha, poszukaj na forum Trojmiasto,

Na kreatywkę chodziliśmy i to już nie dla nas, tam nie można się wyszalec ;-(
              Chętnie sprawdzę, co to jest Yamaha, dziękuję!

> cyborgus:
              > jakies zajecia gimnastyczne. moja 2 latka od roku chodzi na gimnastyke, i
              > duzo jej to daje. robi fikolki, chodzi po rownowazni, potrafi dluzej wisiec
              > na drazku niz mama, itpsmile)

O, to by było akurat! Możesz napisac cos więcej? W Trojmieście to jest?

> magdacierniakbajer:
              > Ja też mam córkę, którą energia rozpiera.Co prawda teraz ma prawie 3 lata
              > ale od prawie roku chodzę z nią na basen. Po 1,5 godziny jest tak "wyciszona"
              > i wygłodniała,że nawet ziemniaki na które ciężko ją normalnie namówić znikają
              > z talerzyka. Polecam tym bardziej,że to też ciekawa forma wypoczynku ale
              > rodzica czy opiekuna.

Zastanawiałam się nad basenem, ale wydaje mi się, że mój synek będzie się tego
              bał. No ale jak nie spróbujemy, to się nie dowiemy. Dzięki za podpowiedź.

> marysienka110:
              > Jak karol mial poltora to chodzilismy na skrzypeczki z umuzykalnieniem

Możesz napisac cos więcej? Co to za zajęcia, kto organizował? W Trojmieście to
              jest?
    • beatazet Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 08.07.07, 22:20
      basen
    • o-cool-istka Re: 2-latek - co mógłby ćwiczyć? 09.07.07, 07:47
      Polecam basen. Nie ma lepszych i bardziej bezpiecznych zajęc ruchowych dla
      dziecka w tym wieku. Mieszkasz w dużym mieście, więc nie będziesz miała
      problemu z przyłączeniem się do jakiejś grupy.
      Polecam też zajęcia umuzykalniające z elementami rytmiki - wielka możliwość
      wyżycia się dla dziecka.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka