Dodaj do ulubionych

Bardzo przydatny link - normy badań dla dzieci.

17.07.07, 14:53
Bardzo długo szukałem norm dla dzieci. Moje dziecko przeszło hospitalizację,
a normy laboratoryjne podawane razem z wynikami dotyczyły dorosłych. Mało
kiedy laboratorium, a nawet lekarze znają normy dla noworodków, niemowlaków
i dzieci. Dlatego wklejam bardzo przydatny link. Stronę odkryłem przypadkowo
niedawno. Może się komuś przyda. Pzdr. Troskliwy tata.

www.zum.org.pl/2.2.5.html
Obserwuj wątek
    • pucka1234 Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 17.07.07, 15:06
      Bardzo dziękuję, ja na pewno skorzystam!
    • mswet Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 17.07.07, 16:53
      Dziękuję, bardzo przydatne, napewno skorzystam.
    • pikum Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 17.07.07, 17:11
      Świetna stronka.Oprócz norm badaniowych można sprawdzić dawkowanie leków i co
      nieco o nich poczytać.Dzięki!
      • madziulec Jesli ktos potrzebuje o lekach - pytajcie... 02.08.07, 23:39
        Moge zawsze wyslac informacje - ulotke leku dopuszczonego w Polsce z dawkowaniem itp.
    • konefka29 Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 17.07.07, 18:45
      Dzieki, na pewno sie przyda!
      • sebaga Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 17.07.07, 21:48
        dzięki
    • mamaigiiemilki Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 17.07.07, 22:02
      dzieki!
    • muress Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 18.07.07, 09:50
      te podziekowania to głownie dla osoby, ktora stworzyla strone: Magdy -
      Madziulca smile i osób, które wniosły swój wkład w stronę. A forum związane ze
      stroną (Refluks) znajduje się całkiem blisko, po sąsiedzku.
    • madziulec Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 02.08.07, 23:40
      Serdeczne dzieki za propagowanie czegos, co nam spedzalo sen z oczu. nam, to znaczy rodzicom dzieci majacych problemy z ukaldem moczowym.
      Jesli komus sie przyda - polecamy sie i cieszymy, ze nasza praca nie poszla na marne wink To naprawde powoduje, ze chce sie dalej cos robic.
      • ntc Re: do madziulec. 03.08.07, 12:28
        madziulec napisała:

> Serdeczne dzieki za propagowanie czegos, co nam spedzalo sen z oczu. nam, to
        zn
        > aczy rodzicom dzieci majacych problemy z ukaldem moczowym.
        > Jesli komus sie przyda - polecamy sie i cieszymy, ze nasza praca nie poszla
        na
        > marne wink To naprawde powoduje, ze chce sie dalej cos robic.

Ja poleciłem tą stronkę. Moje dziecko, problemy neurologiczne (+refluks),
        przeszło setki badań, przede wszystkim krwi w laboratoriach Kraków,Katowice-
        Ligota,Warszawa. Mając w ręku wyniki, poza konsultacją z lekarzem prowadzącym,
        nie miałem możliwości własnej ich analizy. Jestem typem człowieka, który męczy
        temat do bólu. Pomimo innego wykształcenia (nie medycznego) mając wyniki badań
        można dojść samemu do pewnych wniosków. Przecież podobnie postepują lekarze.
        Kilku lekarzy na mojej drodze męki nie miało nawet norm dla noworodków i
        niemowlaków. Bazowali na normach dla dorosłych. Dlatego dziękuję, dziekuję ...
        i chylę czoła za Waszą pracę.
        PS
        Na szczęście u nas wszystko po roku wraca do normy. Pozdrawiam Wszystkich
        zatroskanych o swoje maluszki rodziców.
        • madziulec Re: do madziulec. 03.08.07, 17:46
          Praca jeszcze nie jest nawet w polowie wykonana wink
          moze gdzies w 1/3 wink

nawet sama nie wiem wink strona wymaga pewnych przerobek, pewnych napewno udogodnien, wstawienia nowych opracowan, ktorych mamy multum od lekarzy...

Naprawde to mialo widziec, ze cala praca po (czesto) nocach komus si eprzydaje i ze iles dzieci dzieki temu trafia do polecanych, dobrych lekarzy, jest wlasciwie leczonych, nie dostaje niepotrzebnie antybiotykow i zdrowieje wink A o to nam chyba wszystkim chodzi, by nasze dzieci byly zdrowe
    • sobiesia Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 03.08.07, 09:50
      stronka jest genialna!
      DZIęKI! DZIęKI! DZIęKI!!!
      • madziulec Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 03.08.07, 17:47
        Przesadzasz i nei mowie tego ze skromnosci.
        Po jakims czasie widze na niej sporo bledow i sporo rzeczy do popraweinia wink

Mysle, ze za jakis czas sie wezme znowu wink I wtedy znow wszyscy zostana zarzuceni nowymi informacjami
    • annakate Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 03.08.07, 21:08
      Patrz, madziulec, a tu jak komuś potrzebne to powiesili. I nie przeszkadza,
      chociaz na pewno nie wszyscy korzystają.
      • madziulec Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 03.08.07, 21:19
        I popatrz - tez moje wink Czyli jednak nie decyzja polityczna wink
    • bj32 Siatki centylowe 05.08.07, 18:41
      www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79338,1326221.html
    • bj32 Opóźnienie mowy 12.08.07, 17:52
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17669
    • anol Re: Bardzo przydatny link - normy badań dla dziec 17.08.07, 12:08
      dzieki bardzo.
    • olunia75 Re: morfologia ponownie 17.08.07, 18:34
      badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html
    • madzia1708 super pomysł z podpięciem tego wątku na górze :O) 20.08.07, 15:17
      podam linki z domu, mam w ulubionych surprised)
    • bj32 Grupy krwi 08.09.07, 18:57
      jakie dzieci mogą dziedziczyć
      www.byckobieta.pl/grupa-krwi-dziecka.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka