Dodaj do ulubionych

Chrzest - jaki prezent?

30.09.03, 18:11
Dziewczyny ! Będę Matką Chrzestną dla dziewczynji mojej koleżanki , poradzcie
jaki prezent ofiarować dziecku ? Napewno macie jakieś pomysły ? Pomóżcie.
Anna.
Obserwuj wątek
    • sugar_mama_danielcia Re: Chrzest - jaki prezent? 30.09.03, 19:21
      W zeszla niedziele chrzcilismy naszego synka. Danielus dostal od mamy
      chrzestnej zloty lancuszek z medalikiem oraz sliczna pluszowa zabawke. Mysle,
      ze prezent jest fajny i stosowny do okazji.
      Z ciekawszych prezentow od innych gosci dostalismy biblie pol po angielsku pol
      po polsku (mam meza, ktory mowi wylacznie po angielsku) oraz pare drewnianych
      slicznych zabawek. Oprocz tego troche religijnych ksiazeczek dla maluszkow,
      pieknie wydanych ksiazek z polskimi wierszami i rymowankami,kwiaty. Czekoladki
      (chyba dla rodzicow, no nie???) wedlug mnie byly malym niewypalem. Ale co
      tam...

Pozdrawiam
      mama swiezo ochrzczonego synka - Sugar
      • karina17 Re: Chrzest - jaki prezent? 30.09.03, 21:12
        nasza córcia dostała od chrzestnego złoty łańcuszek z wisiorkiem w kształcie
        serduszka, kocyk i ubranka. Od chrzestnej zabawki Tiny Love a od dziadków kasę.
        Od znajomej mojej mamy (czym mnie zaskoczyła) recznie malowaną na zamówienie
        ikonę!
        Myslę, że od chrzestnych najlepsze są prezenty-pamiątki typu: łańcuszki,
        biblie, obrazki itp. coś co by przypominało ten ważny dzień i osobę która wraz
        z dzieckiem w nim uczestniczyła.

pozdrawiam Karina mama Pauli
    • natalii11 Re: Chrzest - jaki prezent? 30.09.03, 21:17
      Uważam ,że prezent na chrzest powinien stanowić pamiątkę na całe życie z
      prezentów moich dzieci najbardziej spodobał mi się wizerunek Matki Boskiej
      wykonany ze srebra w połączeniu ze szkłem i wygrawerowanym napisem. Może też
      być medalik
      • mika.r Re: Chrzest - jaki prezent? 30.09.03, 21:24
        Cześć.
        Wspaniałym prezentem jest złota bransoletka z blaszką i wygrawerowanym
        imieniem.Moje dziewczyny(Natalia 14 lat i Julia 4,5 m-ca)dostały takie.Natalia
        dziś bardzo się nią cieszy no i może ją nosić.Mała też ma swoją na
        rączce.Swietnie to wygląda u takiego maluszka.Jest i pamiątka, i coś co będzie
        nosić zawsze.
        Pozdrowionka
        Monika
        • ochotka69 Re: Chrzest - jaki prezent? 01.10.03, 08:31
          Też jestem za tym zeby prezenty były symboliczne. Fajnym pomysłem wyczytanym
          tutaj była srebrna łyżeczka z wygrawerowaną datą i godziną urodzin dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka