Dodaj do ulubionych

prezent na urodziny

07.10.03, 20:29
No własnie...mój synek jest zaproszony na urodziny do swojej 7-letniej
kuzynki. Co kupić takiej dziewczynce? Czy są jakieś rzeczy, które są wsród 7-
latek modne, co sprawiłoby jej radość. Wiem, ze lubi rysować, malować,
czytać, ale książkę bałabym się kupić, bo to dom, w którym dużo się czyta i
mogłabym się powtórzyć. No i nie wiem...
A dodatkowo ta 7-latka ma 11 - letniego brata i chciałabym jemu też jakiś
drobiazg podarować, zwłaszcza ze na jego urodzinach nie bywamy (mój 4-latek
za mały na takie dorosłe towarzystwosmile). No i 11-latkowi to juz w ogole nie
wiem co podarowac! Poradźciesmile
Obserwuj wątek
    • mamatrojki Re: prezent na urodziny 07.10.03, 23:22
      Kolorowe drobiazgi "szkolne". Pamiętnik na kluczyk. Skarbonka, ale to może być
      drażliwe... Gumeczki, spineczki, koraliczki. Farby do malowania na szkle, albo
      na koszulkach. Roślinka do hodowania. Duży, kolorowy ręcznik (a drugi dla
      brata...). Flamastry - pieczątki (Crayola). A może coś kolekcjonuje?
      Dla brata: Duża, kolorowa mapa do powieszenia na ścianie. Zestaw praktycznych
      segregatorów tekturowych, albo taki A4 na koszulki z notatkami. Gra logiczna,
      np Wieża Hanoi. Duże pudło wafelków Prince Polo...Buziaczki, miłej imprezy!
      • anma Re: prezent na urodziny 08.10.03, 13:35
        Jejku, strasznie Ci dziękuję!!!!Tyle pomysłów, ze nie wiem ktory wybracsmile)
        Podoba mi się ten z ręcznikami i te flamasry - pieczątki muszą byc fajne.
        Poszukam. No i te farby do malowania na szkle też kuszą....Super pomysły,
        jeszcze raz dziękuję.
        A te "przybory do włosów" juz wykorzystałam w zeszłym roku na 6 urodzinkismile)
        Pa.
    • anma NICI 08.10.03, 13:45
      To jeszzce raz ja. Ktoś mi jeszcze podpowiedział gadżety NICI. Czy coś wiecie
      na ten temat, czy to wśród 7 -latków też modne, czy raczej wśród starszych? I
      co warto kupić? To juz tak dodatkowo pytam....
      • burza4 Re: NICI 08.10.03, 14:14
        Moje dziecko w tym wieku obdarowywało i dostawało właśnie mnóstwo duperelek z
        tej serii, no i z Diddla - ale te gadżeciki sa dość drogie - byle breloczek
        kosztuje ponad 20 zł. Mogę ci jeszcze podpowiedzieć, że w supermarketach są
        takie zestawy po około 20-30 zł(niestety nie pamiętam nazwy firmy) do różnego
        rodzaju rękodzieła - np. zestaw do wyplatania bransoletek na rękę, zestaw do
        malowania (jest tam obrazek z zaznaczonymi detalami który trzeba pomalować
        odpowiednio ponumerowanymi farbami - zależnie od wieku inny jest stopień
        trudności - mniejsze elementy) - moja córka to bardzo lubiła, a zdaje się
        wspomniałaś, że mała lubi rysować...
      • zarra Re: NICI 08.10.03, 14:16
        Hej, tu mama 9 latki. Gadzety NICI właśnie wtedy jej się zaczęły-jak miała 7
        lat. Popieram pomysł z farbami do malowania na szkle. Moja Zuzia bardzo lubi
        wszelkie prace plastyczne no i te malowanki na szkle są u niej nr 1 od dwóch
        lat. Mamy przy okazji fajnie ozdobione mieszkanie-lustra, okna, akwaria.
        Polecam.
        ZarraOla
        • anma malowanie na szkle 08.10.03, 15:29
          Dzięki za pomysły. Czy te zetawy do malowania na szkle kupuje sie też w
          supermarketach czy raczej w specjalistycznych sklepach z art, malarskimi?
          Przeprasza za takie pytanie, ale jak na razie moje 4-letnie dziecie z rac
          plastycznych uznaje jedycie gniecenie ciastoliny, nawet kredkami nie chce
          rysować, więc w temacie malowania jestem póki co "zielona"smile)
          • mamatrojki Re: malowanie na szkle 09.10.03, 19:30
            W specjalistycznych już bardziej fachowe, dla malujących już od jakiegoś czasu,
            i b. drogie. Polecam zestawy dla dzieci ze sklepów z zabawkami alb supermark.,
            moja córa ma zestaw f-my Marabu, który sprawdza się b. dobrze, nabyłam w Leroy
            Merlin. Buziaczki, Magda.
            • ekachna Re: malowanie na szkle 10.10.03, 07:05
              W dobrym sklepie z pasmanterią możesz kupić takie wyszywanki dla dzieci. Jest
              to materiał w ramce, z wyrysowanym wzorem i kompletem kolorowych nici.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka