magda292 24.10.08, 18:19 czy tylko kolejny mój wątek zostanie usunięty lub przeniesiony na inne forum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 24.10.08, 20:04 Może napisz do bj32 na priv? To będzie bardziej skuteczne, bo jak znam życie, ten wątek też pójdzie na osła... Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 24.10.08, 20:59 zona_mi pisałam już dwukrotnie, nie wiem dlaczego usunięto mój watek o jąkaniu z tego forum, bo nikt mi na to pytanie nie odpowiedział. Zostałam przeniesiona na forum "zaburzenia mowy i słuchu", gdzie głównie udzielają się rodzice dzieci niesłyszących lub niedosłyszących a drugi watek właśnie na osła. takie postępowanie jakoś moderatora jakoś zniecheca do forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 24.10.08, 21:16 Pisalaś na forum, czy emailem? forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 24.10.08, 21:28 pisałam na forum, ale wiem, że moderator przeczytał mój wątek, ponieważ zostałam odesłana do tematu jakanie na forum "zaburzenia słuchu i mowy", tylko, że moderator nie zauważył, że wątek ten powstał po moim, a ja naprawdę szukałam tam informacji i wcześniej nic nie znalazłam. Z resztą tu sporo dziewczyn dzieli się zmartwieniami dotyczącymi mowy maluszków a nie wszystkie wątki są usuwane, nie będę tu przytaczac konkretnych przykładów, bo nie o to chodzi, nie rozumiem tylko czym kieruje się moderator w swoim postepowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawenta Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 09:38 ja jak przeszłam z niemowlaków na małe dziecko to bardzo się zdziwiłam, tam nie są przenoszone wątki to po pierwsze, po drugie moderator małego dziecka ma chyba nas za niedorozwinięte umysłowo, jeżeli ktoś pyta o ortopedę z warszawy i pyta na tym forum a nie na innym to widocznie ma ku temu powód, pomyślmy może dlatego że tam jest mała aktywnośc i rzadko kiedy ktoś odpisuje, wiem bo sama zakładałam wątek na trójmieście do dziś ani jednej odpowiedzi, a tam gdzie mają odpowiadac specjaliści, specjalista olał mój problem, u nas zawsze ktoś odpowiada, matki zakładają wątki tu aby inne matki dzieliły się doświadczeniami na różne tematy, ja zawsze dostawałam odpowiedz na moje pytania, z różnych kategorii, i zdrowie, rozwój, zachowania dziecka no po prostu wszystko, to forum jest super ale moderator się na nas uwziął, co prawda mi jeszcze wątku nie przeniósł, ale innym sporo z tego co czytam i wkurza mnie to powiem szczerze, ja na waszym miejscu coś bym z tym zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 10:40 a mnie coś bierze, jak mamuśka jedna z drugą uważają forum ogólnopolskie za forum warszawskie. Zawsze klikam na kosz. "Uwielbiam" też wątki pytające o lekarza z jakiejś ulicy, gdzie warszawianka się domyśli, że to ulica z jej miasta. To strasznie pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
artjoasia Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 10:44 Jasne, proponuję spalić ją na stosie, a przedtem dla pewności przebić osinowym kołkiem. Dziewczyny, wyluzujcie trochę! Właśnie na Niemowlakach wątki sa przenoszone niemal codziennie, tutaj przeciętnie raz w tygodniu. Moderatorka nie rzuca się od razu z zębami i pazurami na każdy niestosowny wątek - przeważnie cierpliwie i miłosiernie pozwala wątkowi trochę tu "powisieć". Doskonale wiem, że na forach tematycznych ruch jest raczej niezbyt ożywiony, jednak może byłoby inaczej, gdyby każdy umieszczał niektóre wątki od razu tam, gdzie powinny się znaleźć... W końcu każda pisząca tu osoba powinna znać regulamin i przynajmniej mniej więcej sie do niego stosować, prawda? Na czym Waszym zdaniem polega praca moderatora, jeśli nie na przenoszeniu wątków tam, gdzie ich miejsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 11:58 Przekonanie, że z Niemowla wątki nie są przenoszone jest równie błędne, jak to, że skutkiem krytyki moderator Małego dziecka przestanie przenosić wątki stąd. "moderator małego dziecka ma chyba nas za niedorozwinięte umysłowo, jeżeli ktoś pyta o ortopedę z warszawy i pyta na tym forum a nie na innym to widocznie ma ku temu powód" Moderator nie ma Was za niedorozwiniete. Chociaż upór, z jakim po raz szesnasty jest zakładany wątek na temat placu zabaw na Ursynowie czy dentysty w Piasecznie, mimo, że wątek jest przeniesiony i kasowany, mógłby bświadczyć o pewnej ociężałości... "może dlatego że tam jest mała aktywnośc" No i teraz zastanówmy się dlaczego jest tam mała aktywność? Może dlatego, że większości Pań nie chce sie szukać, czytać i pisać na regionalnych, bo łatwiej zawracać głowę ludziom zewsząd, z UK włącznie, pytaniem o warzywniak w Pcimiu. Zajrzyj na Dolnośląskie - tamto forum żyje. Warszawa też. Pomorskie w mniejszym stopniu, bo... pytasz tu zamiast tam. A ile razy tam udzieliłaś komuś odpowiedzi? Miejsca w "ulubionych" jest dość, żeby sobie wrzycić wszystkie fpofora eDziecka. I kilka prywatnych. "moderator się na nas uwziął" Jakieś dowody na to oryginalne twierdzenie? Słowo Ci daję: tutejszy moderator jest elstyczny. Znam takich, u których na Osła leci wszystko, co w najmniejszym stopniu rozmija się z Netykietą "wkurza mnie to powiem szczerze" Napij się meliski Zdenerwowana matka źle wpływa na dzieci. Wyczuwają nastroje "ja na waszym miejscu coś bym z tym zrobiła" Możesz zrobić nawet na swoim miejscu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=82565131 punkt 14. Pozdrawiam serdecznie. bj32 Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 11:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=82565131 I tamże punkt 6. i 12. forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to zakładam, ze wiesz, gdzie pisać. Pozdrawiam. bj32 Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawenta Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 12:10 a czemu zrąba dostałam tylko ja?! nie tylko ja jestem nie zadowolona z postępowania moderatora! je jednak pozostanę przy swoim że źle moderator robi przenosząc "aż" tyle wątków, nie które to faktycznie np gdy po raz setny powtarza się ten sam problem. zresztą mi to nie przeszkadza osobiście że są wątki o ortopedzie w warszawie czy dobrym przedszkolu w łodzi. każda matka ma swoje problemy i swoje "forumowe" przyjaciółki, a że ma je tutaj na małym dziecku a nie gdzie indziej no to cóż... ja sobie nie wyobrażam opowiadac o moich rodzicielskich problemach gdzie indziej niż tutaj, a jeżeli moderator postanowi kiedyś mój wątek jednak przenieśc to cóż pogodzę się z tym , skargi składac nie będę, punkt 12. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 12:54 "a czemu zrąba dostałam tylko ja?!" A czemu zaraz "zrąbana"? Tak Ci tylko wyjaśniłam uprzejmie "nie tylko ja jestem nie zadowolona" Wiem "pozostanę przy swoim że źle moderator robi przenosząc "aż" tyle wątków, nie które to faktycznie np gdy po raz setny powtarza się ten sam problem" Moderator tylko sprząta zgodnie z dyrektywami. I wcale nie przenosi ani dużo, ani często Zazwyczaj jest dość czasu na uzyskanie odpowiedzi tutaj Wiekszość problemów w rzeczy samej powtarza się po raz setny. I mają miejsca, gdzie mozna je odnaleźć z pomocą wyszukiwarki. Ale komu by się chciało szukać...? "mi to nie przeszkadza osobiście że są wątki o ortopedzie w warszawie czy dobrym przedszkolu w łodzi" A mi i innym przeszkadza nawet pytanie o psychiatrę we Wrocławiu. Kiedyś nie było podziału i forumowiczki same o niego prosiły. No to jest i sie stosujemy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawenta Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 13:00 ok niech będzie jesteś moderatorem ma ci prawo przeszkadzac to czy tamto, a innym którym przeszkadza jakiś wątek niech go nie czytają. ale mój wątek na forum zdrowie dziecka na prawdę został olany, tu na pewno by się to nie wydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 21:15 na stronie głównej jest opis działu "Małe dziecko" i brzmi on: "wszystko o dzieciach w wieku 1-6 lat". Co więc oznacza słowo "wszystko" na "Małym dziecku" - piję do przenoszenia wątków - skoro zapytania rodziców dotyczą zdrowia i rozwoju dziecka w wieku 1-6 lat, to dlaczego sa przenoszone w inne miejsca? Dla mnie "wszystko" to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 25.10.08, 22:53 moim zdaniem dobrze sie sprawdza ta taktyka podlinkowaniem przez moderatora linku gdzie powinien sie znalesc jego watek. ja uwazam ze sprawiedliwie i rozsadnie jest wtedy jak watek chwile jest (tzn dluzej niz pol dnia) i podanie linka gdzie mozna szukac odpowiedzi. jestem za tym - i tak chyba teraz jest i mi sie podoba. a tez fuczalam na bj. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: czy doczekam się odpowiedzi moderatora? 26.10.08, 13:49 Jagabaga na stronie forum jest także: "zanim napiszesz zapoznaj się ze wskazówkami" może warto? a wtedy wszystko stanie się jasne... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=82565131 Odpowiedz Link Zgłoś