napoleonka_k 23.06.09, 14:43 Czy ubieracie swoim rocznym dzieciom lub dzieciom w podobnym wieku(chodzi mi bardziej o dziewczynki)strój kąpielowy na plażę?Czy raczej biegają na golaska lub w pieluszce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lineczkaa Re: a usiadłas kiedyś gołą pupą w piach na plaży? 23.06.09, 15:02 Ja tak. Ale czynności, które wykonywałam skutecznie odganiały myśl co tak za syf jest Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: a usiadłas kiedyś gołą pupą w piach na plaży? 23.06.09, 15:03 Ja tak. Ale czynności, które wykonywałam skutecznie odganiały myśl co tak za syf jest Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 14:47 Moja latała w takiej specjalnej kąpielowej pieluszce. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 14:51 Bo już sama nie wiem czy kupować,teraz jest chyba jakaś nagonka że na golaska to dziecko nie może,ja ze względów higienicznych uważam że też lepiej nie na golasa,no ale w pieluszce to chyba może.Czy wy jednak kupujecie swoim córciom? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 14:48 Na golasa??? Okropność, oglądałam kiedyś program, w którym wypowiadał się pediatra, że gołe dzieci na plaży to nierozwaga rodziców- siadłabyś gołym tyłkiem na piachu, gdzie każdy łazi, pies być może sikał itp atrakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 14:49 Jak miała roczek to zakładałam pieluchę taką do pływania w tym roku ponieważ już umie siusiać na nocnik i powie kiedy chce jej się siku miała kostium jednoczęściowy, i takie plażowe majteczki z lycrą. Jakoś panienki w tym przedziale wiekowym w bikini do mnie nie przemawiają Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 14:52 Też mi się tak wydaje,chociaż śmieszne są te małe kostiumiki Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 14:56 z goła pupka na pewno nie, od brudnego piachu łatwo o zakażenie dróg moczowych zwłaszcza u dziewczynek, u nas tez mała nosila pieluszkę, potem w gatkach latała, teraz moja 3 latka bedzie miała strój z ukochana świnką Peppa Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 15:05 hehe moja dwulatka też się lansowała w kostiumie z ukochaną Pepą Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia1982 Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 15:28 ja nie mogę samej pieluchy założyć bo mała nauczyła sie sobie pieluchę ściągac i bardzo ja to cieszy dostałamw prezencie same kąpielówki ( jakies specjalne, które ponoc zastępuja pieluchę) i nie będe w związku z tym juz kupować kostiumu-chociaz te jednoczęściowe sa słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 15:02 Mojemu dziecku ubierałam kąpielówki (latem miał 9-10 mcy). Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 15:04 Ubralabym ze wzgledu na ochrone przed sloncem. Co prawda corki nie mam, ale syn na plazy, zawsze ubrana koszulke do plywania, albo lekka bawelniana koszulke. Ba bardzo jasna karnacje, filtry, filtrami, zmywaja sie, wiec tak na prawde w samych kapielowkach nie paraduje. Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 15:29 Kostium tak, jeśli ma pływać. Sam kostium nie chroni przed słońcem. Lepsze są bawełniane bluzeczki i spodenki oraz krem z bardzo wysokim filtrem. Na golasa nigdy nie - ze względów higienicznych. Po pobycie na plaży i tak wstawiam małą pod prysznic, bo piach pod majtki i tak się dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
alajna2 Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 17:18 Może w majteczkach latać, ja bym kostiumu nie założyła, bo jest syntetyvczny. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 17:21 Córka na plaży była w samych majtkach, żeby jej piasek nie właził w szpary. Odpowiedz Link Zgłoś
takatoszymura Re: Kostium dla rocznej córeczki 23.06.09, 17:52 Roczne dzieciaki ubierałam tylko w pampersa + koszulka z krótkim rękawkiem. Jak nie było ostrego słońca to bez koszulki. Ale w zeszłym roku widziałam takie cudo, chyba 8-miesięczne: pampers, body z krótkim rękawem, a na to cudny kostiumik jednoczęściowy. Chyba było temu dzieciakowi gorąco, przy +40 st. C. Ale cóż elegancja ponad wszystko Odpowiedz Link Zgłoś