suazi1 Re: Obłęd jakiś - a propos położnej 05.10.09, 22:18 I choćby dlatego nie przeprowadzę się do W-wy! Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: kawka74 06.10.09, 11:47 Jejciu ,nie było mnie tu sporo czasu ,a tu taka niespodzianka Kawka74 ,GRATULACJE!! Bardzo się cieszę ,że się udałoTakie informacje mnie podbudowują , jednak cuda się zdarzają A co z adopcją,zrezygnowaliście czy zawiesiliście czekanie na jakiś czas?? Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: kawka74 06.10.09, 12:10 Jeśli chodzi o adopcję, postanowiliśmy pozostawić decyzję ośrodkowi - niektóre wykluczają pary oczekujące biologicznego dziecka z grona oczekujących I tak zresztą chyba te rozważania o położnej do porodu będę mogła sobie pod tramwaj podłożyć, bo mam łożysko przodujące brzeżnie czy tam brzegowo i jeśli się nie podniesie, czeka mnie cesarka. Kanał, kanał..! Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_257 Re: kawka74 06.10.09, 13:39 >czeka mnie cesarka. > Kanał, kanał..! Głowa do góry ,to jeszcze nie żadna tragedia.Ja tam jestem gotowa nawet całą ciążę w łóżku przeleżeć ,byleby się ona tylko pojawiła Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Obłęd jakiś - a propos położnej 06.10.09, 14:45 jeśli mogę wtrącić 5 groszy to nie do końca zgadzam się, że na żelaznej jest taki nacisk na poród SN i karmienie naturalne. Rodzilam dokladnie 4 lata temu i po kilku godzinach porodu SN i wyczerpaniu pomyslów na ciąg dalszy doktor Muszyńska podjęla decyzję o CC. Jak powiedziala "Pani się męczy, dziecko się męczy, więc proponuję cc". Teoretycznie moglam próbować dalej, ale mialam już dość,więc decyzję o CC przyjęlam z ulgą. Dziecko dostalo 10 punktów, a ja cc, jak i pierwsze doby po nim wspominam bardzo dobrze. W mojej sali leżaly dziewczyny po CC i nie byly to jakieś niezwykle historie; jedna leżala na patologii i miala bardzo wysokie ciśnienie, wiec podjęto decyzję o planowym CC, druga miala duże dziecko ( ponad 4 kg ) i również planowane CC ( co nie w każdym szpitalu jest takie oczywiste ). Dzieci byly dokarmiane przez polożne bez żadnego problemu bo wszystkie mialyśmy spore problemy z karmieniem. Za 2 tygodnie mam planowane CC na Madalińskiego więc będę mogla porównać. Wolalabym w Zofii, ale z Madalińskiego mam lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś