x-inska 11.12.09, 21:37 no mam już fazę na choinkę:0 jakie macie? sztuczne czy żywe. My żywą, najpierw mieliśmy w doniczce, potemkupowaliśmy świerk srebrzysty, w tym roku chyba znowu będzie w doniczce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihanelma Re: jaka choinka? 11.12.09, 22:00 Jeszcze nie wiem. W tamtym roku żywe jakieś marne były. Sztuczną w tamtym roku junior połamał, także mamy wybór. Albo łądna sztuczna, albo coś pachnącego w donicy do wysadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: jaka choinka? 11.12.09, 22:04 Żywa, cięta, pachnąca. Nie znam się na nazwach, mąż zawsze przywozi. W moje dzieciństwo zawsze była sztuczna, dlatego teraz żywa. No i plastikowe chińskie bombki Odpowiedz Link Zgłoś
x-inska Re: jaka choinka? 11.12.09, 22:09 my zawsze wybieramy choinkę z dzieciakami, to one decydują która Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: jaka choinka? 11.12.09, 22:11 Musi być żywa, to pierwsze święta naszej córki i chcę by była pachnąca. Jutro jadę rano może wystoję bo RMF rozdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Re: jaka choinka? 12.12.09, 00:34 Żadna, niestety. Mój 10-miesięczny brzdąc zeżarłby ją w 5 minut, albo inaczej zmasakrował Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: jaka choinka? 12.12.09, 01:09 Zawsze zywa. Idziemy scinac jutro jak co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: jaka choinka? 12.12.09, 07:37 Sztuczna jak co roku.Nie lubię w pomieszczeniu żywych drzewek i obserwowania jak umiera.Zapach zapewniam sobie w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: jaka choinka? 12.12.09, 11:05 Prawdopodobnie jestem dziwna, ale wolę sztuczne. Mniej problemu, bo nie ma cholernego odkurzania wszędobylskich igieł. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: jaka choinka? 12.12.09, 11:22 Ale tak czy siak marnują się w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: jaka choinka? 12.12.09, 11:24 Mam choinke z strusich piór ufarbowanych na pomarańćzowo. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: jaka choinka? 13.12.09, 05:18 Tylko jodła...Jest ładniejsza niz swierk i prawie nie gubi igieł. Ale jest duzo droższa i o wiele mniej pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: jaka choinka? 13.12.09, 07:04 A my mamy sztuczną.Odpada problem,biegania i szukania odpowiedniego drzewka.Wydatek poczyniliśmy raz i starcza na lata.Również nie muszę sprzątać opadających igieł,nie patrzę jak choinka marnieje i zasusza się.Nie muszę wynosić na pół uschniętego drzewa z domu na śmietnik,gdzie zalega już ich i tak spora sterta,bo większość sąsiadów absolutnie musi mieć żywą.Jakoś potem prawie nikt nie wysadza takiej żywej choinki,po zakończonym przez nią żywocie świątecznego drzewka,a wszyscy się zarzekają,że tak zrobią bo to ekologiczne.Żal potem patrzeć ile to uschniętych drzewek leży na śmietnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: jaka choinka? 13.12.09, 09:09 > sprzątać opadających igieł,nie patrzę jak choinka marnieje i zasusza > się.Nie muszę wynosić na pół uschniętego drzewa z domu na > śmietnik,gdzie zalega już ich i tak spora sterta,bo większość > sąsiadów absolutnie musi mieć żywą. Rozumiem że ktoś nie lubi bałaganu który niechybnie powoduje żywe drzewko w domu ale po co jednocześnie sobie wycierać buzie jakąś litością dla tych hodowlanych choinek? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: jaka choinka? 13.12.09, 16:11 Mnie nie zal, po to sa hodowane.Srodowisko truja te sztuczne plastikowe.Mialam taka 3 lata, nigdy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: jaka choinka? 13.12.09, 10:56 Zawsze żywa, pachnąca i ogromna. A jak już uschnie, to ją palimy (uprzednio porcjując) w piecu. Odpowiedz Link Zgłoś
kurdkowa Re: jaka choinka? 13.12.09, 11:37 Zawsze mialam zywa, ale w tym roku zdecydowalam się na sztuczną...wygląda jak prawdziwa jodła kaukaska.....autentycznie....a zawsze miałam zywee jodły, także mam porównanie- drogie jak szlag- igel nie gubiły, ale opadały po 4 dniach i mi bombki na ziemi lezały- dlatego postawiłam na sztuczną Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: jaka choinka? 13.12.09, 21:12 Tylko żywa.Co roku maż ścina własnoręcznie wybraną przez nas na plantacji choinkę(plantacja szwagra). Uwielbiam zapach świeżej choinki,kojarzy mi się ze świętami z dzieciństwa,jak dla mnie to sztuczna nie ma tej magii... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonag25 Re: jaka choinka? 14.12.09, 09:25 A w czym trzymacie żywe choinki? Do tej pory co roku miałam żywą, ale w doniczce. Zawsze wysadzałam ją potem do gruntu, ale na działce już brak miejsca i postanowiłam w tym roku kupić ciętą. Czy trzymać ją w wodzie, czy wystarczy piasek? Chciałabym żeby postała do tego 6 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: jaka choinka? 14.12.09, 10:19 żywa w donicy. potem posadzimy ją w ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś