jkl13 Re: WOŚP 11.01.10, 09:56 Popieram całym sercem, wspieram od zawsze, choć moje dzieci na szczęście ze sprzętu nie musiały korzystać (poza badaniami słuchu). I co roku dziwię się, że taca w kościołach z tej niedzieli nie jest przeznaczana na WOŚP... Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: WOŚP 11.01.10, 10:32 bylismy na placu AM. Ja z młodą w aucie zostalysmy bo pogoda masakra, ale małż poszedł z młodym na licytacje. Byli nawet na scenie oboje - młody i młoda korzystali ze sprzętu oklejonego serduszkami na neonatologii, dlatego tym bardziej doceniamy i wspieramy akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Oj tak, w tym roku mam sztab :) 11.01.10, 11:29 A co! Jak szaleć, to szaleć. Właśnie idę liczyć pieniążki z 25 puszek. Impreza udała się wyśmienicie, a wolontariusze się spisali. Moje dziecko miało badania przesiewowe słuchu, dzięki WOŚP, a starsze korzystało z inkubatora WOŚPowego. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: WOŚP 11.01.10, 11:41 Popieram, uważam, że słuszna ze wzgledu na włączenie w akcję dzieci i młodzieży, które uczą się postawy obywatelskiej, wspomagania słabszych członków społecznosci, realizowania dobrej inicjatywy itd. Wspomagam..ale ze jestem leniwa babcia, to sms-ami, bo nie chciało mi się z domu w taką pogodę wychodzić Odpowiedz Link Zgłoś
avala Re: WOŚP 11.01.10, 11:44 zawsze daję. dla mnie to wspaniała akcja,wzrusza nie to strasznie , że tyle dzieciaków bieda po mrozie i zbiera pieniądze. i że efekt z tego wymierny . korzystaliśmy też -najmłodsza miała badany słuch Odpowiedz Link Zgłoś
aga240973 Re: WOŚP 11.01.10, 14:11 Szkoda,że nikt nie pofatygował się jeszcze żeby policzyć CAŁKOWITY KOSZT wczorajszej imprezy, chociażby koszty nagłośnienia koncertów we wszystkich miastach, nie mówiąc o innych kosztach... Ciekawe ile milionów można byłoby przekazać na chore dzieci??? A znacie takie fundacje jak fundacja Anny Dymnej albo Akogo Ewy Błaszczyk???? TAM TEŻ CHODZI O CHORE DZIECI. No ale cóż, to fundacje działające bez takiego szumu medialnego jaki robi Owsiak, ale przynajmniej szanują każdy podarowany grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: WOŚP 11.01.10, 14:18 > znacie takie fundacje jak fundacja Anny Dymnej albo Akogo Ewy > Błaszczyk???? TAM TEŻ CHODZI O CHORE DZIECI. Znam. Głównie z reklam z okazjonalnie spływających do mnie gazet z Polski. Ale to nie jest konkurs kto jest lepszym darczyńcą alb ma lepszy cel albo jest ładniejszy. Liczy się że Owsiak zbiera na tyle dużo że po prostu widać efekty. Co do finansów Orkiestry napisano już tyle że chyba nie warto powtarzać. Zresztą o ile wiem finanse są tam jawne. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: WOŚP 11.01.10, 14:21 > Ciekawe ile milionów można byłoby przekazać na > chore dzieci??? A ile się przekazuje? > A znacie takie fundacje jak fundacja Anny Dymnej albo Akogo Ewy > Błaszczyk???? TAM TEŻ CHODZI O CHORE DZIECI. No ale cóż, to fundacje działające bez takiego szumu medialnego Ekhem, wymieniasz dwie piękne i słynne inicjatywy dwóch znanych aktorek, non-stop obecne w mediach (Dymna miała nawet swój stały program w tv). Faktycznie, zero rozgłosu, zero reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: WOŚP 11.01.10, 14:25 aga240973 napisała: > Szkoda,że nikt nie pofatygował się jeszcze żeby policzyć CAŁKOWITY KOSZT wczora > jszej imprezy, chociażby koszty nagłośnienia koncertów we wszystkich miastach, > nie mówiąc o innych kosztach... Ciekawe ile milionów można byłoby przekazać na > chore dzieci??? A znacie takie fundacje jak fundacja Anny Dymnej albo Akogo Ewy > Błaszczyk???? TAM TEŻ CHODZI O CHORE DZIECI. No ale cóż, to fundacje działając > e bez takiego szumu medialnego jaki robi Owsiak, ale przynajmniej szanują każdy > podarowany grosz. możesz być pierwsza. Zacznij liczyć ile to Owsiak wydał. Poza tym masz małą orientację, jeśli chodzi o działalność fundacji. Fundacja Anny Dymnej i Ewy Błaszczyk też organizuje imprezy, tez sporo na nie wydaje, ale lepiej dowalić Owsiakowi, to już jest nudne. Zawsze daję na Orkiestrę, raz byłam wolontariuszką. Moje dziecko miało robione badanie słuchu na sprzęcie kupionym przez Orkiestrę Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: WOŚP 11.01.10, 16:39 Fundacja Dymnej ma pod opieką 26 osób. Porównaj skalę ;D pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: WOŚP 11.01.10, 14:27 aga240973 napisała: No ale cóż, to fundacje działając > e bez takiego szumu medialnego jaki robi Owsiak, ale przynajmniej szanują każdy > podarowany grosz. poza tym bez szumu medialnego nie byłoby takiego efektu w postaci bicia rekordu zebrania kasy rok do roku... Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Taka refleksja matematyczna 11.01.10, 20:50 > poza tym bez szumu medialnego nie byłoby takiego efektu w postaci bicia rekordu > zebrania kasy rok do roku... Zaczęłam się zastanawiać, ile osób w Polsce faktycznie wspiera WOŚP. Zestawiając zbieraną średnio kwotę i liczbę ludności w Polsce, wychodzi około zeta na łebka. Jeżeli z jednej strony są ludzie, którzy wpłacają setki i tysiące za wylicytowane przedmioty i wrzucają banknoty do puszek, dla równowagi musi być spora grupa takich, którzy nie dają nic. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: WOŚP 11.01.10, 14:31 A co za problem wplacac na rozne fundacje? Ja wplacam i na Orkiestre, i na fundacje Anny Dymnej. Chiorych dzieci (i doroslych) nie zabraknie, predzej pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: WOŚP 11.01.10, 16:34 Ty niemadra (delikatnie mowiac!!) kobieto!!! Podejrzewam, ze chodzisz z glowa blisko tylka, bo to odpowiednie dla niej miejsce Kazdy dziala na swoj sposob i Ewa Blaszcyk i Jurek Owsiak pracuja na ten sam cel-nie liczy sie czy robia to po cichu, czy koncertowo, najwazniejsze, ze "cel" jest osiagniety!! WOSP to juz tradycja, bez ktorej styczen, nie bylby ten sam!! Caly swiat zbiera pieniadze na maluchy, na sprzet do ich leczenia!! Owsiak nie siedzi z doopka i nie wyje do ksiezyca o pare groszy, ale dziala!!!! Ty jakbys zalozyla fundacje, nie zebralabys nawet zlotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga240973 Re: do aga240973 11.01.10, 19:35 Czy na tym forum nie można mieć odmiennego zdania na jakiś temat??? Za chwilę mnie pożrecie żywcem!!! Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak To nie jest wyłącznie kwestia odmiennego zdania :/ 11.01.10, 19:49 aga240973 napisała: Czy na tym forum nie można mieć odmiennego zdania na jakiś temat??? Za chwilę m nie pożrecie żywcem!!! Smacznego Szkalujesz dobre imię osoby, której działalność wzbudza mnóstwo pozytywnych, uzasadnionych reakcji. Masz ku temu jakieś powody? Piszesz, że Owsiak podobnie jak Rydzyk żeruje na naiwności ludzi. Wyjaśnij swoje stanowisko - być może nie są nam znane jakieś fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Przeczytaj post tej matki: 11.01.10, 19:54 forum.gazeta.pl/forum/w,567,105478321,105536521,Re_WOSP.html To tylko jeden z tysiąca przykładów. Jak możesz twierdzić, że Owsiak (podobnie jak Rydzyk!!!) żeruje na innych? Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: do aga240973 11.01.10, 20:29 aga240973 napisała: > Czy na tym forum nie można mieć odmiennego zdania na jakiś temat??? Za chwilę m > nie pożrecie żywcem!!! Smacznego ależ można Przecież mamy odmienne zdanie do Twojego Ale chyba sobie z tym nie radzisz Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: do aga240973 12.01.10, 13:08 aga240973 napisała: > Czy na tym forum nie można mieć odmiennego zdania na jakiś temat??? Za chwilę m > nie pożrecie żywcem!!! Smacznego Alez oczywiscie!! Bardzo szanuje odmienne zdania osob z ktorymi dyskutuje, jednak ich zdanie musi byc podparte powaznymi argumentami. Te, ktore ty podalas sa zenujaco glupie: "-Owsiak promuje ideę,która demoralizuje młodzież- "Róbta co chceta" -prawdziwa pomoc to taka o której nie "trąbi" się wszem i wobec, czyż nie??? -Dzieciom można pomagać na wiele innych sposobow, niekoniecznie przez Wośp" Jak to powiedzial sam Jurek, zbiorka pieniedzy moglaby sie odbyc przez pryzmat szpitali, choroby, cierpienia dzieci, lez i zalu rodzicow, niemocy ze strony lekarzy... Postanowil, ze ten dzien bedzie wesoly dla wszystkich, i dla tych co zbieraja i dla tych na ktorych te pieniadze sa zbierane. Dlatego sa koncerty, przedstawienia, glosne aukcje i kolorowe fajerwerki. Nigdzie na calym swiecie nie ma takiej akcji jak u nas w Polsce i to juz od 18 lat. Jak znajdziesz sposob na zebranie 40.00 mln zlotych, bez tego calego "niepotrzebnego szumu i trabienia", wtedy uszanuje twoje odmienne zdanie... Siema Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: WOŚP 11.01.10, 16:57 co roku WŚOP rozlicza sie na swojej stronie zarówno z wydatków w dzień grania Orkiestry, wydatków w ciągu roku, sum wydatkowanych na woodstock, jak i datków oraz na co one zostały wydane..mozesz zadac sobie trud i poczytać.. www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe przyjemnej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: WOŚP 11.01.10, 16:05 Popieram i daję datki od samego początku, a swego czasu moje dzieci korzystały ze sprzętu zakupionego przez WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
tolka11 Re: WOŚP 11.01.10, 17:44 Daję od pierwsze orkiestry. Ot, porwała mnie idea. 6 lat temu mój syn oddychał przez 40 dni z respiratorem z serduszkiem, 70 dni leżał w inkubatorze z serduszkiem, 6 razy badano mu słuch w pracowni z serduszkiem. Teraz daję więcej. Pewnie dlatego, że dotknęłam tego namacalnie, mój syn przeżył, bo szalony facet w żółtej koszuli kupił sprzęt, na który złozyli się ludzie w ponury zimowy dzień. Faktycznie ku starsznemu grzechowi nas wiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: WOŚP 11.01.10, 18:12 Rany jak ciężko czyta się takie posty krytykujące Owsiaka kiedy ma się w domu dziecko, które żyje dzięki WOŚP... Mój Syn był ratowany sprzętem od WOŚP, który mały szpital dostał kilka tygodni wcześniej. Sam ordynator oddziału przyszedł mi powiedzieć, że powinnam na klęczkach dziękować tej fundacji, bo Mały był w takim stanie, że przewieźć się go nigdzie nie dało, a jakby szpital nie miał tego sprzętu lepiej nie mówić... Od zawsze wspomagałam wośp, byłam nawet dwa razy wolontariuszem, ale od tamtej pory, od tamtego dnia, gdy chwile życia mojego Syna były liczone i zależne tylko od tej maszyny, jestem ich gorącym zwolennikiem, ambasadorem i czym tylko, bo bez nich nie byłoby mojego dziecka. I wisi mi ile osób się na tym wzbogaca na boku, ile zarabia na tym Owsiak, ile kosztuje nagłośnienie, i nie życzę nikomu, żeby musiał się przekonywać jak bardzo są to potrzebne sprzęty, nawet takim idiotkom, które tu krytykują tą inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś