Dodaj do ulubionych

co na plamy?

15.02.04, 20:55
czy stosujecie odplamiacze-jakie? nie moge doprac ubranek po jablku,poradzcie
cos.
Obserwuj wątek
    • lapandora Re: co na plamy? 16.02.04, 00:14
      odplamiacz amway. Tylko i wyłącznie.
      • amwayowiec Re: co na plamy? 16.02.04, 14:44
        Zgadzam się z Tobą w 100% smile)
    • amwayowiec Re: co na plamy? 16.02.04, 14:43
      Tak, bardzo dobry jest odplamiacz z AMWAY i świetnie radzi sobie z plamami,
      jednak mocniejszym preparatem, jest wybielacz też z AMWAY. Jest to wybielacz
      tlenowy i nie niszczy ubrań ani nie powoduje odbarwień. Czy znasz te preparaty?
      • mharrison Re: co na plamy? 16.02.04, 17:31
        czy moze jestes dystrybutorem amwaya z Warszawy. Jesli tak to chetnie kupie
        odplamiacz.
        • amwayowiec Re: co na plamy? 17.02.04, 10:55
          Jestem dystrybutorem z poznania i moge Ci przysłać do domu wybrany preparat.
          Zapraszam na moja stronkę www.dendek.prv.pl , mam kilku działających
          warszawiaków więc będe Ci mógł ich podesłac jak nie lubisz poznaniakówsmile)
          oto mój e-mail: dendzio@poczta.fm
    • coronella Re: co na plamy? 17.02.04, 02:04
      Gdybyście nie znalazły dystrybutora w swojej okolicy, ja mam te produkty sporo
      taniej. Wybielacz jest rzeczywiście fajny, świetnie usuwa kamień i zmiękcza
      wodę.
      Zapraszam na priv lub allegro.
      • mruwa9 Re: co na plamy? 17.02.04, 08:57
        POczytajcie sobie etykietki na tgych odplamiaczach: wybielacze zawierają
        podchloryn sodu (bez względu na to, czy kosztują 1.99 czy 100 zl; nie wiem ile
        z Amwaya, ale nie zdziwilabym sie), a wszelkie Vanishe - nadtlenek wodoru
        (czyli po prostu wodę utlenioną). Bez względu na to, ile zapłacicie za te
        preparaty, podchloryn to podchloryn, a woda utleniona bedzie dzialac tak samo
        jak woda utleniona z apteki (czy inny pertlenon w tabletkach). Moje dzieci
        plamią swoje ubrania w stopniu przerażającym; skuteczne w naszym przypadku jest
        po prostu namydlenie plamy przed praniem, potem ew. jakis vanish czy woda
        utleniona. Paradoksalnie- preferuję białe koszulki i bluzeczki dla dzieci, bo w
        razie nieusuwalnego zaplamienia (kakao, bnanan, jablko) nie mam oporow przed
        wymoczeniem ciuszkow w wybielaczu (najtanszym). Ostatnio- w akcie desperacji -
        zaplamiona jablkiem niebiesko-granatowa bluzeczke zanurzylam w lekkim roztworze
        wybielacza (zakladajac, ze juz jej niewiele moze zaszkodzic) i plamy zeszly, a
        wzor zostal bez uszczerbku. Bylam z siebie dumna jak panie z reklam viziru wink
        • coronella Re: co na plamy? 17.02.04, 12:44
          Oczywiście, każdy ma swoje ulubione środki i wypróbowane sposoby.Kiedys prało
          się w szarym mydle, i ubrania tez były czyste.
          Nie ma środka idealnego, bo wtedy na rynku był by tylko ten jeden. A tak, mamy
          wybór. smile))
          Widzisz, w naszym przypadku problem jest taki, że po pierwszym zastosowaniu
          vanisha, mało nie znaleźlismy sie z małą w szpitalu, takiego dostała uczulenia.
          Aż zal było patrzec, całe ciałko w plamach i krostach. Ja uzywam go tylko w
          rękawiczkach, bo od razu dostaję wysypki. Tak więc sama woda utleniona do końca
          to nie jest.
          Wybielaczy, szczególnie tych najtańszych, nie odważę sie zastosować. Mają
          chlor, który drazni moje dziecko samym zapachem.
          A na Amway nie reaguje. Dlatego przy nim zostałam.

Co do ceny- ja kupuje za 37,50 zł i starcza mi na ok 5 miesięcy. Policz sobie,
          ile w tym czasie wylejesz vanisha. smile))
          Piorę w proszku, który kupiłam za 90 zl, ale wystarcza na 58 prań. Porównaj z
          Persilem, Arielem, czy jakims innym proszkiem.
          Nie krytykuje ich, staram się tylko pokazac, że nie zawsze wysoka cena oznacza,
          że rzecz jest droga.smile)

Ale jak pisałam, kazdy ma swoje sposoby, i chętnie o nich czytam, próbuję, może
          okaże się, że któryś będzie lepszy od mojego?
          Pozdrawiam
          • pusimama Re: co na plamy? 26.02.04, 18:21
            Kupiłam ten odplamiacz i jest super smile
    • gocha71 Re: co na plamy? 26.02.04, 22:26
      Vanish - namaczanie i do pralki;
      Shout - odplamiacz firmy Johnson do nabycia w Auchon i Rossmanie.
      Gocha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka