sanetta 15.02.04, 20:55 czy stosujecie odplamiacze-jakie? nie moge doprac ubranek po jablku,poradzcie cos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amwayowiec Re: co na plamy? 16.02.04, 14:43 Tak, bardzo dobry jest odplamiacz z AMWAY i świetnie radzi sobie z plamami, jednak mocniejszym preparatem, jest wybielacz też z AMWAY. Jest to wybielacz tlenowy i nie niszczy ubrań ani nie powoduje odbarwień. Czy znasz te preparaty? Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: co na plamy? 16.02.04, 17:31 czy moze jestes dystrybutorem amwaya z Warszawy. Jesli tak to chetnie kupie odplamiacz. Odpowiedz Link Zgłoś
amwayowiec Re: co na plamy? 17.02.04, 10:55 Jestem dystrybutorem z poznania i moge Ci przysłać do domu wybrany preparat. Zapraszam na moja stronkę www.dendek.prv.pl , mam kilku działających warszawiaków więc będe Ci mógł ich podesłac jak nie lubisz poznaniaków) oto mój e-mail: dendzio@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: co na plamy? 17.02.04, 02:04 Gdybyście nie znalazły dystrybutora w swojej okolicy, ja mam te produkty sporo taniej. Wybielacz jest rzeczywiście fajny, świetnie usuwa kamień i zmiękcza wodę. Zapraszam na priv lub allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: co na plamy? 17.02.04, 08:57 POczytajcie sobie etykietki na tgych odplamiaczach: wybielacze zawierają podchloryn sodu (bez względu na to, czy kosztują 1.99 czy 100 zl; nie wiem ile z Amwaya, ale nie zdziwilabym sie), a wszelkie Vanishe - nadtlenek wodoru (czyli po prostu wodę utlenioną). Bez względu na to, ile zapłacicie za te preparaty, podchloryn to podchloryn, a woda utleniona bedzie dzialac tak samo jak woda utleniona z apteki (czy inny pertlenon w tabletkach). Moje dzieci plamią swoje ubrania w stopniu przerażającym; skuteczne w naszym przypadku jest po prostu namydlenie plamy przed praniem, potem ew. jakis vanish czy woda utleniona. Paradoksalnie- preferuję białe koszulki i bluzeczki dla dzieci, bo w razie nieusuwalnego zaplamienia (kakao, bnanan, jablko) nie mam oporow przed wymoczeniem ciuszkow w wybielaczu (najtanszym). Ostatnio- w akcie desperacji - zaplamiona jablkiem niebiesko-granatowa bluzeczke zanurzylam w lekkim roztworze wybielacza (zakladajac, ze juz jej niewiele moze zaszkodzic) i plamy zeszly, a wzor zostal bez uszczerbku. Bylam z siebie dumna jak panie z reklam viziru Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: co na plamy? 17.02.04, 12:44 Oczywiście, każdy ma swoje ulubione środki i wypróbowane sposoby.Kiedys prało się w szarym mydle, i ubrania tez były czyste. Nie ma środka idealnego, bo wtedy na rynku był by tylko ten jeden. A tak, mamy wybór. )) Widzisz, w naszym przypadku problem jest taki, że po pierwszym zastosowaniu vanisha, mało nie znaleźlismy sie z małą w szpitalu, takiego dostała uczulenia. Aż zal było patrzec, całe ciałko w plamach i krostach. Ja uzywam go tylko w rękawiczkach, bo od razu dostaję wysypki. Tak więc sama woda utleniona do końca to nie jest. Wybielaczy, szczególnie tych najtańszych, nie odważę sie zastosować. Mają chlor, który drazni moje dziecko samym zapachem. A na Amway nie reaguje. Dlatego przy nim zostałam. Co do ceny- ja kupuje za 37,50 zł i starcza mi na ok 5 miesięcy. Policz sobie, ile w tym czasie wylejesz vanisha. )) Piorę w proszku, który kupiłam za 90 zl, ale wystarcza na 58 prań. Porównaj z Persilem, Arielem, czy jakims innym proszkiem. Nie krytykuje ich, staram się tylko pokazac, że nie zawsze wysoka cena oznacza, że rzecz jest droga.) Ale jak pisałam, kazdy ma swoje sposoby, i chętnie o nich czytam, próbuję, może okaże się, że któryś będzie lepszy od mojego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gocha71 Re: co na plamy? 26.02.04, 22:26 Vanish - namaczanie i do pralki; Shout - odplamiacz firmy Johnson do nabycia w Auchon i Rossmanie. Gocha Odpowiedz Link Zgłoś